Števec kaže napačno hitrost

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Danilo85
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

je mogoče kdo imel podobne probleme kot jih imam jaz.

Števec pri Alfi 156 1,9 TDI letnik 2005, kaže pri 50 km/h cca. 10 km/h preveč = 60 km/h, pri višjih hitrostih se razlika zmanjša na cca. 5 km/h. Glede na to da imam na avtomobilu gume pravih dimenzij, kot so zapisane v holomogaciskem poročilu in servisni knjižici avtomobila.

Mogoče kdo ve kaj bi bilo za pregledati? Predvidevam da je elektronski števec?

Hvala za odgovore,
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Danilo85 napisal/-a:Pozdravljeni,

je mogoče kdo imel podobne probleme kot jih imam jaz.

Števec pri Alfi 156 1,9 TDI letnik 2005, kaže pri 50 km/h cca. 10 km/h preveč = 60 km/h, pri višjih hitrostih se razlika zmanjša na cca. 5 km/h. Glede na to da imam na avtomobilu gume pravih dimenzij, kot so zapisane v holomogaciskem poročilu in servisni knjižici avtomobila.

Mogoče kdo ve kaj bi bilo za pregledati? Predvidevam da je elektronski števec?

Hvala za odgovore,
Nisi. Nisi. :lol:

Vsak števec laže za nek procent, tudi od golfa, khm 156ke. :P
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Danilo85
Alfa Junior
Alfa Junior

A je...tiš. Se zgodi.
Ja ma napaka pa je!

V mislih sem imel JTD :) da ne bo pomote... mogoče kdo ve kje bi bil problem? Vseeno tudi zaradi napake?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

hm.. scem si meril hitrost da si zvedel da laze za 10km\h? gps ali table ob cesti ki merijo hitrost? ce so to table se jaz nebi zanasal na tiste podatke ker kazejo vsak po svoje. GPS ti bo pa kazal 5km\h razlike sigurno. vsaj od 100km\h naprej zacnejo prvi vseh znamkah stevci lagati. do 100km\h so pa dokaj natancni.
Danilo85
Alfa Junior
Alfa Junior

Hitrost sem meril na več načinov, obcestne table (kolega je rekel da mu kaže točno Tabla - Avto), GPS in tako da se je nekdo peljal za menoj in sem nastavil tempomat na 50 km/h mi je rekel da je njemu kazalo 40 km/h.

Dejansko mi števec laže. Sprva sem mislil da nimam montiranih pravih dimenzij gum a to sem izločil.

Ali je mogoče kako preko računalnika (kabla) števec aktivirati in mu nastaviti nevem 50 km/h in odčitati koliko pokaže?

Zanimivo je ker mi pri višjih hitrostih kaže točneje kot pri nižjih.

Dokler mi ne bodo policaji izmerili hitrosti je OK :)

Hvala za pomoč
Danilo85
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj ga res ni junaka ki bi vsaj približno vedel v čem je problem? Sedaj sem zamenjal gume, kot imam predpisane v homologacijskem kartonu 185/65/15 in mi števec še vedno ne kaže prave vrednosti.
??
Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

pri meni z 195/60/15 je napram garminu razlika 93=100, 130=140, zato pa gre avto 210 po števcu :D
z 185/65/15 zimskimi še nisem probal, ampak po občutku oz. glede na obrate, ni tako velike razlike.
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

kukec napisal/-a:pri meni z 195/60/15 je napram garminu razlika 93=100, 130=140, zato pa gre avto 210 po števcu :D
z 185/65/15 zimskimi še nisem probal, ampak po občutku oz. glede na obrate, ni tako velike razlike.
.zanimivo,imel sem enako alfo,pa mi je po števcu šla 200 in GPS je kazal cca 190 :wink:
-spomnim se,ko sem imel 145 1,8,sem na števcu imel 190,kolega v astri 1,8 ,pri enaki hitrosti,200 :)
-zanimivo je,da sem z giulietto imel po tempomatu 130,pa me je tako počasi prehiteval C4,da sem lahko videl njegov digitalni števec,ko je kazal 129 :lol:
Danilo85
Alfa Junior
Alfa Junior

Najbolj me moti ker mi števec pri hitrostih do 100 km/h toliko laže. Ali se da števec kako korigirat? Torej da mu vpišem določene parametre? Ve kdo kaj o tem?
tomaz.xt
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto-Škocjan

Je imel že kdo problem pri 156ki da bi začel števec kar čez noč kazati napačne podatke?
Namreč jst sem danes dobil avto iz servisa kjer so poleg malega servisa menjali vse 4 roke spredaj in sedaj kar na enkrat kaže števec premajhno hitrost. meru sem z garminom in hitrost je tam 20-30km/h nižja kot je dejanska (primer po garminu 70 števec 40, garmin 50 števec malo čez 20). je možno da bi se pri menjavi rok kakšno tipalo poškodovalo mogoče premaknilo in bi zato napačne podatke pošiljal?
Kdo ve kaj bi lahko bilo? Da me ne bo pedolgo žrla nevedost ker do serviserja bom lahko prišel šele v četrtek
Vsako prase rije zase
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mora bit nekaj narobe s senzorjem za ABS... (hitrost kolesa se pobira z ABSa)
tomaz.xt
Alfa Member
Alfa Member

Potem bo to tisto. Prvi levi senzor je poškodovan in čakam drugega, vrjetno so ga dokonca odtrgal ko so iskal napako abs-a in je zato še števec umru.
Hvala za odgovor
Vsako prase rije zase
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Če rabiš senzor, imam enega izpravnega.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Prednji levi senzor je poleg vsega še referenca za hitrost. Če je kaj narobe s katerim senzorjev najverjetneje dobiš ABS/ASR/VDC napako na armaturi (kar sumim da dobro veš)... če pa levi senzor neha delat, pa začne ABS enota pobirat podatke z ostalih senzorjev in računat povprečje.

Zdej kaj točno je tvoj problem bi mogli bolj natačno z računalnikom pogledat, lahko je senzor, druga varianta je pa da boš mogu ležaj menjat (če je poškodovan magnetni obroč v ležaju), včasih se samo kaki opilki naberejo na teh magnetih in pol senzorji bluzijo...
tomaz.xt
Alfa Member
Alfa Member

ABS napako mi je že prej kazal ampak je števec delal, zdaj sem imel pa servis sem dal pa še to pregledat. mehanik pravi da je odtrgan kabel, je pa že naročen drug senzor. mal mi je čudno kako je lahko bil kabel odtrgan že prej števec je pa normalno delal
Vsako prase rije zase
Odgovori
  • Informacija