156 SW TI

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

verjetno ti je dal roke ki niso original od alfe. različni proizvajalci imajo različne velikosti fi puš in so zato tudi luknje večje oz manjše
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

In s tem imam strošek dveh novih rok, ki sem jih moral danes kupiti in bencin ter čas za v Horjul..sej drugače vse pohvale Prekomu, samo bi mogu vedet kaj bom jst počel z rokami, sem mu vse povedal.. #-o
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Mali servis narejen, Motul, roke zgornje zrihtane, airbagi zrihtani, jermenica altenatorja zrihtana, akumulatorju dolita voda, manšeta zamenjana (btw 2 od konkurenci nista pasali, na koncu original)...oh ja, samo še letne gume počakam in novih 335k km naproti... 8)
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem dal od Audi A4 manšete gor...
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

al pa od sharana :D
Slika
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

No glih v prtljažniku ne vozim manšet od drugih avtomobilov, mehanik jih pa tudi nimana zalogi. :mrgreen:

Mi pa ni jasno, kako lahko ena firma ponuja v katalogu manšeto za določeni avto in pol ne paše gor.. :roll:
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Čisto enostavno ... :mrgreen:
Tako kot je v polovici katalogov med sabo zamešan zračni filter za 75-ko frgazer in IE, da ne govorim od nekega blesavega filtra za bencin.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Od zadnjega popisa servisov par strani nazaj (od septembra '11) se je naredilo:
2x mali servis, šipka stabilizatorja, rele za črpalko, parkrat tester, čiščenje plovca olja, lotanje žic, žarnice, jermenica altenatorja, ena manšete polosovine, lotanje airbagov, zgornje roke, žarnice v armaturi, nov prednji par gum in obnova zadnjih amortizerjev...

Slabši slikici, za arhiv...

Slika

Slika

Hvala tribesmanu še enkrat, lučke ne javlja več, pa hvala gregsonu za nalepke, trenutno samo cuore sportivo na zadnji šipi.. 8)
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Včeraj mi je začela cvilit servo pumpa, sem ugotovil da imam olja ene 3 cm pod minimumom. Sem dolil, pa je do jutra spet padlo, tako da očitno mi nekje pušča.

Sem pa dolil sedajle slaba 2 cm čez maksimum, a je kaj narobe? Se lahko kaj uniči? Naj popivnam nazaj ven?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjetno misliš mm in ne cm.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne ne, cm.. :?

Težko sem brez lijaka nalil olje notr iz litrške kantice..do doma sem prišel, zdej sem pa že ven popivnal.

A je možno, da ga je enostavno zmanjkal? Da sploh nikjer ne pušča? Ker od četrtka pa do včeraj sem naredil 200 km pa ni nivo nič nižje, vsaj zdi se mi no.
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

Še vedno lepa! :)

Mi je pa čudno, da si moral obnavljat zadnje amortizerje...menjani so bili pri 215k km in so od takrat prevozli že ene 130 k km(ugibam). No, pa sej spet ni tko mal... :D kaj pa prednji?
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Bili so zelo mehki, levi pa je imel še ventil odlomljen in ga je zabijalo.

Prednji se mi zdijo v redu, avto se nič ne giba, sigurno pa niso več novi. Nimam pa financ sedaj za obnovo. :|
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Eh, amortizerji so po 100kkm fuč. Moji FSDji so zadaj totalno uničeni. Sicer so bili že v osnovi zelo mehki, ampak ko sem naredil cca 80kkm se je čutilo že konkretno poslabšanje, zdaj ko je malo čez 100k prevoženih pa so totalka zanič.

Razmišljam da bi dal tudi jaz vsaj zadnje obnovit, prednji so po občutku veliko bolje ohranjeni.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Včeraj zamenjane prednje ploščice, dal sem brembo, omp ali ferodo se ni dalo dobiti, ebc pa nisem hotu. Stare ploščice so bile čist boge že, ko sem jih ven jemal so notranje prov dobesedno razpadle. Menjana tudi tekočina, filing je super, resno sprobal jih pa še nisem, naj se najprej dobro uležejo.

Poravnal sem tudi šus plato, ne poka in vibrira mi več, no do naslednje skale.. :?

Ugotovil tudi kje mi pušča servo. Na alu cevki spodaj je razpoka, sedaj čakam za ceno, želja je po novi, če bo pa predraga pa švasat.

Ps, a se komu doma kje valja ali ve za koga, da ima doma vetrnico z ohišjem in motorčkom za hlajenje (brez klime!) za puntota 1.2 8v. Eden hoče 70 eur, pa mi je malo veliko.
Odgovori
  • Informacija