Naši mopedi, motorji in vse o motociklizmu

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Em kot bivši lastnik kitajskega ATV-ja ti priporočam da se temu ogneš na daleč in ne mečeš denarja stran. Raje punco pelji na počitnice, bosta imela oba več od tega.

S kolegom sva kupila nove bašane 250, razen barve praktično identična, tudi identično sta se razpadala. Prvi dan sta oba crknila zaradi zamašenega bencinskega filtra. Končniki so imeli že novi lufta, puše rok pa tudi. Po kakem tednu smo že švasali grušt, pucali vplinjače in iskali kaj se kadi pod števcem. Zamenjati sem moral čisto vse vijake ki sem jih odtegnil, ker je pri vsakemu požrlo navoj, kar jih nisem pogubil zaradi vibracij seveda. Feltne so počile pri vijakih, na najbolj oslabljenem mestu, dobro da sem videl pred vožnjo, pač navadil sem se na preventivne preglede, sicer bi ostal tudi brez zavor enkrat.
Edino kar lahko rečem je to, da so na teh bašanih motorji skoraj neuničljivi, kolegu dela še vedno, jst sm pa prodal. Ostali kitajski mopedi kar jih poznam imajo poleg zgoraj navedenih, še probleme z motorji.

Sej ne da sem veliko pričakoval, ampak dobil pa še manj ... pač mene ne prepriča noben več v nakup česarkoli kitajskega na kolesih.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
anzl
Alfist
Alfist

Tistale dva kitajca sta precej precenjena. Max 1500€ bi bila recimo še neka normalna cena, ob tem da trgovec še vseeno dobro zasluži. Je pa problem z vijaki, zanič navoji že pri novih, problem pri teh no-name kitajcih so tudi rezervni deli problematični, ker moraš vse pri prodajalcu naročati pa zna trajati da dobavi s kitajske, pa še veliko vprašanje kvalitete. Za tak denar mislim da dobiš kakšnega Kymco-ta, zdaj že preverjena kvaliteta, rezervni deli niso tak problem, ali pa kaj rabljenega kakšna Yamaha, Kawasaki ...
Slika
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Huh same p***arije :doubt: pa ta se nama zdi ful lep,pa okej če pogledamo je bomba,ampak če so tko za nič pol je brez veze metanje denarja in pozneje z njim nevem kolko stroškov.
Za motor me sploh nič ne vleče,ker si pol moram še krsto nabavit in niti nimam izpita da bi ga lahko vozu.Uni štirikolesniki,kao kros verzija al kak se reče mi niso všeč,uni delovni štirikolesniki pa še manj so velki in debelo zgledajo :D

l.p.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LaŠko-TeaM napisal/-a:Za motor me sploh nič ne vleče,ker si pol moram še krsto nabavit ...
Škoda ker tako razmišljaš. #-o
LaŠko-TeaM napisal/-a:...in niti nimam izpita da bi ga lahko vozu.
Nikomur ni bil podeljen.
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Ne vem zakaj si mnenja da je pri ATV-ju pa kaj manjša verjetnost za krsto! Meni so ti štirikolesniki tako nerodni in neumni za vožnjo. Edinokrat ko sem recimo užival v vožnji z njimi je bilo Djerbi. Pa tudi tam sem imel po eni uri že čisto dovolj. Zabavno je samo gonjenje po pesku in malo driftanja. Po cesti pa živa tuga.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Po cesti se pač pelješ po dveh, je ravno tako zabavno pa še lažje je kot zgleda. Fun factor sploh ni problem pri ATV-jih.
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

So primerni za zafrkancijo...ampak hitro tudi to postane dolgčas. Ena sezona pa adijo.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mja, zato pa bi oz. bom naslednjega kupil delavca s 4x4, špero, reduktorjem... da imam nekaj za pozimi. Motor pač ni primeren.
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

LaŠko-TeaM napisal/-a:Huh same p***arije :doubt: pa ta se nama zdi ful lep,pa okej če pogledamo je bomba,ampak če so tko za nič pol je brez veze metanje denarja in pozneje z njim nevem kolko stroškov.
Za motor me sploh nič ne vleče,ker si pol moram še krsto nabavit in niti nimam izpita da bi ga lahko vozu.Uni štirikolesniki,kao kros verzija al kak se reče mi niso všeč,uni delovni štirikolesniki pa še manj so velki in debelo zgledajo :D

