156sw 20v

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: vipava

najprej lep pozdrav vsem.

Imam problem. Pri alfi 156sw 20v 175km mi je raztrgalo mikro jermen in ga zabrisalo pod zobatega, ki je preskočil. razdrl sem pokrov ventilov, zamenjal odmikače ventilov ki jih je polomilo, nov zobati in napenjalci, nova vodna črpalka,... Avto v prostem teku lepo teče, če pa dolgo stoji pade nafta in težko vžge. pregledal vse cevi, menjal gumice na cevkah od viška goriva, probal vse živo in še vedno isto. Mislite da je možno da visokotlačna črpalka goriva vleče zrak?

hvala za odgovore
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Če odteče, bi rekel da je problem v nepovratnem ventilu na črpalki v tanku (vsaj upam da je tam :oops: ).
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior

nepovratni ventil ima na nosilcu filtra goriva.
matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior

se res nobenmu ne sanja kaj bi me lahko hhecalo? Ko dam kontak je slišat kod bi zrak šel skozi visokotlačno črpalko. je možno da da na visokotlačni črpalki vleče zrak v nafto?
a33
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: MB

matija.potrata napisal/-a:najprej lep pozdrav vsem.

Imam problem. Pri alfi 156sw 20v 175km mi je raztrgalo mikro jermen in ga zabrisalo pod zobatega, ki je preskočil. razdrl sem pokrov ventilov, zamenjal odmikače ventilov ki jih je polomilo, nov zobati in napenjalci, nova vodna črpalka,... Avto v prostem teku lepo teče, če pa dolgo stoji pade nafta in težko vžge. pregledal vse cevi, menjal gumice na cevkah od viška goriva, probal vse živo in še vedno isto. Mislite da je možno da visokotlačna črpalka goriva vleče zrak?

hvala za odgovore
kakšna šl... pa kaj tale 20v nima s plastiko zaščiten zobati jermen ?
146 t spark ga ima ...
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

matija.potrata napisal/-a:se res nobenmu ne sanja kaj bi me lahko hhecalo? Ko dam kontak je slišat kod bi zrak šel skozi visokotlačno črpalko. je možno da da na visokotlačni črpalki vleče zrak v nafto?
raje poglej okoli filtra, ker ko daš sam kontakt je CR pumpa še pri miru
Trentatre 1.3S
matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior

visokotlačna pumpa obnovljena, ni kriva!
Je komu pri taki alfi že preskoču jermen?
Je mogoče, da ko sm zlagal skupej da sm falil fazo za en obrat motorne gredi? Ve kdo kako se pri tem motorju gibljejo bati(po dva in dva in eden), al so tako razporejeni da gre vsak zase?

hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če bi kakorkoli falil fazo motorja bi polomil vse ventile še enkrat...

Pri 5 cilindrašu so cilindri razporejeni enakomerno v "5 krakov" na 144°. Ni tko kot 4 cilindraš, kjer sta 2 cilindra gor 2 pa dol.

Če tebi motor dela lepo ko je zalaufan, potem mora bit problem nekje drugje.

Črpalka v tanku deluje? Protipovratni ventil? Pritisk pri verglanju je 300 barov? So injektorji OK?
matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior

Ko je užgan lepo laufa, ko ppa speljem nima nobene moči od minimuma do 2000obratov, šele nad 2 se zbudi. prej je pr 1500 že lepo vlekla. Bi se splačalo kompresijo pomirit, ker nism meu dol glave, ker mi je en mehanik reku, da polomi samo odmikače ventilov in jaz sm samo slednje zamenjal. Je verjetno možno da je kakšen ventil malo zvit in ne drži kot bi moral.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmmm, lahko da je kak ventil zvit ja. A jih nisi nič pregledal? A je zvok motorja v štantgasu "čuden"? Ker to bi se moglo poznat, če je ventil zvit sigurno en cilinder ne dela...

Druga opcija bi bil EGR ventil, si ga pogledal? Če ne drugače naredi eno ploščico in ga blokiraj...
EGR bi lahko bil kriv tako za probleme pri vžiganju kot za slabo moč pod 2000 obrati.
matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior

Motor težje vžge, ko vžge pa dela lepo, tko da mislim da ni zvilo ventilov.
Egerja nism pregledal, ga bom zvečer. Se ni egr ventila blokiralo samo pri tastarih motorjih? :?
Egr snamem kompleten in natočim noter bencin in vidim če drži, al kako ga drugi testirate?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vse moraš razdret pa pogledat če se lepo premika, da ni kej zapacan preveč. Tud elektromagnet vzami stran od ventila, da vidiš če elektromagnet kej štrajka...

Lahko ventil tudi opereš z bencinom, škodilo ne bo, samo bistvno je da se pogleda ali elektromagnet lepo dela, to največkrat zataji, in če ne razdreš kompletno, tega ne vidiš...
matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior

Egr dela! #-o
matija.potrata
Alfa Junior
Alfa Junior

Dokler ni jermen preskoču je motor delav ko ura! Ma kdo okoli Nove gorice ali ajdovščine tester za kačo?
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Vprašanje:
Ali ima tole že elektronski gas? Da se ni kakšna loputa za gas zataknila!
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Odgovori
  • Informacija