Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Jaz sem svojo 147 iskal 6 mesecev pa sem jo le našel in izkazalo se je, da je avto zelo dober. Sem pa kakšna 2 mesca iskal vse živo od znamk, tako da sm se posvetil šele po tem času samo 147kam.
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

THOR napisal/-a:Sinister na čem si?
Moti me pa to ker preveč posplošuješ.

-avti iz celje omrežne kao veljajo za podrte. Ni pa hudič, da se tam najde kakšen vzoren lastnik.
-avto ne more imeti pri 10 manj kot +- 300k km. Moja mama ima 40k km, babica od punce je imela 50k. Znanec pa ima dizla starega 5 let in avto ima 80k km. Ljudje uporabljajo avte za različne potrebe. Imaš tudi ljudi, ki imajo dizle in delajo malo kilometrov.
-že na slikah se vidi. Vidi se k****!!!
-Nima servisne knjige. Poštemplano in popisano z različnimi kemičnimi in pisavami dobiš za par evričev.

Tema je namenjena temu, da če kdo pozna avto ali pa, da je šel gledat lepo pove: Stari ne hodi, ker je avto slab in zakaj je slab. Ne pa, da podajaš mnenja kar po slikah in kapricah.

Nisem rekel da ni mozno da ima avto toliko KM ali da ima 300.000 ampak da je verjetnost da ima najcenejsa Alfa uvozna iz tujine toliko km zelo zelo zelo zelo zelo majhna. Da bi vsaj 2 upokojenca kupila zapored isto Alfo je verjetnost skoraj 0.

Pa ne zato ,ker bi bili taksni avti za deponijo ampak on je ocitno izbral zaradi km (vse druge primerljive imajo vec) in ce ti km niso realni bo s. glede stroskov.

Sicer pa je bil moj komentar vezan na prejsnji avto (156 iz Postojne) ,ki je bil na isto vizo in sem mu zelel prihraniti strosek ponovne poti na drug konec SLO.

Pri tisti Alfi (zelo podobni) so zupniki naklepali 130k km, pa je sam potem ugotovil da so verjetno se kak km vec.
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Če omejim iskanje na mobile.de -159 letnik 2007,dobim najcenejšo za 4.000 EUR in najdražjo za 20.000 EUR.Pri nas 6.800 EUR in 11.400 EUR.Predvidevam,da k nam uvažajo tiste najcenejše.
Kar pa se tiče prevoženih km ,evo mojih podatkov v zadnjih 18 letih:
AR 164TB v 11 letih 86.000 km
AR 166 3.0 v 5 letih 30.000 km
AR Brera 3.2 v letu in pol 12.000 km

Sicer pa,pozna kdo kako dobro 159 1,9 150KM,letnik 2007,ki se prodaja?
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Tisti ki uvaža,ne uvaža avtomobilov iz oglasov, če pa že pa je to zelo redko...uvaža se avtomobile iz dražb lizing hiš ki so ponavadi precej cenejši od oglaševanih.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

Miholl napisal/-a:Tisti ki uvaža,ne uvaža avtomobilov iz oglasov, če pa že pa je to zelo redko...uvaža se avtomobile iz dražb lizing hiš ki so ponavadi precej cenejši od oglaševanih.
in z različnimi vozniki / uporabniki ter zprecejšnim številom km......a ne

no vsaj servisirani so dokaj ok....vsaj ponavadi
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

Sicer pa,pozna kdo kako dobro 159 1,9 150KM,letnik 2007,ki se prodaja?
u Novi Gorici prodaja en "posrednik" točno tako alfo kot si omenil le da je SW
ima 108k km črne barve... po njej vpraša 8.2k€ a ko sem nekaj barantal sem do 7.7k prišel ... ne vem nisem strokovnjak ampak avto na prvi pogled zgleda kar odličen, je sicer uvožen iz Ita. in ima spredaj na levi strani malo opraskan odbijač ter opraskane feltne ...

