gecco napisal/-a:Se še jaz pridružim...avto je AR 159, 2.4jtdm, 210KM.
Cukanje podobno kot pri ostalih med 1500 in 1700rpm ampak samo takrat ko držim minimalen gas, takrat avto kar malo zatrokira, cuka. Če dodam več gasa je potem OK. Čudna stvar, ki me niti ne moti, edin včasih je malo neprijetno k mam kakšnga potnika in prec zavija z očmi kao 'lej jo alfo'. Sumim pa LMM, ker je bil pripeljan z odpada in ne vem točno v kakšnem stanju je.
No, če se bo kaj razjasnilo v zvezi z 2.4jtdm mašinami, bom pa še jaz pripeljal na popravilo
Tole zna bit povezano z EGRjem... ampak brez da se pogleda kaj se dogaja z mašino kadar cuka ne morem nič rečt.
A cuka redno, tako da lahko demonstriraš če je treba, al samo občasno?
Je kar redno. Mislim da bi se dalo demonstrirati. Pač, ko vozim v 3 ali 4 prestavi z minimalnim gasom pri okoli 1500 obratih začne cukati. Če daš pa malo več gasa je pa OK.
To sem kar 90% siguren da je enaka težava kot pri 8V motorju, ampak vseeno bi blo treba probat, če maš čas se oglasi pa pogledamo, in seveda porihtamo če bo mogoče...
pa še zame kakšen nasvet, avto mi narahlo zacuka tik preden se turbina odpre na 1900-2000 obratov,največkrat v drugi in tretji prestavi ampak ne vedno. pa še poraba se mi zdi kar visoka, okoli 8,5-9l, pri 140 na tempomatu je povprečna 9.2l-9.5l.
motor je 2.0 170hp in pa 18000km na avtu so 18" platišča
nasveti?
Pri moji 2.4 še ful moč pade, sem enkrat komaj domov prišel po manšem klancu, potem jo vgasnem in potovno prižgem in kot da ni nič bilo, pa mehanik jo da na tester in nič ne pokaže, mehanik zatrjuje avto je vredu jest pa z njo po cesti skačem kot v kakšnem ameriškem videospotu
Si EGR že kdaj menjal?
Po enih informacijah obstaja problem z eno serijo EGR ventilov, ki pa se odraža samo med regeneracijo.
Vem za en primer z istimi simptomi, lastnik je kupil nov EGR (kljub temu da je bil stari videti popolnoma tip top, čist brez saj in star samo eno leto) in cukanje je izginilo...
gecco napisal/-a:Se še jaz pridružim...avto je AR 159, 2.4jtdm, 210KM.
Cukanje podobno kot pri ostalih med 1500 in 1700rpm ampak samo takrat ko držim minimalen gas, takrat avto kar malo zatrokira, cuka. Če dodam več gasa je potem OK. Čudna stvar, ki me niti ne moti, edin včasih je malo neprijetno k mam kakšnga potnika in prec zavija z očmi kao 'lej jo alfo'. Sumim pa LMM, ker je bil pripeljan z odpada in ne vem točno v kakšnem stanju je.
No, če se bo kaj razjasnilo v zvezi z 2.4jtdm mašinami, bom pa še jaz pripeljal na popravilo
Meni se dogaja povsem enako, cukne pa samo za kako sekundo, dve. Če tribes rabi še kake podatke, lahko še jaz demostriram
Evo končno tud jaz zrihtal cukanje
sicer mi ni mogel pomagat TribesMan-kljub njegovim prizadevanjem
mi je pa Strajnar zrihtal ,sicer mal dražje,ampak zdej pa avto predvsem pod nizkimi obrati velik boljš vleče,sem pa tud jaz odlašal s tem cukanem dobro leto,upam da sm zdej zaklučil s cukanjem