L.P. pri menjavi termostata me zanima, kje ste izpustili vodo pred menjavo ali obstaja kje vijak za izpust. Na termostatu so nekakšne objemke, ki nimajo vijakov, zanima me kako se sprostijo. Zanima me če je že gdo menjal termostat in na kaj moram pri tem paziti, hvala za vaše odgovore RIDLEY.
če je bila ta tema že obdelana, mi prosim naj negdo objavi link, ker ga nisem našel, samo veliko besed o termostatih nikjer pa ne piše kako se menja, hvala
hvala, ni mi pa jasno zakaj dajo objemke za enkratno uporabo, potem mislim, da je najbolje odklopiti cev na "ekzpanziski posodi" in počasi iztočiti hladilno tekočino, seveda spodnjo cev
Sicer se da tudi te objemke nazaj speti. Jaz sem ponavadi spustil vodo kar iz spodnje velike cevi, katera gre do termostata in ti tudi voda iz ekspanzijske posode odteče.
EGR cev, zdaj vem kje se nahaja m... jo je z.... sneti stran,. dela je pa kar za tri ure, drugače pa zdaj termostat deluje, sicer je senzor za temperaturo zelo občutliv saj zazna vsako spremembo, ko prižgem ventilacijo na ful temperatura pade na 75 C, drugače pa temperatura niha med 75 in 88 C, mislim da je to naormalno, mogoče tudi števec laže za cca 5-10C, se vam dogaja enako, hvala vsem za pomoč in nasvete.
Tudi jaz imam jutri namen menjat termostat. Kupil sem Vernetovega.
Me pa zanima naslednje:
- če je akumulator odklopljen dalj časa ni nič narobe?
- ali potrebujem za menjavo kakšne posebne ključe? (torx?)
- ali je potrebno tesnilo na termostatu s čim namazat?
- ali je potrebno sistem odzračit ali se sam? Imam namen zamenjat ves antifriz
a kdo ve kako se odzraci sistem na alfi 156 103kw let.03
tri litre antifriza je slo noter,kam pa se ostale tri?
expanzijska posoda je polna, vode pa ne potegne naprej
možno je ja, pojdi se peljat pa vzemi antifriz sabo pa bodi pozoren na temperaturo pa boš vidu ker če je kaj zraka not bi mogl sigurn potegnt vodo notr