Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

krucymucy napisal/-a:
ROBERTH napisal/-a:V tej -http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=22248 temi je navedeno sledeče.
Pravi užitek v vožnji pa seveda pride na dan v suhih pogojih, kjer Giulietta naravnost blesti in se pelje dosti bolje, kot 147. Podvozje je enostavno fenomenalno in kljub 18" platiščem še vedno udobno, lepo požira luknje in ne plava po cesti. Večina uporabnikov bo tako z Giulietto z lahkoto udobno prevažala svojo družino ali pa odpeljala kakšen "brzinc", kjer ne bo manjkalo moči in oprijema.
Sedaj pa vprašanje. Ali so tu ugotovitve koga s foruma, ali je test skopiran.

Zanima me pa zato, ker je relativno podoben avto (Fiat Bravo) na 18" na slabi cesti precej neudoben.

Zanima tudi če ima kdo od tukaj prisotnih 18" na Giulietti (saj bi se obrnil na Fiat forum, pa se mi zdi, da je bolj "peskovnik" forum) in mi navede izkušnje iz prve roke.
Bravo ima podvozje, vsaj zadaj, iz časov Marije Terezije, razen vzmeti, takrat so imeli listnate, bravo ima vsaj te vijačne.
Hvala za res luštn komentar (po čudnem dnevu sem potreboval ta smeh).

Poltoga prema res ne more delati čudežev, vendar si morata biti prednji premi precej bolj podobni, kot bi to hoteli oglaševati pri AR.
Bravo je res hudo nevzgojen (beri, zganja hud "šundr") po zdrapanih cestah v okilici Kranja. Če gre pa človek s 159 na to, je pa še toliko bolj opazno.
No skratka, zanimalo me je, kako se obnaša podobno zasnovano vozilo (OK razen muzjeske zadnje preme) na 18" in s šport podvozjem.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Spredaj ja, recimo da je podobno. Bravo je isti kot 145, se pravi še Tipo varianta.

Bravo ...
Slika

Giulietta
Slika

Giulietta ima malce drugače ampak ne bistveno. Bolj po obliki kot čem drugem.
Seveda se vsi strinjamo da ni to ravno 147/156/GT, čeprav mogoče ima več prednosti to, da bo tukaj vsaj zdržalo 200.000km
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

http://www.italiaspeed.com/2010/cars/al ... /1803.html

Ma mislim da je razlik kar nekaj... nevzmetena masa pa je glavni razlog za šundr med vožnjo po slabih cestah...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Giulietta, govorim za QV ima boljše podvozje kot Bravo sport, pa čeprav se tudi Bravo zelo dobro pelje in je tudi pri zelo visokih hitrostih zelo stabilen in lahko vodljiv. Moram reči, da je Giulietta na 18" platiščih udobnejša, kot Bravo sport na 17", veliko lepše požira luknje in je tudi tišje. Nekje se le mora ponati razlika v ceni.

Ko je že govora o velikosti platišč na Giulietti, letne zagotovo 18" in zimske 17" ostalo nekako ne sodi na ta avtomobil.....moje mnenje :wink
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Danes sem spet malo vozil Julko (progression mair).

Ko preboliš plastičen volan, tepihe ekvivalentne Renaultu/Nissanu in srednjo žalost od plastike ter skopo osnovno opremo, se ti z motorjem oddolži za vse to pa še za vse kar bo pocrkalo...
Motorčič je res...top zadeva, zvok, zmogljiv iz 2k rpm in varčen - FPT je res pokazal kaj zna

Me je pa zanimivo - "silil" vozit se pri 60kmh pod 1.5k rpm..

Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Miholl napisal/-a: Me je pa zanimivo - "silil" vozit se pri 60kmh pod 1.5k rpm..
Res je, brez problema se lahko voziš 60km/h v 6. prestavi z okoli 1.500rpm brez da bi motor kaj protestiral in potresaval.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-res je,vedno vozim pri 60 v 6.,včasih kar iz 4. šaltam v 6.,ker se mi ne ljubi toliko menjavat do tako nizke hitrosti :wink:
gm80
Alfa Junior
Alfa Junior

Končno mi je uspelo prebrati navodila za uporabo :D

Nekaj mi ni čisto jasno. V knjigi piše, da je predal pred sovoznikom hlajen in ima stojalo za 3 pločevinke. Zraven je opomba, da je to samo pri modelih z dvopodročno klimatsko napravo. Na sliki je na desni strani nekaj okroglega. Predvidevam, da je to za nastavitev pretoka zraka skozi predal.

Pri meni tega nekako ni, čeprav imam dvopodročno klimatsko napravo. Na strani od Avto Triglav tudi piše, da naj bi bil predal hlajen.

Kako je pri vas? So samo meni vgradili napačen predal ali za naš trg tega pač ni?

lp
pirlo
Alfist
Alfist

gm80 napisal/-a:Končno mi je uspelo prebrati navodila za uporabo :D

Nekaj mi ni čisto jasno. V knjigi piše, da je predal pred sovoznikom hlajen in ima stojalo za 3 pločevinke. Zraven je opomba, da je to samo pri modelih z dvopodročno klimatsko napravo. Na sliki je na desni strani nekaj okroglega. Predvidevam, da je to za nastavitev pretoka zraka skozi predal.

Pri meni tega nekako ni, čeprav imam dvopodročno klimatsko napravo. Na strani od Avto Triglav tudi piše, da naj bi bil predal hlajen.

Kako je pri vas? So samo meni vgradili napačen predal ali za naš trg tega pač ni?

lp
Jaz mam nek kolešček desno samo mi ni jasno kak to dela. Če daš roko v predal čutiš kako je mrzel, tako da očitno dela :)
gm80
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz nimam nobenega koleščka, samo pokrovček, tam kjer bi moral biti kolešček. Sem pa še enkrat pregledal konfigurator in piše, da je hlajen predal serijsko (pri distinctive). A nosilca za pločevinke pa nimaš?
cartier23
Alfa Member
Alfa Member

Jaz imam oboje - držalo in hlajenje.
pirlo
Alfist
Alfist

gm80 napisal/-a:Jaz nimam nobenega koleščka, samo pokrovček, tam kjer bi moral biti kolešček. Sem pa še enkrat pregledal konfigurator in piše, da je hlajen predal serijsko (pri distinctive). A nosilca za pločevinke pa nimaš?
Mam ja. Isto distinctive oprema. Gor gre samo ena velika pločevinka, pa verjetno 2 mali, nisem probal. Ni mi pa jasno kak bi naj s tem koleščkom kaj nastavljal.
Ko daš roko v predal po nekaj časa vožnje ne čutiš kako je hladen? Mogoče so odstranili ta kolešček.
cartier23
Alfa Member
Alfa Member

pri meni se kolešček zavrti in če ga zavrtiš v pravo smer se pojavi majhna luknja s premerom 1cm iz koder piha klima :D
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

Hlajen predal je že fajn, samo tisti nosilec pločevink imam pa namen dat odstranit. Ker zdaj ne moreš nič pametnega noter dat.

Ima kdo kake izkušnje z odstranitvijo?

Eno kratko vprašanje. Avto je bil kuplen iz zaloge ali naročen?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

cartier23 napisal/-a:Jaz imam oboje - držalo in hlajenje.
-jaz tudi,vrtim ta kolešček,ampak nisem ziher,da to deluje
-avto je bil iz zaloge,ne da se mi dolgo čakat nanj :)
Odgovori
  • Informacija