Sklopka!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
croco
Alfa Member
Alfa Member

croco napisal/-a:Na ebayu sem dobil sklopko za mojo alfo in me prodajalec sprašuje ali imam sklopko na potisk al na vlečenje (nekaj takega).

Imam pa alfo 147 JTD 115KM letnik 2002. A ve kdo kašne so vgrajene v ta model?
A kdo ve to? Bi prosil za pomoč. Upam da vsaj to zrihtam ker danes sem ga peljal na servis in so ugotovili da se je zapeku zglob in ne morejo razdret, da bi dali novo manšeto gor #-o

Pa če koga zanima oz bo prišlo komu prav. Na ebayu sem dobil kit vztrajnika in sklopke po ugodni ceni na naslovu: http://www.ebay.it/itm/KIT-FRIZIONE-CON ... 691wt_1163

Se morem še točno pozanimat točno kako je z deli pa če bo kdo rabil sporočim.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

zapeku zglob? kaj za hudiča?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
croco
Alfa Member
Alfa Member

kosir1234 napisal/-a:zapeku zglob? kaj za hudiča?
Zgleda da je bla strgana manšeta in je zglob delal brez masti. Drugače so mi pa zamenjali obe manšeti za 110€.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

croco napisal/-a:Pa če koga zanima oz bo prišlo komu prav. Na ebayu sem dobil kit vztrajnika in sklopke po ugodni ceni na naslovu: http://www.ebay.it/itm/KIT-FRIZIONE-CON ... 691wt_1163

Človek to je rabljeno #-o . Ne vem zakaj bi nekdo montiral rabljeno sklopko na avto, glede na to da ni 5 minut dela in je zelo verjetno, da bi v kratkem bila spet potrebna menjava :roll: .
Slika
croco
Alfa Member
Alfa Member

alro napisal/-a:
croco napisal/-a:Pa če koga zanima oz bo prišlo komu prav. Na ebayu sem dobil kit vztrajnika in sklopke po ugodni ceni na naslovu: http://www.ebay.it/itm/KIT-FRIZIONE-CON ... 691wt_1163

Človek to je rabljeno #-o . Ne vem zakaj bi nekdo montiral rabljeno sklopko na avto, glede na to da ni 5 minut dela in je zelo verjetno, da bi v kratkem bila spet potrebna menjava :roll: .
Ker kit novega (na ebayu kjer je bistveno ceneje) stane 400€. Pa težava je v temu ker ne vem al rabim zamenjat tudi vztrajnik, da nebi kupoval nekaj za bv. Al naj kar zamenjam cel avto :)
Treentar
Alfist
Alfist

croco napisal/-a:Al naj kar zamenjam cel avto :)
Če za 400 ojrotov dobiš boljšega kot je ta...

Sicer pa: če so ta vzdrževalna dela in popravila za tvoj žep preveč, neke izbire itak nimaš.
Starga cliota kupt, pa bo.
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

Potreboval bi kodo artikal (zgornji cilinder sklopke) za model AR 147, 150hp, 2005

Iz pod gumice je steklo nekaj olja, se pravi, raje zamenjam, ker predvidevam, da slej kot prej se bo poslovil?
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kakšni uporabni nasveti pri menjavi sklopke na 156 1.9 8v?
Gre brez da bi most jemu dol?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

pomoje da gre. saj pri 147 se da .
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

se ne da.
tud če motor dvigneš se ne da.
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

točno tako :) videl z lastnimi rokami
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šentjernej

Malo bi si sposodil temo. Opazil sem da je iz stopalke za sklopko padla ena vzmet(je zlomljena) dolga nekje 6cm in bel čepek ki se vstavi v vzmet in nato v eno vodilo, ne vem pa kam bi ga zataknil. Mogoče imel kdo podoben problem pa ve kam ta del zataknit?Sklopka po občutku je malo trša drugače pa se lepo prestavlja.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

matkeg napisal/-a:Malo bi si sposodil temo. Opazil sem da je iz stopalke za sklopko padla ena vzmet(je zlomljena) dolga nekje 6cm in bel čepek ki se vstavi v vzmet in nato v eno vodilo, ne vem pa kam bi ga zataknil. Mogoče imel kdo podoben problem pa ve kam ta del zataknit?Sklopka po občutku je malo trša drugače pa se lepo prestavlja.
Ta fedrček se je tudi meni zlomil pri prejšni 156-ki. Nabavi novega in namesti nazaj. Žal se ne spomin točno kje in kako je nameščen, ampak vem, da mi lociranje napake in menjave ni povzročal težav. Lahko pa pogledam na svoji če ima kje kakšno vzmet (če je pri bencinarju isto).

lp
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Slika

Če se ne motim je to vzmet pod 6-ko. Številka parta 60806060, pa pomojem, da ti znajo vzet kakšnih 10€ zanjo.
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šentjernej

Ja točno ta vzmet po 6ko je ja in tisti beli čepek je 5ka, vem da se 5ka vstavi v del 4 sam druga stran dela 5 pa ne vem kam gre oz kaj je tisti del pod št. 11?
Odgovori
  • Informacija