Tuning čipi pri nas

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
AlfaJTD
Alfa Member
Alfa Member

Kot sem že napisal, je nekje na Dolenjskem, mislm da v Šentjerneju, Meteor tuning, ampak nism uspel dobit web strani. Upam, da firma še obstaja. Delal so čipe po naročilu za bencince in dizle, cena pa mal pod 100k SIT.

P.S.
Predlagam, da bi na nekem seznamu (nekje na teh web straneh) zbral vse, ki ponujajo chip tuning na enem mestu s cenami in komentarji tistih, ki se na to spoznajo.
V bistvu bi lahko lahko na osnovno stran med zgodovino, galerijo, novosti... dodali novo rubriko npr. dodatna oprema ipd. in bi dobil informacije o tuningu, dodatni opremi, servisih... da ne bo vsak sam odkrivu tople vode in se učil na lastnih napakah.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Na temi CHIP TUNING bi bilo lepo, če bi vsi popali linke od tuning mojstrov, seveda pretirano iz Slovenije. :doubt:
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Hja sej ni problem namestit zadevo....problem jo je dobit....
Uporabniški avatar
MaTy
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Slovenj Gradec

No pa lep pozdrav vsem .....

Že nekaj časa spremljam debate na večih forumih okrog tega čipanja pa sem se odločil pridružit in kaj konkretnega napisat !

Videl sem, da me je nekdo na tem forumu omenjal torej,

1.) Čipanje bencinskih motorjev ?! Seveda zakaj pa ne !
Samo lepo prosim fantje dajte si nekaj dopovedat, pred tuningom je treba vedno prebrati EEP oz. FLASH vsebino z konkretno tega avta ki se tuna ! Zakaj ? Ker nekaterji motorji oz. elektronika IAW oz. BOSCH ME7.4 oz. ME7.5 nastavljajo geometrijo motorja glede na dinamiko vožnje ! ( kot vžiga, korekcija vžiga oz. iskre, čas vbrizga - še posebej pri TS motorjih !!!!!! )

ZATO NE PRIPOROČAM NIKAKRŠNIH NAPREJ PRIPRAVLJENIH ČIPOV !

TUNING se naredi UNIKAT ! Zakaj ? Predpostavimo, da gremo na cesto z dvema enakima avtomobiloma :
- ALFA 156 1.6 TS

Nobeden od teh dveh avtov ne gre enako ?!

Zato pa se tuning dela od avta do avta različno v realnem času po sistemu
STRANKA VOZI mi POPRAVLJAMO !

Lep pozdrav vsem !!!
DIMSPORT - MIKROTEHNIKA ChIp TuNing
ASSISTENZA TECNICA
+386 40 715 715
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

No končno en profi.

Zdaj mi pa še prosim napiši kaj lahko narediš iz moje 145, 2.0, TS pa seveda vsaj okvirna cena, lahko tudi na zasebno, po tvoji želji.

lp, dejan
Uporabniški avatar
MaTy
Alfa Junior
Alfa Junior

dr ,

Prosim kontaktiraj me na :

[email protected] ali pa me kr poklic na 040 715 715 !

Lp
Matjaz
ASSISTENZA TECNICA
+386 40 715 715
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

em manjse vprasanje
recimo da dobim racunalnik ki so ga uporablal za IMSA (alfa 75 EVO)
a je tuki kak profi ki bi se upal zadevo rihtat oz mapiranja not dajat?
Uporabniški avatar
dizl
Alfa Member
Alfa Member

Moj prvi post, najprej lep pozdrav vsem!

Za MaTy:

Zanima me, ce glede na poplavo dizel tuning box-ov velja tudi za dizle, da je potrebno prebrati EEPROM in potem narediti tuning, ali to velja predvsem za bencinarje?

