Čipanje 147 M-JET by Wetterauer

Izgled Alfic, povečanje moči
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Alfač napisal/-a:Včeraj 3.okt. so mi v Zagrebu načipali mojo M-JETko.Delo je opravil avstrijski tehnik,postopek pa je bil sledeči:Najprej se je demontirala elektronika vbrizga,se odprl pokrov,sledil je priklop na prenosni računalnik preko posebnega vmesnika,ki se precizno nastavi na nožice čipa,ki vsebuje software.Nato sledi branje informacij tega čipa in povezava preko mobilnika v internet ter pošilanje zapisa direktno v Nemčijo,kjer software direktno v slabi uri obdela njihov tehnik in predelanega po netu vrne.Nakar je tukajšnji tehnik vse skupaj spet zapakiral.
Rezultat? Noro!
180 HP :mrgreen:
400 Nm :mrgreen:
Cena?
Promocijska 110k.
Marsikdo bo rekel,da motor tega ne bo zdržal,ampak oni ti dajo za dodatnih 100 evrov 1-letno garancijo,če avto nima več kot 60000 km.
Priporočam 8)
kako je z garancijo motorja, se lahko zadeva vrne v prvotno stanje če kaj crkne ali je to nepopravljivo, zanima me kar tudi sam razmišljam o čipanju, vendar mi je nekak bolj simpatična varijanta box.
Ja pa =D> upam da bom lahko kdaj probal, verjetno je brutalna...
Uroš
Uporabniški avatar
Alfač
Alfa Member
Alfa Member

Avto ima serijskih 140HP in 305Nm,tako,da je pridobitev okrog 30%,kar naj bi za motor še ne bilo kritično.Ponujajo tri variante čipanja:
-170HP 380Nm
-180HP 400Nm
-190HP-200HP 420Nm
Moč ni izmerjena na valjarih,jim pa verjamem na besedo,kajti avto zares vleeeeečeee.V nižjih prestavah ta moč ni tako opazna,ker prehitro zmanjka vrtljajev (4000).Se pa občutno opazi navor v 5. in 6. prestavi,kajti sedaj z lahkoto prehitevaš tudi v 6. prestavi.Pred čipanjem shranijo originalni software pod tvojim imenom in ti ga lahko kadarkoli vrnejo v prvotno stanje.Pozanimal sem se tudi za box verzijo,ki pa so mi jo odsvetovali,kajti box ti poveča le količino goriva,to pa pomeni več dima.S čipanjem pa je stvar uglašena,ker se dvigne tudi pritisk turbine,kar pomeni več zraka,ki je potreben za popolno izgorevanje. 8)
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

zakaj si odšel v ZG, pri nas ni ??? ali pa v Avstriji?
Promocijska cena-do kdaj...

pa še to, če prav razumem se popolnoma nič ne lota ???
Uroš
Uporabniški avatar
Alfač
Alfa Member
Alfa Member

Pri nas je veza za Wetterauer kiss-tuning iz Dobove.Ko se nabere dovolj naročil se Wetterauerjev tehnik pripelje in stvari naredi.Mislim ,da za manj kot pet interesentov ne prihaja.Pa še to ni sigurno,ker se dogajajo tudi odpovedi naročil.Tako pa sem izvedel,da bo v sredo v Zagrebu in sem se zapeljal tja.Promocijsko ceno pa mi je uredil tip iz kiss tuninga,ker je izgleda v zelo dobrih odnosih s hrvati.Ne lota se nič.Elektronika se trdno vpne v posebno pripravo,ki ima na vrhu nekakšen konektor,ki se s pomočjo regulirnih vijakov zelo natančno nastavi na čip,ki vsebuje program o delovanju motorja.V bistvu čip prekrije in sklene kontakte.Ne pusti nikakršnih sledov.Drugače pa je polna cena okrog 600 ojro.
JPM
Alfa Junior
Alfa Junior

kako je pa z garancijo?mislim mas se vedno tovarnisko,oz ce ti kaj crkne se da prekriti da je bil cip notri?drugace pa BRUTALNO!
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ptuj

Alfač napisal/-a:...Rezultat? Noro!
400 Nm :mrgreen: ....
Hm..a misliš, da je to dobro za mašino...? :oops:
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
JPM
Alfa Junior
Alfa Junior

se je poraba kej povecala?
Uporabniški avatar
Alfač
Alfa Member
Alfa Member

GEISTERFAHRER napisal/-a:
Alfač napisal/-a:...Rezultat? Noro!
400 Nm :mrgreen: ....
Hm..a misliš, da je to dobro za mašino...? :oops:
No,če bi ves čas gonil na polno,potem res ne vem,če bi bilo to dobro za motor.Ker pa so to le občasne obremenitve,mislim,da za motor ni problema.Kar pa se garancije tiče,čip ni bil menjan,ampak reprogramiran,zato ni nobenih sledov.Poraba pa ostaja ista.
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Najprej en lep pozdrav vsem, sem nov clan foruma in hkrati sem ta teden postal lastnik alfe gt pred pa njo sem vozil 156 1.8 sedaj pa imam 1.9 m-jet. Avto je super! Zanim me nekaj glede tega cip tuninga koliko je mogoce spraviti iz tega avta pa da to se ne bo nevarno za masino. :D
Odgovori
  • Informacija