Klima 156 1.9 jtd 8v

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Koseze

Priklop testerja, pa aktivna diagnoza in se vidi ali delujejo ventilatorji, prav tako se ugotovi zakaj se ne zaženejo.
Imaš pa kar nekaj ˝stikal˝ za vklop ventilatorjev. Drugače pa se mora ventilator zagnati skoraj takoj ko se vklopi klima, drugače je lahko zanič tudi presostat.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Esko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Novo mesto

Scremer napisal/-a: Mah klima v 156ki ni bila nikol kaj prida. Drugače je pa zelo vroče in v vsakem avtu je potrebno kar nekaj časa, da se kabina ohladi. Nenazadnje se avto bržda 8ur "tensta" na soncu, vsa plastika se močno pregreje, temperatura v kabini je 60°C+ in predno ti vse pregrete kose ohladiš na 30°C to pač traja. Poleg tega, pa še ves čas vožnje v avto sveti sonce in še naprej greje površine.
Ja, pa dodal bi še da ko majstri polnejo klimo da vzamejo naš stari plin vn in ga vrnejo nazaj in samo dofilajo klimo, zakar klima dokaj slabše dela, saj ohladi vendar ne tako hitro in učinkovito kot pa ko je nov avto naprimer (vsaj tako mi je pojasnil eden mehankar).

Primer je bil pri kolegu, ima passata starega 13let, počila mu je neka cev od klime je dal zadevo popravit in napolnit, ves plin na novo in zadeva dela zdej kot avion :)
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Guliver odklopi senzor pri prizganem motorju z termostata takoj se mora zagnati ventilator obadva cez ene 2sekunde pa se druga stopnja hitrejsa tako preveris ventilatorje.
Uporabniški avatar
Guliver
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Dol pri Ljubljani--mal naprej

Ventilator se mi vklopi sicer prve stopnje nimam ker je tisti upor al kar koli je že umru tako da sem ga briku. Mam pa zdej drug problem v prostem teku meče klimo vn izklaplja, sicer bom to pelu drugmu majstru k pomoje ta nima pojma kva dela ma tisti aparat sam da je frajer.
Mam pa še drug problem k sm pa že vpisu v drugi temi pod termostat ma me je začel j... vse po vrst ampak bo že bomo porihtal vse.
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

se ti pregreva?
Uporabniški avatar
Guliver
Alfa Member
Alfa Member

Ja pregreva se
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

rekel bi da je hladilnik zanic potegni s prstom po satju in ce se deformira je zanic (pogosta napaka 156) ali pa ce je zelen hladilnik za vodo. ne od klime :)
Uporabniški avatar
Guliver
Alfa Member
Alfa Member

Zdele sm pogledu hladilnik vode zapacan u iber zraka sploh ne potegne skozi oziroma čisto malo ga bo treba menjat ali pa spucat. Ga je že kdo jemal dol sam kakšen postopek bi mi prišel prav.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

Odbijač dol, luči proč, vezno stran pol pa lahko ven dobiš :)
Menju lih en teden nazaj
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

tudi jaz menjal :) ,tukaj na forumu imaš nekje dober opis, kako menjat. 3 ure za podirat + ene dobre dve za nazaj gor.
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

jst tut menjal sam 3tedne nazaj ni tko lahko kot sem mislil :) se posebej ce imas zarustane sraufe kot jaz. Aja pa pazi da ne poskodujes hladilnik klime in pa novi hladilnik ko bos dajal nazaj ventilatorje not.
p.s.
Bi se priporocal ce ugotovis kaj je narobe da se ventilatorji ne prizigajo takrat ko bi se mogli. meni se sele pri 110C pa se to baje racunalnik prizge kot ene vrste zasilni program
Uporabniški avatar
damo1234
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Nova Gorica

Pozdravljeni. Verjetno ste že dobili napako, ampak vseeno bom opisal vašo napako na klimi.
Problem je v konektorju priklopa ventilatorja, če pa to ni je pa 100% REOSTATOR. REOSTATOR gre prav tudi iz alfe 166 in fiat avtomobilov(marea,bravo,brava) Upam, da bom marsikomu prišparal študiranje o tem problemu.javascript:emoticon('#-o') Isti problem sem imel jaz in ga tudi dokaj hitro rešil. Lep pozdrav vsem javascript:emoticon(':wink:')javascript:emoticon(':wink:')
Odgovori
  • Informacija