JTDm cuka med 1500 in 2000 obrati

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

gecco napisal/-a:Se še jaz pridružim...avto je AR 159, 2.4jtdm, 210KM.
Cukanje podobno kot pri ostalih med 1500 in 1700rpm ampak samo takrat ko držim minimalen gas, takrat avto kar malo zatrokira, cuka. Če dodam več gasa je potem OK. Čudna stvar, ki me niti ne moti, edin včasih je malo neprijetno k mam kakšnga potnika in prec zavija z očmi kao 'lej jo alfo'. Sumim pa LMM, ker je bil pripeljan z odpada in ne vem točno v kakšnem stanju je.

No, če se bo kaj razjasnilo v zvezi z 2.4jtdm mašinami, bom pa še jaz pripeljal na popravilo :)
Tole zna bit povezano z EGRjem... ampak brez da se pogleda kaj se dogaja z mašino kadar cuka ne morem nič rečt.
A cuka redno, tako da lahko demonstriraš če je treba, al samo občasno?
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Je kar redno. Mislim da bi se dalo demonstrirati. Pač, ko vozim v 3 ali 4 prestavi z minimalnim gasom pri okoli 1500 obratih začne cukati. Če daš pa malo več gasa je pa OK.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To sem kar 90% siguren da je enaka težava kot pri 8V motorju, ampak vseeno bi blo treba probat, če maš čas se oglasi pa pogledamo, in seveda porihtamo če bo mogoče...
Johnny1
Alfa Junior
Alfa Junior

pa še zame kakšen nasvet, avto mi narahlo zacuka tik preden se turbina odpre na 1900-2000 obratov,največkrat v drugi in tretji prestavi ampak ne vedno. pa še poraba se mi zdi kar visoka, okoli 8,5-9l, pri 140 na tempomatu je povprečna 9.2l-9.5l.
motor je 2.0 170hp in pa 18000km na avtu so 18" platišča
nasveti?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Težko kaj rečem, tega novega motorja še nisem videl niti od daleč... Poraba je pa res velika, kar prevelika za tak avto.
Uporabniški avatar
Wilson
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj
Kontakt:

Pri moji 2.4 še ful moč pade, sem enkrat komaj domov prišel po manšem klancu, potem jo vgasnem in potovno prižgem in kot da ni nič bilo, pa mehanik jo da na tester in nič ne pokaže, mehanik zatrjuje avto je vredu jest pa z njo po cesti skačem kot v kakšnem ameriškem videospotu

I dont now wtf
Vision.si
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

No meni je spet po malo manj kot enem letu začela močno cukat med regeneracijo DPF..
Kaj menis bi bilo to, EGR?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Si EGR že kdaj menjal?
Po enih informacijah obstaja problem z eno serijo EGR ventilov, ki pa se odraža samo med regeneracijo.

Vem za en primer z istimi simptomi, lastnik je kupil nov EGR (kljub temu da je bil stari videti popolnoma tip top, čist brez saj in star samo eno leto) in cukanje je izginilo...
lordinho
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

gecco napisal/-a:Se še jaz pridružim...avto je AR 159, 2.4jtdm, 210KM.
Cukanje podobno kot pri ostalih med 1500 in 1700rpm ampak samo takrat ko držim minimalen gas, takrat avto kar malo zatrokira, cuka. Če dodam več gasa je potem OK. Čudna stvar, ki me niti ne moti, edin včasih je malo neprijetno k mam kakšnga potnika in prec zavija z očmi kao 'lej jo alfo'. Sumim pa LMM, ker je bil pripeljan z odpada in ne vem točno v kakšnem stanju je.

No, če se bo kaj razjasnilo v zvezi z 2.4jtdm mašinami, bom pa še jaz pripeljal na popravilo :)
Meni se dogaja povsem enako, cukne pa samo za kako sekundo, dve. Če tribes rabi še kake podatke, lahko še jaz demostriram :)
red159
Alfa Junior
Alfa Junior

[quote="TribesMan"]red159, malo bolj opiši kako zgleda to cukanje, pri kakšni vožnji se pojavlja, pri koliko gasa itd...

Pri normalni vožnji v koloni, recimo na 2000 obratih. Če stisnem gass do konca ga ponavadi spravi na enih 2500 potem pa normalno naprej.

Cuka samo če držim konstatno "malo" gas na 2000 obrtatih.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mnja, to je neki drugega verjetno. Bi moral videti kaj računalnik pravi.
red159
Alfa Junior
Alfa Junior

si mislil takrat ko to dela?

ne redno oz. predvidljivo....

Če ne bo nehalo bom razmislil o nakupa testerja

Iz kje si?
sem z velenja
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lj in dolenjska...
Uporabniški avatar
Rdec Ferrari
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Evo končno tud jaz zrihtal cukanje
sicer mi ni mogel pomagat TribesMan-kljub njegovim prizadevanjem
mi je pa Strajnar zrihtal ,sicer mal dražje,ampak zdej pa avto predvsem pod nizkimi obrati velik boljš vleče,sem pa tud jaz odlašal s tem cukanem dobro leto,upam da sm zdej zaklučil s cukanjem :D :D :D
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Kaj je pa naredil?
Odgovori
  • Informacija