Creed napisal/-a:Hahaha...ja ko bi bilo 10€...je kar x2
Ja sam glede na fail pri 147/156/gt bi pricakoval da tega ne bodo ponovili pri nalednjem modelu = 159ki.
LP
Ne vem če nis prebral, ampak niso ponovili, saj so puše pri 159-ki drugačnega tipa. To da so pa tudi pri 159-ki uporabili double-wishbone je pa itak nekaj najboljšega kar se lahko zgodi. To pač pomeni 4 rok spredaj. Kot je povedal tribes, imaš lahko še multilnk, kjer imaš potem 8 rok spredaj, a je vprašanje če je lega sploh boljša... Lahko pa imaš samo eno roko kot pri Giulietti, ampak... Saj veš.
Sem prebral... tudi ce je drugacna zasnova in ce skripajo pri relativno novem avtu, ki ga ima,...pol je ista pašta.
6 let star avto z verjetno 180k prevoženimi, in ne škripajo ampak pravi da preglasno pobira luknje. Jaz bi rekel, da je to precej deber rezultat in zelo daleč od "iste pašte". Še 1x - ne obstaja avto, ki ima večno podvozje oz., ki se nikoli ne bo zluftalo... Pa ne zagovarjam zdaj Alfe ali česarkoli, ampak pretirana pričakovanja so res nesmiselna, pri kateremkoli avtu na svetu če smo že pri tem. Sigurno italjani ne slovijo kot izdelovalci avtov z najbolj vzdržljivimi podvozji, ampak čas nadležnih težav, ki so pestile prejšnjo zasnovo puš zgornjih rok je od prihoda 159-ke mimo.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Da si malo sposodim temo,imam fuč spodnje roke na obeh straneh,ali kupiti nove original,ali dati gor obnovljen?Kaj mi priporočate cena originalnih je 180 po kosu,za obnovljene pa še ne vem.Če ve kdo za kakšno ugodno varjanto?
Roke na 159 so čist ok. So pa to zdej že avti z nekaj km za sabo (sploh uvoz) in je normalno da niso več tip top (kot večina avtov ni)
Drugače pa če imate luft v zglobu roke in nič ne škriplje ter so puše v dobrem stanju, bi bila mogoče alternativa dat samo zglobe obnovit (če Prekom to dela in ni drago)
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Roke na 159 so čist ok. So pa to zdej že avti z nekaj km za sabo (sploh uvoz) in je normalno da niso več tip top (kot večina avtov ni)
Drugače pa če imate luft v zglobu roke in nič ne škriplje ter so puše v dobrem stanju, bi bila mogoče alternativa dat samo zglobe obnovit (če Prekom to dela in ni drago)
Ja saj tud na 147ki so roke OK...dokler so nove Ma drek je use skup. Zamenjas zgornjo in si reces: "U sedaj bo mir vsaj 2 leti." Ku*ac, zacne zezat na drugi strani kaka roka. Zamenjas tam in si ponovis zgornji navedek....pa se ponovi zadeva zadaj. Imas 2 zgornji roki spredaj, 2 spodaj, cel kup gumic v vsaki roki, na stabilizatorju, na palckah stabilizatorja....zadaj je vse v gumicah....pol so tu se koncniki...in ga ni miru. Razen ce zabijes kesa za pol vrednosti avta (tak avto z mojimi kilometri pa vreden 3500€...yeah right) in bi vsake (recimo) 4 leta menjal vse roke naekrat...pol bi mogoce bil mir za 4 leta. Sam ker ne serjem kesa menjas kar crkne, ko crkne...in pri rokah oz. podvozju se zadeve ne koncajo.
Creed napisal/-a:Vsi o nekih 200+kkm, pol ko se avti prodajajo na netu pa noben nima vec kot 150kkm
LP
...veste, res je avto super, skoraj nič ni bil vožen, prvi lastnik (ja, v slo, drugače pa žnjti!!!, voznikov pa za dve fuzbal ekipi s čirliderkami vred!!!), ja samo en starejši gospod ga je imel, pa nikoli se v avtu ni kadilo (not pa tak smrad, ej, da te na hrbet vrže!!), pa samo bolj na dolgih vožnjah je bil vožen... HAHAHAHAHAHAHAHAHA...
Tile z neta so vsi v isti šnelkurs za nategovanje hodili!
torej, da malo opišem....kako sem zadevo reševal, pa je še vedno nisem rešil....da j.alfo...zamenjal obe zgornje nihajne roke, oba selen bloka, dva nosilca motorja , vse štiri stabilizatorje , gume na amortizerjih(šalčka), zadnje povezovalne roke(kovinke plošče) dal testirat amortizerje, peljal avto k 4mehanikom da mi ugotovijo kje je še luft.... avto se pa pelje kot sekret, še vedno vse ružlja in šklepeta po neravninah, ter da omenim volanska letev menjana 63000km nazaj, pregledani vsi končniki na letvi, kje še lahko ropota kot da bo prednje desno kolo odpadlo? obupujem, no da še omenim spet je začela zelo slabo užigat, kljub očiščenemu egr-ju(nov) zagrevalne svečke imajo 10000km.... človek se kar nemore načudit itlijanski tehniki....prva zadnja nikoli več.....
Alfa je za gont pa kazat..ne mi stokat o zapacanih DPF.jih..če se kupi avto z euro4, ni to za po kruh to je treba terat skoz, pa ne bo problemov.
malo off.
Kar se pa tiče škripanja pa pokanja, je pa to treba vzet v zakup, da je to pač dodatna oprema, ki pride poleg avta. Dokler mi mehankar pravi, da je podvozje brez lufta, bo pač radio mal bolj naglas.
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
HyperJack napisal/-a:
Kar se pa tiče škripanja pa pokanja, je pa to treba vzet v zakup, da je to pač dodatna oprema, ki pride poleg avta. Dokler mi mehankar pravi, da je podvozje brez lufta, bo pač radio mal bolj naglas.
Zelo zelo slab izgovor, sploh ce govorimo o 159ki. Jaz ne vzamem v zakup