LP
Uporabniški avatar
MaTy
Alfa Junior
Alfa Junior

Seos,

Dizl ja normalno ! Seveda je potrebno pred čipanjem prebrat originalno vsebino EEPROMA.
EEPROM motorne elektronike ne vsebuje samo podatkov za management vbrizgavanja oz. krmiljenje motorja ampak tudi vse ostalo naprimer :
- IMSI ali VIN ( VECHILE IDENT. NUMBER, IMOC - Imobilizer COde, .. )
to je seveda odvisno od motorne elektronike !

Samo tako, da se pred čipanjem prebere original vsebina je mogoče
zagotoviti 100% sigurno delovanje motorne elektronike tudi po čipanju !

Upam, da sem bil dovolj izrčpen !
ASSISTENZA TECNICA
+386 40 715 715
Uporabniški avatar
dizl
Alfa Member
Alfa Member

Kako je potem z dimsport rapid plug & play, kjer je vse že pripravljeno? Ali je bolje narediti poseg v orig. čipovje, prebrati orig. program in ga spremeniti?
Odločam se namreč med obema možnostima za 147 JTD 85kW, eni zagovarjajo dodatno škatlico kot je rapid, drugi pa spremembo programa v elektroniki?

Hvala in LP
Uporabniški avatar
MaTy
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja to je pa tvoja odločitev !

Kar se tiče RAPIDa dela odlično. Odvisno je od tega ali je avto v garanciji, kako dolgo ga misliš met, ......

Cena za RAPID COMMON RAIL je 177.000,00 SIT z DDVjem !

Pri ČIPanju se nikjer ne vidi da je kdo karkoli šaral po elektroniki ....

Izbira je tvoja !
ASSISTENZA TECNICA
+386 40 715 715
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Okej MaTy je stvar men poedenal in zaenkrat same pozitivni kritike na njegov račun.

Stvar dobesedno leti, kočno ma moč med 4200 obrati in 5500 tako moč, ki jo si lahko človek želi. Kar se tiče porabe pa mislm, da bo mord malce manjša, ker sva od 2000 obratov naprej mal vzignla navor.

Sicer mi nad 190 km/h mi je zelo počasi raslo, sam...no ja.....nism mogu s temi gumami kej preveč (sm lih Omego 2.0 16V podil...hehe pa mi je kumi šele po te brzini všel...pa ne dost)

tko da cajt bo še povedu zaenkrat pa same pohvale, in res fant je majster, tko da se bom jest raj umaknil s te scene pa sam priporočam, da se na njega obrnete......

TEO Posebi rad tuna tud JTD ;)
sprintGTV
Alfa Junior
Alfa Junior

MaTy napisal/-a:No pa lep pozdrav vsem .....

Že nekaj časa spremljam debate na večih forumih okrog tega čipanja pa sem se odločil pridružit in kaj konkretnega napisat !

Videl sem, da me je nekdo na tem forumu omenjal torej,

1.) Čipanje bencinskih motorjev ?! Seveda zakaj pa ne !
Samo lepo prosim fantje dajte si nekaj dopovedat, pred tuningom je treba vedno prebrati EEP oz. FLASH vsebino z konkretno tega avta ki se tuna ! Zakaj ? Ker nekaterji motorji oz. elektronika IAW oz. BOSCH ME7.4 oz. ME7.5 nastavljajo geometrijo motorja glede na dinamiko vožnje ! ( kot vžiga, korekcija vžiga oz. iskre, čas vbrizga - še posebej pri TS motorjih !!!!!! )

ZATO NE PRIPOROČAM NIKAKRŠNIH NAPREJ PRIPRAVLJENIH ČIPOV !

TUNING se naredi UNIKAT ! Zakaj ? Predpostavimo, da gremo na cesto z dvema enakima avtomobiloma :
- ALFA 156 1.6 TS

Nobeden od teh dveh avtov ne gre enako ?!

Zato pa se tuning dela od avta do avta različno v realnem času po sistemu
STRANKA VOZI mi POPRAVLJAMO !

