pozdravljeni vsi alfisti!!!!
pred 3 mesci sem postal lastnik alfe 147 1.6 T.S 120hp...... kar hitro sem naletel na prvi problem pri tem vozilu: prižgala se mi je check lučka.... avto ni letel več kot 160km/h,vglavnem čez 5000rpm ni obrno.... LMM novi, avto se normalno suče do 7000rpm.... napaka odpravlena.... naslednih 100km se mi ponovno prižge check lučka,in na zaslonu se izpiše motor control system failled.... avto damo na tester, nepravillna zmes goriva/zraka.... poraba po mestu 13L..... umiram... na kolektoru desna sonda ne da nobenega signala, ampak je celi čas napetost 0.46V.... ok,mislimo da smo problem našli...... narobe: sonda je OK, smo probali z drugo,... ampak do računalnika ne pride noben signal da sonda deluje.... preverimo konektor, brezhibno,gremo dalje po kablovju, vse do tiste razdelilne plošče ki je privita na loputo,kjer sta 2 velika konektorja z vsem kablovjem.... preverimo vsako žico posebej, napeljava do te razdelilne plošče ok, nobene posebnosti.... potem pri drugem konektorju ko gredo kabli ven...tam smo ostali,dobesedno smo se zgubili med tistimi množičnimi pini... pregledali smo vse pine, konektorje,... noben oksidiran,... ne najdemo vzroka napake.... vglavnem signal od 2. lambde ne pride do računalnika... na pooblaščenem servisu petrovčič v MB. kjer je vozilo bilo redno servisirano,baje prvič slišijo za to napako... p.s:avto z muko spravim do 180km/h,pa še takrat cuka... ČE JE NA TEM FORUMU KDO ,KI BI ME LAHKO REŠO TEH MUK,SE MU ŽE VNAPREJ ZAHVALJUJEM!!!! LP