Pozdravljeni, ker mi zadnje čase 159 ka nekaj čudno, beri glasno pobira neravnine ter luknje, noben mehanik pa ne najde kje bi bil luft. Sumim da bi bili amrotizerji lahko iztrošeni, alai jih je kdo od vas že menjal, zakaj, katere je vgradil? Najlepša hvala.
Zazibaj avto in če se gunca še naprej je potrebno menjat amortizerje. Drugače pa bo problem pri prednjih zgornjih rokah. Dobrodošel v klubu menjave rok
Tele lepotice so verjetno krive:
Tole pa pravi Alfa Workshop UK:
Wear in the 159 front upper wishbone is usually accompanied by a rattle but it is extremely difficult to pinpoint where on the car the rattle is coming from. So if you have a rattle that you cant precisely pinpoint then it may well be the upper wishbones at the front.
živjo
sm tudi jaz pomislil na roke, pa mehanik ne najde lufta na njej, oziroma ne opazi mogoče. zamenjani so bili tudi končniki, selen bloki.... zdej se je nekdo spomnil da bi lahko bila volanska lete pa je bila zamenjana 50kkm nazaj....rabil bi nekoga ki se spozna na alfe pa ki ve kaj dela....
in če smo še pošteni je problem več ali manj v Desni puši iz slike.
malo verjetno je da je pokanje povezano z amortizerji.menjava slednjih ni ne vem kako zahtevna če imaš pravo orodje pod kar spada pnevmatski vijačnik in kompresijsko orodje za vzmeti ob pogoju, da avto dvigneš z obemi kolesi v luft in ti uspe odvijačit in ločit končnik stabilizatorja(zjebeš lahko imbus pušo) in končnik zgornje roke(konus se težko loči brez separatorja).razlogov za pokanje pa je lahko toliko kolikor je gibljivih in slabo pritrjenih delov na sprednjem delu avta.srečo pri iskanju vzrokov.
moja roka (na alfi ) ima luft v zglobu in ne v pušah. to se enostavno preveri tako da vzameš gumo dol, pa z roko pocukaš not pa vn, pri meni se vidi na oko. Čakam da pridejo diski iz irske (so na poti) potem pa menjam.
Kakšne imate izkušnje z kopijami orginalov, obnovljenimi?
Vsakemu avtu se lahko zluftajo roke. Fora je bila v tipu puš ki so jih uporabili pri 156/147/GT/166... 159-ka kolko vem ima drug tip oz. ima klasične puše.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Bolj kot je komplicirana geometrija podvoja, več je šans da kakšna puša odpove... Vprašajte lastnike Audijev A4 ki imajo povsod multilink...
Menjajo roke bolj pogosto kot večina Alfistov.
Sploh pa Alfine roke dokler uporabljaš originalne dele niso kritične. Problem je ker je vsakomur škoda dodatnih 10€ za original kose, ponaredki so pa fail...
Creed napisal/-a:Hahaha...ja ko bi bilo 10€...je kar x2
Ja sam glede na fail pri 147/156/gt bi pricakoval da tega ne bodo ponovili pri nalednjem modelu = 159ki.
LP
Ne vem če nis prebral, ampak niso ponovili, saj so puše pri 159-ki drugačnega tipa. To da so pa tudi pri 159-ki uporabili double-wishbone je pa itak nekaj najboljšega kar se lahko zgodi. To pač pomeni 4 rok spredaj. Kot je povedal tribes, imaš lahko še multilnk, kjer imaš potem 8 rok spredaj, a je vprašanje če je lega sploh boljša... Lahko pa imaš samo eno roko kot pri Giulietti, ampak... Saj veš.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.