Radar detektorji - kaj kupiti

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

se da dobit kak dober za cca 150 € ?
ni važen, al nov l rabljen

kje na avtu netu imajo te stvari ?
super
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Ma sploh smisel to kupovat? Kolega je imel več različnih (pa nobenega poceni) pa je bil z vsemi bolj ali majn razočaran.

Najboljše je po predpisih, pa ne rabiš tega :mrgreen:
pirlo
Alfist
Alfist

stuhec napisal/-a:jaz vem glavnem da so me zmerli na 120 m , že pred mnogimi leti
tak da ta ....
ne vem
Jaz če se ne motim, ko so me edinkrat v življenju dobili na radar (bilo je za časa tolarjev), je bila razdalja okrog 300m.

Tistih 30-60m na sliki je verjetno mišljeno koliko metrov rabi radar da te izmeri in ne razdalja na kateri meri. Ker če te meri 30m pred vozilom si ti že 200m vstran preden ugotovi da si prekoračil hitrosti, čeprav verjetno policaji že vidijo na oko kdo je prehiter :)
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

z lasercem te brez težav izmerijo vsaj na 500m, mislim pa da se je govorilo takrat celo o 1km in pred lasercem te ne bo rešil noben radar detektor. ker mora dejansko nekoga merit tik pred tabo da ti bo zaznalo.

najboljši radar detektor so oči, da pripelješ po omejitvah in nato gledaš kje so. enkrat sem že skoraj prehiteval skozi "naselje", pa tik preden sem se lotil sem opazil čepico 5m pred koncem naselja. saj kjer se stalno voziš točno veš kje so radarji...tam mimo greš z rezervo to je pa to.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

mene je danes z laserjem mero in mi je radar detektor ga zaznal takoj iza ovinka na razdalji cca 500m, avto za mano je pa vstavo :P
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

dejansko ali ti je radar detektor koristil ali ne torej nimaš pojma. le predvidevaš, ker če si bil iz ovinka, te je verjetno policaj že izmeril (ali sem te narobe zastopil in si bil še pred ovinkom?), le da se je odločil ustavit naslednjega ker ga je recimo dobil na 2km/h več, kar pa lahko pade v višji razred kazni :)
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

meni je ko sem pršo iza ovinka javlo da je laser, potem sem spustil na 50, na kolko je zmeril unega za mano ne vem, ker je bil dosti za mano
slavko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Raka

Prebral sem tole temo in le nekaj bi dodal....jao, jao...pa dajte že enkrat doumet. da naselje in bližina naselja ni kraj za norenje in preizkušanje nekih kvazi poceni, plastičnih, piskajočih igračk...P..a, upoštevajte v naseljih tisto omejetv 50..ali pa si dajte duška, sem ter tja na avtocestah...tu, kjer pa lahko malo bolj pritisneš na plin, že zaradi "milejših" kazni, pa itak vaskodnevno videvam le nepremičnine, dobesedno, ki le gledajo na računalnik trenutne porabe, ki jim bo pa itak "prinesel" bogastvo....Tudi sam živim na vasi, poleg glavne ceste in verjemite mi, da je včasih tudi tistih 50 preveč, ko kaj, ali kdo priteče ali zavije na cesto...lp
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ok ja, sam kolko je takih mest da se pelješ sam 10 km preveč ker ti cesti to enostavno dopušča, če glih če bi hotel bi se lahk po tej cesti peljal tut 200, ok potem bi blo skor že kar hitrost
sam če posebej ne merkaš in prevoziš 15 km je to že lahk kar ornk kazen, in tega bi se rad jz izognil
ker če je cesta čist ravna in lepa (dovoljeno po njej 90, levo in desno, 150 m na vsaki strani je polje), se pelješ 100, ti dajo kazen

