Audi prevzema Ducati

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Luka 84 napisal/-a:Kaj pa naveza Audi & Lamborghini?? Meni se ne zdi napačna.
Meni tudi ne, ker ne bom Lamborghinija imel nikdar. Alfo pa bi oz. bom.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

@Alro

Lepo napisano =D>

Ko je Audi kupil Lambota, se je v le tem čudežno pojavilo vse preveč kosov iz Auglya, meni je to hecno, namreč recimo kako je možno, da nekdo lahko kupi Auglya z enakim motorjem kot ga ima Lambo?

Verjetno, da se lastnikom Lambotov želodec obrača, ko na semaforju srečajo Auglya z enakim motorjem kot ga imajo sami, s tem, da je lastnik Auglya plačal pol manj za avto.

LOL?

:mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Lambo je vreden 30.000 jurjev že zaradi izgleda, nadaljnih 30 zaradi značke, pa kakih 20k za zvok.
Toliko je pa tudi razlike napram audiju :)
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje
Kontakt:

Js bi tud že nekako požrl tisto navigacijo in pa kontrole za klimo iz audija a4 v gallardotu :), čeprav je res šlampasto.
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

Verjeli ali ne, ampak bili so veliki problemi z italijanskimi dobavitelji glede kvalitete.

Od prevzema s strani svabov pa so v Lambotu tudi slovenski deli :)

Ko sem imel Duca, mi je enkrat par sravfov dol padlo ob zagonu. Nisem ugotovil od kod so :mrgreen: Ampak glas ma pa ta motor svetovn =D>

Skoda da tudi Alfa nima vec box motorjev. Pogresam tisti rezki glas in bobnenje izpuha iz casov ko sem imel 33-tko. Pa lesen volan.
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

Evo, da spet zaidem malo v off topic proti Alfi pa Audiju.
Tisti ko mate Giuletto poglejte proizvajalca na tisti hakl, ko se zahakla tepih.

Lepo piše Audi & VW.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

godlike napisal/-a:Evo, da spet zaidem malo v off topic proti Alfi pa Audiju.
Tisti ko mate Giuletto poglejte proizvajalca na tisti hakl, ko se zahakla tepih.

Lepo piše Audi & VW.
Nič redkega!
Jaz sem imel že na prvi 164-ki, 1992 letnik, stikala za pomik sedežev, na katerih je bil VAG logo. Proizvajalec pa Magnetti marelli.

In tut te čepke za tepihe je v resnici naredi en rižožder.
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Zopet so oživele govorice, da se VW zanima za Alfo. Temu se ni čuditi, saj se nahaja Fiat v velikih težavah in mu znamka prinaša le izgubo.

VW bi verjetno znal vrniti Alfi ugled :)

http://www.automobilwoche.de/article/20 ... alfa-romeo
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

No, pa bo mogoče res šlo vse u qrac! =D> :(

Drugač pa Fiat nima nekih velikih težav, ker za njih je primarni trg J Amerika, Azija in Kitajska, kjer se proda ogromno vozil. Na EU trgu pa vse peša in izgube so samo na EU tržišču. Kar je pa dober izgovor, da se rešijo kakega "balasta".
Uporabniški avatar
UKi
Alfist
Alfist
Kraj: Maribor

Točno tako, pozablja se, da FIAT ni (več) prisoten samo v evropi.

Celotna Chrysler divizija nosi dobiček (http://www.youtube.com/watch?v=h3ppoyWNN7s) in celo Fiat 500 se zelo dobro prodaja v ZDA.

Glede na to, da ima Fiat po dolgem času izdelan (bolj ali manj jasen) plan o AR in mnoge sklenjene pogodbe (z Mazdo in Ferrarijem) močno dvomim o prodaji.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

To so govorice, da se ime Alfe Romeo čimveč pojavlja v medijih in s tem se vrnejo na mapo. FIAT ne bo prodal AR, nima nikakršnega razloga, sploh po planih, ki jih za AR imajo.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Sam pr audiju pa niso lih nek hud quality control vzpostavli v Ducatiju :mrgreen: :mrgreen:
zvitafeltna
Alfist
Alfist

Miholl napisal/-a:Sam pr audiju pa niso lih nek hud quality control vzpostavli v Ducatiju :mrgreen: :mrgreen:
Zakaj? Misliš Panigale? Ta je v celoti Italijanski in izkazalo se je, da je kvaliteta krepko za kitajci.
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Dejch napisal/-a:To so govorice, da se ime Alfe Romeo čimveč pojavlja v medijih in s tem se vrnejo na mapo. FIAT ne bo prodal AR, nima nikakršnega razloga, sploh po planih, ki jih za AR imajo.
Fiat je v resni krizi; s predsednikom vlade Montijem se je Marchionne pogovarjal o zapiranju Fiatovih fabrik po Italiji. Iz Chryslerja ne morejo "vleči profita ven", saj temu nasprotuje ameriška zakonodaja. Ko bi kaj takšnega veljalo recimo v našem Revozu....

Sicer se da preko transfernih cen komponent, ampak toliko, da bi se pokrivala izguba makaronarjev, pa ne.

Sploh pa, a ne bi bilo OK, da bi znamko prevzel nekdo, ki bi jo postavil tja, kamor spada; ob bok BMW-ju?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Tovarne po Italiji želijo zapreti zato, ker je padel v vodo dogovor o skupnem posodabljanju tovarn za prihajajoče modele v višini nekaj milijard. Poleg tega so se v italijanskih tovarnah naredi konkretno manj avtomobilov na leto za višje plače, kot recimo na Poljskem. V ZDA/Kanado pa naj bi selili proizvodnjo večjih vozil.
Odgovori
  • Informacija