Lep pozdrav vsem !!!

Sorry!

Kolkr je men znano se zadeva res tjuna z emulatorjem v realnem času, vendar na merilnih valjih z ustrezno opremo ne pa po parkingu okrog bloka...

http://www.vontwistern.de/Rollenprufsta ... stand.html

Verjetno se strinjaš s tem,

Pozdrav,

Bojan
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

MaTy napisal/-a:Seos,

Dizl ja normalno ! Seveda je potrebno pred čipanjem prebrat originalno vsebino EEPROMA.
EEPROM motorne elektronike ne vsebuje samo podatkov za management vbrizgavanja oz. krmiljenje motorja ampak tudi vse ostalo naprimer :
- IMSI ali VIN ( VECHILE IDENT. NUMBER, IMOC - Imobilizer COde, .. )
to je seveda odvisno od motorne elektronike !

Samo tako, da se pred čipanjem prebere original vsebina je mogoče
zagotoviti 100% sigurno delovanje motorne elektronike tudi po čipanju !

Upam, da sem bil dovolj izrčpen !
Jah no, sej to itak vsi profi chip tunerji delajo. Vseeno so imobilizator kode in ostale zadeve (torej NE krmiljenje motorne elektornike delovanja motorja) lahko na ločenih chipih. Se jih da pri novejših modelih tudi prebrat, ampak glavna zadeva pri chip tuningu je optimiziranje programa, ki krmili sam režim delovanja motorja. Seveda moraš najprej "vlomit" (razbit zaščitno kodo) v sam chip-program in potem šele se lahko začneš "igrat".

Še vedno obstajajo v resnično profi firmah narejeni programi (ure in ure testiranj na valarjih), ki pa se zapišejo v chip v tvojem avtu tako, da se prebere original program, se ga zapiše na disk (za kasnejšo možno povrnitev v original stanje), potem pa se s tunanim programom prepiše original program delovanja motorja. Ta program je za točno določen avto že narejen zato odpade faza testiranja dotičnega avta na valarjih. Te programe imajo pa seveda samo profi tunerji in zanje velja, da so pač najbolj preverjeni, ne najcenejši in tudi ne najdražji.
Tole velja predvsem za sodobne turbače.

Seveda, za bencinarje NE-turbače je treba delat za točno določen avto posebej na valarjih. Tudi za vsako predelavo (športen filter, odmične, kolektor...) je treba narest nov optimiziran program, da iztisneš iz motorja maximum. Tudi zato se s tem ne ukvarja veliko profi tunerjev, ker se ne izplača (previsoka cena chipa glede na rezultat), vložit je treba preveč dela, da je zadeva narejena profi. V nasprotnem primeru pa pač prihaja do taljenja batov in podobnih problemov.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
Uporabniški avatar
MaTy
Alfa Junior
Alfa Junior

Zopet smo prišli na isto temo dyno meter !?

Kar se tiče Bojanovega odgovora glede tuninga v realnem času "okol bloka" .....

Če valarji nimajo možnost obremenitve avta to pomeni "bremze" oz. če avto obremenjujejo samo z svojo silo pospeška se lahko opravljajo le meritve "AT IDLLE SPEED" in "IDLLE LOAD" !!!!

Verjetno ti dost pomeni če delaš tuning na stezi LETALIŠČA in ne OKOL BLOKA !!!!!!!!

Zame, čeprav se grem tuning VALJI ne pomenijo nič razen za nekatere ljudi ki se hočejo "ven metat" jaz imam pa zmerjenih 177CV !!!!

Če se kristalno jasno pozna občutek prirastka navora oz. moči pri višjih obratih in pri večji obremenitvi je zame oz. tudi za zdajšnje stranke dovolj ! ( P206 S16, 1.6VTI, ........... )

Pa lep pozdrav !
ASSISTENZA TECNICA
+386 40 715 715
Odgovori
  • Informacija