No, pa je padla odlocitev:
-V6 ostane pri hiši in zdejle dobi velik servis (Stepančič), kompletno novo podvozje spredaj/zadaj ter odpravo ostalih napak (pušča olje na semeringu na glavni gredi, nekje spet pušča še ena cev za hladilnik, vse ostalo je novo). Baje da bi znalo bit kakega stotaka ali dva pod jurjem in pol, seveda s konkretnim popustom.
-poleti oz na jesen pa pride se ena leto/dve stara 159 za daljse relacije. Sem ze sel probat avtomatika, ki ga ma @Zival, ampak naj staremu P405 nekaj crkne, da mam razlog za menjavo. Potem bo V6 delala le se nekaj malega kilometrov.
Pa se en prijazen nasvet. Zakaj sem moral delat po dveh letih in cca 70 kkm velik servis? Ker je mel avto ko je bil zelo hladen, en cuden zvok, sem ga peljal k Strajnarju, ker je pac cez cesto. Enostavno mi sluzba ni dopuscala kakega resnega servisa. No, in me poklice, da je treba naredit velik servis, da je sponar in jermen hin. Pa sem rekel o.k.. No zanimivo, da mi je prejsnji lastnik dal racun, kjer je velik servis delal tudi Strajnar. Prav tako je drzalo cca 3 leta in 80 kkm. In vzrok? Idiot nima orodja za fiksiranje jermenice in je samo "zacahnil". Da mu j... mater, ker sem bil tik na tem, da se mu zakantam v njegovega Range Roverja na parkingu, pol pa pustim vse skup tam pa se zazgem. No, bo ze se dobil svoje, ampak tudi jaz sem budala. Aja, NE VOZIT STRAJNARJU, ker je res imbecil.
Bom porocal, ko dobim nazaj, zakaj je treba se zgoraj odpret (ce ne bom spet nat...) in sraufat cca 3 ure dlje. Mi je povedal po telefonu, pa si nisem zapomnil. Vsekakor pa velik servis, pri katerem zacne jermen opletat prvic po 80, drugic pa po 70kkm, nekaj ni o.k. Se po glavi tolcem, pa ne zarad stroska, ampak zato, ker sem rekel, da peljem tja samo olje menjat in pocakam, da vidim, kaj in kolko vlije not, potem pa zaradi pomanjkanja casa peljem dve leti nazaj tja avto (ne z namenom velkega servisa) in recem o.k., pol pa dejte zamenjat...
Ja, saj ne govorim, da je blokiranje zobnikov uraden postopek - ni.
Uradno zablokiras odmicni s pomocjo camlocksov, odvijes zobnika in s pomocjo merilne ure dolocis GMT na 1. cilindru, ter zategnes zobnika.
Vse lepo in prav, ce imas camlockse, pa ce to naredis kot je treba. Vse preveckrat sem bral o problemih, ki se pojavijo zaradi povrsnega dela, kjer koncas z zamaknjenimi odmicnimi gredmi. Ce je pa pocahnano, je pa tezje zgresit. Vendar ne podcenjujmo cloveske neumnosti ...
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
V bistvu ti hočeva oba z El Bartom povedat da stvar ni tako enostavna kot ti mogoče sklepaš. Sploh pa v današnjem času, ko se ljudje tožijo po sodiščih na veliko, bi jaz na tvojem mestu s takimi izjavami rajši počakal dokler ne bo stvar jasna.
pero666 napisal/-a:Idiot nima orodja za fiksiranje jermenice........................................Aja, NE VOZIT STRAJNARJU, ker je res imbecil.
Ker idiot in imbecil so težke besede. Pa čist dobronamerno sem tole napisal, nimam nič s Strajnarjem niti ga ne poznam.
ma ves kaj, verjamem, da se da nardit kvalitetno brez camlocksov, ampak v mojem primeru je delal dvakrat, enkrat pri prejsnjem lastniku, enkrat pri meni, in obakrat je pozimi pri cca 70 do 80 kkm crknilo. Ker skrbim za avto, se mi zdi to popolnoma neprimerno. Prav tako sem posteno placal, ni blo nobenega govora o cenejsem postopku menjave al pa poceni materialu. Torej je za moje pojme narejeno slampasto. In ja, kaka tozba? Kaki racun...? Z vso pravico mu povem svoje, ter mu bom to povedal tudi osebno. Lahko pa seveda kdorkoli pelje sraufat tja... Ko pa je naslov teme nategatorji, pa not 90% vseh prodajalcev avtomobilov, pa ni nic narobe...
aja pa se to: ni problem v tem, da je treba po 80 kkm nardit velik servis, problem je v tem, da zacne pri 70 kkm ropotat, ker jermen tolce po pokrovu... Ko nardis velik servis po dveh letih, mora bit vse ko novo....
No to da začne jermen tolč po pokrovi NIMA veze s tem kak postopek je bil uporabljen pri velikem servisu! Ima pa veze z materialom, ki ga je serviser uporabil. Sam prisegam na gates jermene in original napenjalece, ostale rolce so lahko tudi kopije.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko gledam mojo robo, ki sem jo ravnokar zamenjal in na dogodek pri prvi menjavi ... bi rekel, da je možen problem v pritrdirvi šponarja.
Zgornji šrauf je OK, spodnji pa ima široko zarezo, ki jo mora vseeno dovolj stisnit.Tu pa nastopi dobra podložka - moja se je konkretno skrivila (zato sem pri prvi menjavi imel občutek, da vlečem navoj iz glave, v resnici se je pa samo podložka krivila).
Sedaj sem dal debelešo podložko (mislim, da je še celo kaljena), ki se ni nič skrivila in tudi zatezni moment ni bilo problema dosežt.
Torej bi rekel, da je tu treba bit pozoren, če nisi so hitro težave.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage