alfa 147 1.6 TS problem!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
stuka1
Alfa Junior
Alfa Junior

pozdravljeni vsi alfisti!!!!
pred 3 mesci sem postal lastnik alfe 147 1.6 T.S 120hp...... kar hitro sem naletel na prvi problem pri tem vozilu: prižgala se mi je check lučka.... avto ni letel več kot 160km/h,vglavnem čez 5000rpm ni obrno.... LMM novi, avto se normalno suče do 7000rpm.... napaka odpravlena.... naslednih 100km se mi ponovno prižge check lučka,in na zaslonu se izpiše motor control system failled.... avto damo na tester, nepravillna zmes goriva/zraka.... poraba po mestu 13L..... umiram... na kolektoru desna sonda ne da nobenega signala, ampak je celi čas napetost 0.46V.... ok,mislimo da smo problem našli...... narobe: sonda je OK, smo probali z drugo,... ampak do računalnika ne pride noben signal da sonda deluje.... preverimo konektor, brezhibno,gremo dalje po kablovju, vse do tiste razdelilne plošče ki je privita na loputo,kjer sta 2 velika konektorja z vsem kablovjem.... preverimo vsako žico posebej, napeljava do te razdelilne plošče ok, nobene posebnosti.... potem pri drugem konektorju ko gredo kabli ven...tam smo ostali,dobesedno smo se zgubili med tistimi množičnimi pini... pregledali smo vse pine, konektorje,... noben oksidiran,... ne najdemo vzroka napake.... vglavnem signal od 2. lambde ne pride do računalnika... na pooblaščenem servisu petrovčič v MB. kjer je vozilo bilo redno servisirano,baje prvič slišijo za to napako... p.s:avto z muko spravim do 180km/h,pa še takrat cuka... ČE JE NA TEM FORUMU KDO ,KI BI ME LAHKO REŠO TEH MUK,SE MU ŽE VNAPREJ ZAHVALJUJEM!!!! LP
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

v takem primeru, bi jst pelu avto k Zegi v Komen. mislm, da ti bodo znal pomagat :wink: večjih majstov ni za alfe =D> =D> =D>
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

Kaj pa senzor obratov motorja
Zadnjič spremenil simnov, dne Sr Feb 01, 2012 9:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

ti mogoče kej nihajo obrati, ko se pelješ recimo po avtocesti? mislm tako, da maš občutek kot, da sam poskuša pospešit? občutek je tak kot da zelo zelo rahlo dodaš plin in ga čist mal spustiš?
stuka1
Alfa Junior
Alfa Junior

senzor obratov???kaj ma to veze z lambda sondo? :oops: ja če na avtocesti tišim poln gas, pa avto gre 180, čutiš da hoče malo potegnit, pa spet spusti, pa spet....nekaj ga premza....
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

kaj pa če se pelaš recimo 130 na uro? isto?
stuka1
Alfa Junior
Alfa Junior

takrat nikdar nisem opazo kakšne napake...... samo kadar držim poln gas.....
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

men je tud pri 130 na uro delal enak kot pr teb. pr men je blo problem, da so ble sonde narobe priključene. se pravi tukaj ko prideta 2 konektorja kamor priključiš sondo. razumeš? narobe so bile priključeni v napačen konektor. men je lučko prižigal nekje po 80 prevoženih kilometrih, po brisanju napake.

si kaj odključeval obe sondi?
stuka1
Alfa Junior
Alfa Junior

hm.... zaj sem jih odklapljal,ko smo ugotovili kaj ne štima...... križno gre zvezat samo desno sondo na levi konektor, leve sonde na desni konektor ne gre, ker je kabl prekratek, tak da povezane so prav, pa tut do zdaj je blo vse ok, ker sem avto kupil od kolega in ni blo nič delano na tem....LP
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

pardon, 105hp, 1.6 ma mal drgač narjen in jih lahko pomotoma zamenjaš.
če ni druge avto pelji Zegi.
stuka1
Alfa Junior
Alfa Junior

ma na k**** mi gre to, da sem sam mehanik, menjavali smo že mašine na raznih avtih,pa vse i svašta, tu pa me neki kabl verjetno prekinjen jeb* pa ga nemorem ugotovit kateri je....... :x :evil: same probleme imam z alfo že od začetka,kriza :( :? je pa res da sem kupil rahlo karambolirano odspredaj, vendar ni blo nič hudega razen menjave hladilnikov, pa en zaključek mas na vezni....da bi tam kaj jebal* ??? hm..? :cry:
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

žal je tako, da vsega ne moreš doma zrihtat, tud če si mehanik (poznam to).
najbrž ne bo pomagal, pa vseen. na bratovi alfi 146 je po menjavi zobatega jermena prižgalo lučko za vbrizg. damo na tester, napiše senzor faze, fora pa je da je blo dano v fazo! tko da sm avto peljal enemu vaškemu elektroniko in je preveril komplet inštalacijo na avtu. ugotovil je da računalnik ne dobi signala iz tega senzorja faze (menjali smo tudi senzor faze za vsak slučaj). tko da je bil en del na računalniku skurjen (mrtev).
poiskal sm isti računalnik za ta avto in ga odnesel enemu elektroniko v Ivančno gorico in je naložu softwear gor, da je zadeva delovala. tko da avto dela normalno, brez napake.

je blo pa tud tukaj, da pred tem avto ni šel nikamor, ni imel moči nobene.

in taka stvar te lahko j.... #-o
zunno
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Meni se pri 145 tudi včasih zgodi da avto sam malce pospeši. Morda kdo ve zakaj se to dogaja?
I love the smell of petrol in the morning.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Poglej v eLearn, kjer imaš električno shemo in imaš točno napisan, na katere pine pride kaj.

Tole ni nevem kakšna kvaliteta - slabo se vidijo številke pinov.
http://www.2shared.com/document/ar5012eT/147ECU.html

Zato ti priporočam, da si sam pogledaš v eLearnu: Electrical equipment > Electrical functions > E50 Engine control and manage... > E5030 PETROL ENGINE ELECTRONIC ... > E5030 PETROL ENGINE ELECTRONIC MANAGEMENT - Wiring diagram
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
jefk
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni,

Moja težava sicer ni povezana s to debato, ustreza pa naslovu te niti.
Problem je v tem, da mi nikakor ne uspe zakleniti pokrovčka od tanka za gorivo. Poizkušal sem vse možne rotacije brez in s ključem, vendar dlje, kot do klikov ne pridem. Če pokrovček zaprem in ga nato zaklenem, ga lahko kljub temu odprem brez ključa, čeprav imam občutek, da pokrovček lepo sedi, pa še videti je, kot da je zaklenjen. Predvidevam, da ga ne moreš kar tako zamenjati, ker ima vgrajeno ključavnico, ki ustreza ključu avta.

Kakšne ideje?

Hvala in lp.
Odgovori
  • Informacija