l.p.
za ta denar, ki si ga imel namen porabiti za to kitajsko sranje, si raje kupi 8 let starega LTZ-ja (Suzuki). Navdušen boš veliko bolj in tudi o kvaliteti ni dvoma. Podatki, da so bili voženi samo po cesti ni ravno plus teh quadov, ker niso namenjeni tiščanju v 5.brzini dokler ne spustijo dušo.
Bolj ohranjenega od mojega LTR-ja nisi našel v SLO pa sem z njim tekmoval 2 leti in ogromno prevozil prog (cross, enduro). Pač tisti, ki smo tekmovali smo še bolj pazili na redno vzdrževanje.
Išči Suzuki LTZ, Arctic cat DVX (isti motor kot LTZ le druga plastika), kawasaki KFX, mogoče kakšno raptorko Yamaha.
Eventuelno pridejo v poštev korejski/taiwanski quadi a so nižji rang od zgoraj naštetih: Barosa, Adly, SYM, SMC. Ostalo kitajsko sranje raje preskoči.
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist

gecco napisal/-a:Ne vem zakaj si mnenja da je pri ATV-ju pa kaj manjša verjetnost za krsto! Meni so ti štirikolesniki tako nerodni in neumni za vožnjo. Edinokrat ko sem recimo užival v vožnji z njimi je bilo Djerbi. Pa tudi tam sem imel po eni uri že čisto dovolj. Zabavno je samo gonjenje po pesku in malo driftanja. Po cesti pa živa tuga.
Ponavadi motoristi ne razumejo, da se moraš pri ATV-ju isto nagibati kot pri motorju. Meni so bili vsakič smešni. :mrgreen:
Pravi quad ni niti malo neroden. Nerodni so tisti, ki jih ne znajo voziti.
Po cesti taka vozila nimajo kaj iskati, čeprav bi te znal presenetiti. 8)
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Jasno da se moraš nagibati...ampak ni tistega užitka kot na motorju. Ne spomnim se več kje sem enkrat bral (neka psihološki članek) da je ravno ta lahkotnost na motorju, ko se nagneš in se motor nagne in vse sile delujejo usklajeno. To je tisto, kar je tako privlačno na motorju in je tako drugačno kot vožnja v avtu, kjer te v ovinku vleče v kontra smer.

Zdj, pustim nekaj možnosti da mogoče nisem ATV-ja vozil 100% pravilno, ampak vožnja z njim mi ni bila prijetna. Je bilo pa zabavno!
Urbi
Alfist
Alfist
Kraj: Škofja Loka

Zdravo,

tudi meni je z atv-jam blo špasno samo po snegu pa po blatu... samo da se malo hitreje pelješ po trdi podlagi pa že cel stvor nekontrolirano poplesava vsepoprek (sigurno je za nekoga ki je veliko bolj navajen atv-ja kot jaz to čist normalno)... užitek ob vožji po 2 kolesih je meni osebno neprimerno večji...

lp U
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist

se strinjam.
quadi so zakon za na cross progo...evo ena slika iz Ribnika CRO.

Slika
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

@gecco vem da lahko tudi zelo grdo padeš če se ne nagibaš v ovinkih.je prjatl kupu delovnega štirikolesnika pa je prvi dan padel z njim,je on mislu da se tu ni treba nagibat :lol: sja okej za izpit ni problem,bi ga šu delat pol.Sam fora je v tem nekak mam strah z motorjem se peljat,kaj šele da bi punco mel zadaj gor. :roll: Po domačle povedano sem bi me postalo strah ko be se mal bl peljal z motorjem.Tega ATV-ja sem imel v mislih tko fajn za poleti se pelješ naokol,nobenih dirkanj in poljskih cest,(se z alfo ne vozim po poljskih poteh) :D niti nevem kolk grejo tile ATV-ji.
Me je prjatelj peljal z njegovim delovnim 97km/h več ne gre ko sta dva 100 kilaža na njem :D pa mi ni blo vseeno aja pa peljal je po poljski poti.
Ful se mi dopade kawasaki ninja 900 al kak se reče k je živozelene barve.
Kot rečeno ATV-ja bi imel samo za po cesti pa to bi se peljal večina za vikende pa mogoče 1 x med tednom.

l.p.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nah, to ni to. Ze moj trikolesnik je VELIKA razlika v udobju voznje kar se nagibanja tice.. Pa sem vozil motor pred nesreco..

To je res igracka za eno sezono, potem se navelicas, ker je voznja precej neudobna, motor je glasen (vendar ne glasen s pedigrejem, ampak kot kosilnica..), storasto je to obracati, mislim da tale se rikverca nima.

250ccm je zelo malo za stiri tako siroke gume gonit okrog, in tudi sedez deluje precej neudobno..

Mogoce, ce se lahko cisto malo bolj se stegnes, poglej MP3ja, ga lahko z B vozis..
Odgovori
  • Informacija