Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Problem je zdej pri teh novih 15gb igrcah, da če bi bili razdeljeni na 96mb bi blo to abnormalno rarov. Zato zdej dajejo že kr 2 image po 7.5gb in pol razn na dvoslojne nimaš kam to zapečt.

Še slabše je pa ko potegneš dol 15gb igrco v raru. Pol pa moreš met še 15gb za 2 image, in še 15gb za inštalacijo. Vse skupaj za 45gb!! Pol pa potegneš 3 take igrce dol in ga naje*eš :doubt:

Sam dokupjem skos te diske, ker nikak nimam dost prostora. Bo treba 1Tb nabavit, da bo mir za en čas, ker sam zunanji diski ni dost za shranjevanje.

Aja sem pa glih ne dolg nazaj na "hitrco" hoto razdelit en image na več rarov. Mhm! Je napisal mislim, da 96min :roll: #-o Sem kr hitro prekino hehe.
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

pri raranju se pozna procesorska moč, več jeder kot imaš hitreje bo. ni treba dajat na tisoč rarov po 90mb, tolk da se razdeli je dovolj, najbolj sovražim folk, ki filme in serije daje v .rar in pol zagovor...ja če je kaj narobe s torrentom, da potegneš le en file dol in ne cel film...ob istem času pa pozabijo da torrent protokol deluje na principu da razdeli veliko datoteko na tisoče manjših in če je kaj narobe s torrentom potegnem še enkrat popravljenega dol in mi popravi le del, ki se ne ujema s starim torrentom.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Killergame17 napisal/-a: Sam dokupjem skos te diske, ker nikak nimam dost prostora. Bo treba 1Tb nabavit, da bo mir za en čas, ker sam zunanji diski ni dost za shranjevanje.
1TB? Nabavi si 2TB...pa najbolje kar 2 pa bo mir za en cas ;)
Imam 1TB in 2TB pa je zaenkrat se dovolj, samo glede kolicino fotk in filmcov z dopustov...filmov,mp3jev...se bojim da bo kaj kmalu preamalo.
Je pa res da imam PC preko mreze priklopljen na TV da pol lahko filme z PCa gledam na TVju....da bi pa film peku na dvd da bi ga gledal na tv,sem pa prelen.

Aja igric nimam.

LP
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Avto registriran za 5 oseb!

Ali se v njem lahko pelje 5 oseb + pes??

Pes ima manj, kot 20kg, čeprav naj to ne bi smelo imeti nobene veze.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Po moji logiki ja. Pes ni enako oseba :mrgreen:
Ceprav mora biti ps verjetno ozadi...v prtljazniku

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

In ločen od potniškega prostora z mrežico.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

alro napisal/-a:
Bojanxe napisal/-a:Pa ko me je vprašu koliko je premer pokrovčka na feltnah, sem ustrelu 50mm. A to drži, ali so premajhne? če ve kdo iz glave, če ne grem pa pomerit.
Kolikor vem so original 50 in 60 mm, odvisno od platišča. Nisem glih 100% ma se mi zdi, da na mojih 17" TI imam 50 mm.
So premera 50mm. 17" GTA. Danes bom polepil.
Sem pa po enem tednu dobil odgovor od Alfisti.net za stroške pošiljanja, za en znak je 15€ poštnine v Slovenijo :roll:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

alfa_samec napisal/-a:In ločen od potniškega prostora z mrežico.
Mislim, da to ni nikjer navedeno.
Sicer bi pa lahko določili, da je potrebno vse, kar lahko moti voznika med vožnjo prepovedati ali onemogočiti.

Glede na to, da lahko žena in otroci povzročijo hud stres vozniku, ki seveda ne sme ukrepat v smislu kamene dobe, bi bilo potrebno prepovedat vožnjo že in otrok!

Hitrost ne ubija ampak le pripelje do nevarnih situacij - je omejena/točkovana/so naredili doktorate na to temo
Nerviranje med vožnjo je vsaj tako navarno, ker močno zmanjša koncentriranost v vožnji, v skranem primeru tudi "dvigovanje pokrovke" - pa ni niti besede na to temo

Sam imam v glavnem te motilne faktorje na sobni jakosti, sem se pa že vozil zraven, ko sem jaz hotel uiti iz avta na semaforju.

Torej, pes v avtu je po mojem lahko kjer koli, le motiti ne sem voznika.
Če si psa dobro navadil ga boš tudi imel pod kontrolo med vožnjo.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Če se prav spomnim iz zakonodaje, pes mora biti ustrezno zavarovan, da ne moti voznika.
Torej v boksu v prtljažniku, v prtljažniku pa z mrežco (če je majhen, bernardinec se bo težko zguzil čez, tudi če nimaš mrežce) ali na zadnjih zicih in pripet s pasom. Lahko je tudi na zadnjih sedežih v boksu, če je majhen.
Najbolj varno je pa itak v boksu v ptrljažniku, vse ostalo je v primeru nesreče zelo riskantno. :(
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Ste opazili da imamo nov rekord?
"Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 163, dne Sre Maj 09, 2012 4:18 pm"
Prej je bilo 160 iz leta 2005. =D>
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Psa imam v prtljažniku pirvezanega, stoji in gleda na okoli. Če je na zadnjem sedežu je privezan na pas, kot mi. Kupi se posebej za psa, pas in oprsnica sta določena za velikost in težo. Torej če vas je 5, je lahko pes samo v prtljažniku.
V citroenu sem imel kovinsko mrežo zadaj, in ta pas za na sedeže.
Zdaj je ali na zadnjem sedežu ali v prtljažniku privezan na "kavelj" na podnu in oprstnica. Nimam pa mreže, ampak je povodec kratek in ne more priti do potnikov.
Iz izkušnjah povem, da so bili v tujini na privezanega psa zelo pozorni.
V Nemčiji se je zgodila na poti na razstavo prometna nesreča, ker psi niso bili vsi privezani ali primerno varovani, so se sprehajali po AC in delali velik problem. Kazni so pa velike...... pri nas mislim, da nezavarovan pes (neglede na kile!!) 400€ :mrgreen: Pas in oprsnica ko smo mi kupili za v avto pa 2500sit.
Ob nesreči pa je neprivezan pes kot metek ....
Uporabniški avatar
Romeo Alfetti
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice
Kontakt:

al kter ve če obstaja vSLO kakšna ARNA? to bi rad vido u živo... :D
boxer power
Uporabniški avatar
toma123
Alfist
Alfist
Kraj: Obala

Vsaj dve bi morale biti a vendar so skrbno skrite nekje na Gorenjskem in Štajerskem koncu.
Bilo jih je pa 5 registriranih leta 1996, leta 2000 pa je bila samo še ena registrirana.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Romeo Alfetti napisal/-a:al kter ve če obstaja vSLO kakšna ARNA? to bi rad vido u živo... :D
Pregrdo, da bi se kazal v avtu... 8)
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Od jeseni v centru Ljubljane brezplačen internet

Šik 8) .

@wolfyy, hvala za kable, so že v računalniku :mrgreen: . Ob prvi priliki ko se dobiva v GO bova poglihala da bo prav :D .

Me zanima, tisti ki imate pekač s tem Lightscribe, kateri program uporabljate, za zapečt sliko na cd/dvd ?
Slika
Odgovori
  • Informacija