Samo v vednost, sem že kakšen mesec nazaj zamenjal termostat (z vernetom) pri svoji 147 jtd in izboljšanje je očitno. Še vedno pa ob temperaturah pod ničlo pri kakšni easy vožnji in gretju, pade temperatura pod 90 stopinj, kar je verjetno normalno.
hmm jz imam pa sledeč problem... po menjavi termostata na 156 2.4jtd 2002 se mašina segreje po kazalcu do skoraj 110stopinj... po testerju pa na normalinh 90stopinj. Bi lahko bil problem na termostatu ali pač enostavno kazalec ne dela tako kot bi moral?
Verjetno kazalec. Meni le-ta pri ogretem motorju kaže dobrih 70 stopinj, preko diagnostike pa med 83 in 87 stopinj....
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
gandalf napisal/-a:Verjetno kazalec. Meni le-ta pri ogretem motorju kaže dobrih 70 stopinj, preko diagnostike pa med 83 in 87 stopinj....
Pri meni enaka napaka, kazalec zaliman na 70, preko FiatECU-ja pa kaže okrog 83-87.
Sem pa zelo zadovoljen z Vernet termostatom, dela kot urca, pa še ugoden je . Priporočam
gandalf napisal/-a:Verjetno kazalec. Meni le-ta pri ogretem motorju kaže dobrih 70 stopinj, preko diagnostike pa med 83 in 87 stopinj....
Pri meni enaka napaka, kazalec zaliman na 70, preko FiatECU-ja pa kaže okrog 83-87.
Sem pa zelo zadovoljen z Vernet termostatom, dela kot urca, pa še ugoden je . Priporočam
Številke 70 ni, je pa 50 in 90, točno na sredini pa črta... Sem nekako predvideval, da če je črta na sredini med tema dvema oznakama... je to pol 70. Sicer se pa lahko motim...
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
alfa_samec napisal/-a:Ne, ta famozna črta označuje 80 stopinj celzija, ne 70, kot bi narekovala logika simetrije.
No, pol pa hvala, da si me popravil. Pač sem sklepal,kot si sam napisal, iz "logike simetrije", da označuje 70 stopinj, ker drugačnega podatka nisem še nikjer zasledil.