Slaba svetilnost kratkih luči - AR 159 / Brera / Spider

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
matej159
Alfa Member
Alfa Member

jao,nevem če se mi da zajebavat s temi upori? nevem če nebom pustu kr tko in se probu nekak navadit na to lučko... pa je to 100% da je to opozorilo za pozicijo?

če bi pa..kam bi pa mogu vezat ta upor? na kater kabel??
Uporabniški avatar
Boris18
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

Ni 100%, ker imam sam original xenon, da se prepricas zamenjaj zgolj eno pozicijo z navadno pa bos videl, ce ti za tisto stran se javlja opozorilo.
Upore pa lahko kupis taksne da jih stuks vmes med zarnico in konektor, ali pa taksen da ga samo stisnes cez napajalni zici!
matej159
Alfa Member
Alfa Member

pa to ni res!! včeraj zvečer sem testiral nanovo zmontiran xenon kit na 159ki! in kaj ugotovim...leva luč mi nese pod 45 stopinjami, tako da osvetljuje vse drugo razen ceste... na sredini ceste je pa tak pas v obliki trikotnika, kateri je popolnoma neosvetljen! desna luč je pa pomoje vredu.. tudi ko se približam kakšni steni je vseskupaj krnekaj... sploh ni enakomerne osvetlitve ,ampak kr neko skropocalo! potem sem šel še na tehnični pregled, da bi mi z onem aparatu malo zmerili, pa se jim je zdelo vse ok... po tistih njihovih linijah sveti vredu, edino kar je, je to, da je malo neenakomerno razpršeno...

tko da nevem...mislite da se žarnica ni vredu vsedla?? na tehničnem so mi rekli, da je možno da žarnica ne ustreza tej leči??!!

ima kdo kakšno mnenje??

imam pa tale kit:
Slika
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Pri meni sveti kot mora.

Mogoče bi res moral preveriti, če si žarnico+sedišče pravilno zmontiral...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
matej159
Alfa Member
Alfa Member

ja,res se ni lepo usedlo! krivo je pa to, ker je žarnica mal drugače oblikovana in tista "zaskočka" ne paše tko kot bi morala! jo je treba fuuul na silo stisit, tko da se kr zvija, ko je vpeta! tko da zj je bolš, edino kar me moti je to, da se rišejo takšne mavrice po cesti! :) nekje se svetloba lomi očitno...
matej159
Alfa Member
Alfa Member

razlika med LED pozicijo in originalno! Mal bolj šajna
8)

Slika
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

Super zgleda. Matej, prosim, kaj več povej o tej poziciji. Kje si kupil žarnici, ali javlja napako in ali je vgradnja preprosta brez uporov. Hvala.

P. S. Tudi odbijač ji prav lepo paše =D>
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

LED pozicijske dobiš kjer koli, tudi takšne z Can bus brez javljanja napake, vendar do zdej mi še nobena ni delala dlje kot 3dni, kitajci majo to foro, da prilotajo predupore takšne vrednosti, da je ledica z svojo svetilnostjo na maksimumu in tako se lepo skuri za nekaj dni, proval že vse, pa so dozdaj še najlepše delovale bele led brez uporov in tranzistorjev.

lp
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

HyperJack napisal/-a:LED so dozdaj še najlepše delovale bele led brez uporov in tranzistorjev.

lp
Hvala. Ravno to sem želel slišati. Ali te bele led ne javljajo napake? Imajo kakšno oznako, da vem, kaj kupiti?
matej159
Alfa Member
Alfa Member

te LED se dobijo prek ene SLO firme, ki prodaja xenon kite in podobne zadeve! lahka komu na PS pošljem, da nebom reklam delal, da nebo kaj narobe =)

pri menjavi se samo ven izvleče stara in nova vtakne v utor... 10sek. dela =)! sicer občasno javlja napako, ampak se da vsega navadit! na tej firmi, ki jih prodajajo pa priporočajo še dodaten upor, a ga nebom montiral, da nebi res kaj prehitro pregorelo!

sicer pa napako javi, ko daš kontakt, preden prižgeš! tako, da če ne čakaš dolgo in avto hitro užgeš se mislim, da sploh ne sproži! dosedaj mi je javljalo edino kadar sem "čakal" na opozorilo :)

zgleda pa tkole:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... kseC-LI_Xw
matej159
Alfa Member
Alfa Member

Niko napisal/-a:
P. S. Tudi odbijač ji prav lepo paše =D>
hvala ;) je mal posebna z njim =P
alfa159slo
Alfa Member
Alfa Member

Se opravičujem, ker obujam par mesecev staro temo... Sicer sem to temo prebral od 1. strani in vmes opazil, da je en uporabnik zapisal, da bo testiral Narvine žarnice, potem pa nisem nič več zasledil ali pa sem enostavno spregledal.
Kdo ve za katere žarnice je šlo in kako se je obnesla v primerjavi z Osram Nightbreaker Plus?

In še vprašanje za tiste, ki imate xenon kit in pranje žarometov. Imate šobo za pranje žarometov samo na glavni (kratki) luči ali na vseh treh?
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Glede odpiranja stare teme se nimaš kaj opravičevati. Prav si storil!

Narvine žarnice je dodobra stestiral uporabnik "minimi".

Šobo za pranje luči potrebuješ le na mestu kjer imaš xenon žarnice :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
alfa159slo
Alfa Member
Alfa Member

Mogoče veš kako so se obnesle v primerjavi z NB Plus? Ter sploh kateri model žarnic je testiral?

Sigurno samo na xenon? Ker nekje sem zasledil da so 3 šobe...

Ne vem ali je to aftermarket ali ne...

Slika

Pa še ena, kjer se vidijo 3 šobe, če bolj pozorno pogledaš

Slika
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Tako je v originalu (jih imam na avtu). Kako je pa z aftermarket kiti in pranjem pa ne bi vedel. Možno da drži kot je rekel MaStr.Verjetno bi bilo najbolje preveriti tam kjer boš delal homologacijo.
Odgovori
  • Informacija