Cviljenje / Škripanje zavor - AR 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Wilson
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj
Kontakt:

Pozdravljeni vsi ljubitelji kač, imam 159 SW 2.4 jtdm 200 km 156000 prevoženo po števcu, pred 1000 km sem zamenjal prednje Brembo ploščice in mi noro cvilijo sploh sredi mesta pred prehodom za pešce tako da vsi ful pogledajo, mi je kr nerodno, pa v tako lepem avtu se vozim. Pa cvililo je že pred menjavo ploščic tko da ne vem kaj. Sem že slišal od lastnikov 159 da jim zavore cvilijo.

Kako lahko to moteče cviljenje odpravim?

Drugače sem pa z Alfo več kot zadovoljen, dala mi je nekaj kar mi druge znamke ne morejo.

Že vnaprej hvala za kakršen koli pameten nasvet..

Brez duše bi bili le stroji
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Sem imel podoben problem na 1.9JTDm (150KM). Cvilile so stare in potem enako tudi nove ploščice. Na žalost pa problema nisem nikoli odpravil, je šel prej avto v prodajo :(
Uporabniški avatar
ervo66
Alfa Member
Alfa Member

Moja ni cvilila niti prej in tud po menjavi ne,ampak seveda original ploščice!!
Življenje je prekratko da nebi vozili Alfe.....
Uporabniški avatar
Boris18
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Domžale

...sam sem imel skoraj tri leta isti problem, in ugotovil kaj je bil vzrok. :D
identificiraj na katerem disku ti zaškriplje, nato pa daj te diske podrejati, ce imas slabe jih zamenjaj, meni je zapiskal prvi desni disk z razlicnii ploscicami... Ko sem dal podrejati prva dva diska je pisk minil. In sedaj se veliko raje vozim s svojo Alfico, brez da poslusam razne komentarje nealfistov... :)
Uporabniški avatar
Alen84
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

Pozdravljeni!

Sam imam enako težavo ... ravnokar zamenjal sprednje ploščice. Škripajo pa zadnje. Ploščice sem najprej pobrusil po robu ker smo mislili da mogoče zaradi roba cvili ko bremzam. Potem smo jih še namazali s posebno tekočino ki omehča ploščice in zdaj cvili malo manj, ampak še vedno.

Mogoče da "podrejam" diske? Mogoče kdo ve koliko to stane in kje v Lj. bi mi to naredili? Mislim pa da so diski še dobri ...
Odgovori
  • Informacija