PS: na žalost je nima na svoji internetni ponudbi
Zadnjič spremenil folc, dne Sr Avg 15, 2012 3:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Thrivial
Alfist
Alfist

Gricko napisal/-a:.raje avto iz belgije / nemčije z 100- 150k km v 5 letih (veliko AC, dobre ceste),
Si se malo zatipkal in si mislil napisati 200 - 300 kkm?
alyo94
Alfa Member
Alfa Member

alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

jaka_speed napisal/-a:Nis(m)o vsi lastniki avtomobilov taxisti ali trgovski potniki in tudi vozimo se ne vsi 50 km v eno stran v sluzbo.Jaz delam 10 000 km na leto.Do sluzbe imam 2 km,do trgovine 500m,pa recimo še dvakrat na leto na morje in kakšen izlet.Fotr ima 5 let starega Twing-a in 28 000 km prevozenih.Torej je 100 000 km pri 10 let starem avtu lahko čisto verjetnih.Seveda je vedno možna prevara,ampak ne apriori v vsakem primeru.
Tako že resno razmišljam,da bi pri svojem avtu prevrtel kilometre za 50 000 navgor,ker mi itak nihče ne bo verjel ,da jih imam tako malo . :D
-mi dva z ženo sploh ne rabiva avta za službo,pa imam 24 000 km v enem letu,ampak živim zunaj mesta,čeprav imam vse v bližini,km se kar nabirajo
-težko je biti pametan,nakup rabljenega je pač loterija :doubt:
imzy
Alfa Member
Alfa Member

Alfa Romeo 146 1.6 l.95
Alfa Romeo 147 1.6 TS l.01
Alfa Romeo 156SW 1.9 JTD l.03
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6330059&show=1
Pozna kdo tole? Gre oče verjetno jutri gledat.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

se je že prodajala par mesecev nazaj, slike so iste kot takrat, se je spomnim po augly obesku
Slika
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Spet me muči da bi nabavil 156 GTA. Danes sem slučajno hodil po lj, pa sem si še enkrat šel ogledat tole:
Slika

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3920580&show=1

Škoda tele alfe, sedaj so jo že potisnili čisto na konec ograde, ker nobenega kupca ne zanima. Vprašal sem jih, če mi lahko dajo ključe, da jo malo vžgem, pa je rekel prodajalec, da brezveze, ker itak nebo vžgala, ker ma aku fuč. Pa da so jo zadnjič poskusli vžgat s kabli, pa jim ni ratalo. V ponedeljek jih pokličem, da mi dajo telefonsko od lastnika avta (ker ga baje imajo v komisijski prodaji to vozilo), da ga vprašam za kako ceno bi ga prodal.

Vedno sem v dilemi ali bi ali nebi, nekako ne najdem poguma :lol:

LP
Mitja
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

MrPetek napisal/-a:Spet me muči da bi nabavil 156 GTA. Danes sem slučajno hodil po lj, pa sem si še enkrat šel ogledat tole:
Slika

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3920580&show=1

Škoda tele alfe, sedaj so jo že potisnili čisto na konec ograde, ker nobenega kupca ne zanima. Vprašal sem jih, če mi lahko dajo ključe, da jo malo vžgem, pa je rekel prodajalec, da brezveze, ker itak nebo vžgala, ker ma aku fuč. Pa da so jo zadnjič poskusli vžgat s kabli, pa jim ni ratalo. V ponedeljek jih pokličem, da mi dajo telefonsko od lastnika avta (ker ga baje imajo v komisijski prodaji to vozilo), da ga vprašam za kako ceno bi ga prodal.

Vedno sem v dilemi ali bi ali nebi, nekako ne najdem poguma :lol:

LP
Mitja
Tudi sam sem se že ponujal, da bi avto kupil (sem ga imel možnost preizkusit pred več, kot dvema letoma (še na drugi lokaciji) in vem v kakšnem stanju je avto.

Avto potrebuje precej nege, vendar ni uničen. Ni pa za picajzla, ker ga v njemu ustrezno stanje ne spraviš tudi s 5k€.

Samo primer kako se dela z avtom. Prednji blatnik (pri šipi) je poškodovan, ker se je enkrat zapela havba in so kratko malo potegnili do konca in sedaj tam vse zija.

Sam sem bil pripravljen dati za avto recimo 1k€ manj, me niso vzeli resno (aja, to takrat, ko se ja avto prodajal za cca. 6.500 €).

Še enkrat, avto je izredno zanemarjen (tudi vzdrževanja ni kar nekaj časa doživel), ni pa uničen!
Zaklenjeno
  • Informacija