alfasamec: to je cesta moimo križišča iz MS naprej od križišča za Puconce

kaj bi rekel v to smer ??? to velja za vse
super
pirlo
Alfist
Alfist

Dokler si v naselju je 50 ok. S tem da je pri nas mnogo cest, ko je dejansko konec naselja, tabla pa komaj čez 500m in pred njo policija (seveda v gozdu da ga ne vidiš in skoči ven ko kaki partizan). Ali pa izven naselja, ko je bila tam enkrat nesreča, ker je en idiot peljal 180 pa dajo omejitev 60 zaradi "varnosti". Ali pa naselja, kjer je popolnoma ravna cesta, na obeh straneh pločniki in omejitev 50. Veliko napačnih omejitev imamo in dokler je tak ne bi smeli ožemat denarja iz nas. Ko pa bo vsako naselje imelo primerno omejitev (zavito, nepregledno 50, pregledno s pločniki 70 ali 80 ... primer Avstrija) pa se strinjam, da kaznujejo prekrškarje tudi za 5 preveč. In to, ko pravijo "strokovnjaki za varnost v prometu", da se držimo omejitev samo v tujini, doma pa ne, ni čist res. V Avstriji je večinoma v naseljih 70 ali celo 80 in res nimaš kaj prekoračit na Hrvaškem pa se redkokdaj držim omejitev, ker imajo podobno glupe.
Tudi jaz sem razmišljal že o radar detektorju, ker če te enkrat reši ti že povrne vse. Ne moreš na takih kaznih gradit varnosti.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja evo
in to je to
super
Urbi
Alfist
Alfist
Kraj: Škofja Loka

pirlo napisal/-a:Dokler si v naselju je 50 ok. S tem da je pri nas mnogo cest, ko je dejansko konec naselja, tabla pa komaj čez 500m in pred njo policija (seveda v gozdu da ga ne vidiš in skoči ven ko kaki partizan). Ali pa izven naselja, ko je bila tam enkrat nesreča, ker je en idiot peljal 180 pa dajo omejitev 60 zaradi "varnosti". Ali pa naselja, kjer je popolnoma ravna cesta, na obeh straneh pločniki in omejitev 50. Veliko napačnih omejitev imamo in dokler je tak ne bi smeli ožemat denarja iz nas. Ko pa bo vsako naselje imelo primerno omejitev (zavito, nepregledno 50, pregledno s pločniki 70 ali 80 ... primer Avstrija) pa se strinjam, da kaznujejo prekrškarje tudi za 5 preveč. In to, ko pravijo "strokovnjaki za varnost v prometu", da se držimo omejitev samo v tujini, doma pa ne, ni čist res. V Avstriji je večinoma v naseljih 70 ali celo 80 in res nimaš kaj prekoračit na Hrvaškem pa se redkokdaj držim omejitev, ker imajo podobno glupe.
Tudi jaz sem razmišljal že o radar detektorju, ker če te enkrat reši ti že povrne vse. Ne moreš na takih kaznih gradit varnosti.
Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@slavko:

da ne omenjam tujih, meni neznanih krajev, kjer tabla za naselje tiči za ovinkom, tako da voznik, če začne takoj zmanjševati hitrost, še vedno "leti" dosti (61km/h so že pike?) preko 50km/h mimo table, če ne želi močno zavirati (kar je načeloma tudi prekršek). Poskusi naslednjič voziti tako kot vidiš table, ne pa na pamet, pa pazi, da ti kdo ne prileti v rit ob naglem zaviranju.

500m neposeljene ravnine so ti že našteli.

3km ravnina, sredi katere je priključek, zapovrh ponoči osvetljen, s pločnikom, obvoznim pasom in blindirano postajo za avtobus je tudi kritična točka, kjer je potrebno omejiti neumne divjake na 60km/h?
dotično mesto

A je že kdo omenil omejitev 40 ZA cestninsko postajo? Moti me tudi to, da je nesimetrična, dejansko omejitev 40 za mitnicami velja na precej daljši razdalji kot pa pred.

Ajde 40 PRED razumem (sunday drivers ne morejo naciljati luknje), čeprav je dejanski razlog za 40 namesto 60 prehajanje darsovih delavcev skozi steze - WTF majo za hodit preko stez, a ni bolj optimalno disciplinirati 4 delavce na izmeno kot celoten promet pod 3,5 tone skozi državo za 20km/h manj.

Vse zgoraj našteto so seveda omiljene točke vrlih brzinomerov, pa še to ne vseh po vrsti. Lokalni varuhi reda se takih podlih potez pač ne gredo.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kaj je trenutno dobro da bi imel, da bi te opozorilo da je postavljen radar
za nameščenega v avtu ......
ali ročnega ....
super
mitoma
Addicted to Alfa