Ja saj to me najbolj skrbi, ker sedaj sem se znebil maščobe, lepo so postale vidne žile po rokah in bicepsu. Vem pa da če bi se začel zalagat z preveč OH bi me zalilo. Sem pa pristaš tega, da imam raje telo izklesano, ter manj mase. Ne pa da zagledaš na daleč "nabildan" a se ti niti ena mišica ne vidi definirana, je vse v enem, če veš kaj mislim povedat.
Torej predlagaš da dodam k temu koliko porabim od 10-20%, in bi moral prodobivat na masi, ne pa na maščobi?
Glede razporeditve OH to že delam sedaj da večina OH(predvsem kompleksne) zaužijem zjutraj, da jih čez dan pokurim. Zvečer itak sploh ne jem OH , zato sem si tut nabavil kazein, ki ga zaužijem pred spanjem. Glede zdravih maščom pa jih tut zaužijem dovolj, predvsem z oreščki(lešniki, neslani arešidi, mandlji, orehi..). Sem pa začel jestu več rib in kr dobro vplivajo na rezultate, predvsem pri izgubi maščobe oz ne redijo, imajo pa veliko beljakovin ter omega3.
Ja je pa res da bencha nekaj preveč ne maram(nevem zakaj), in sem ga bolj aktivno začel vključevati v trening kak mesec nazaj. Mogoče bo sedaj začelo it gor
Je pa res, da bench, deadlift, squats ter pul ups obsegajo največje mišične skupine telesa, pri čemer začne telo proizvajati več rastnega hormona posledično pa začneš tut bolj pridobivati na masi.
greddy napisal/-a:Aja, še tole... če se odločiš za delanje na masi, boš v vsakem primeru pridobil nekaj maščobe v telesu..ampak vseeno jo lahko kasneje skuriš
Naprimer jaz sem imel 85kg pri 185cm predno sem začel s fitnesom, pa sem potem prisel v fitnesu do nekje 92-93kg, zdaj pa lepo režemo pa smo nazaj na 86.5kg trenutno

Ja saj ravno to me malo jebe, ker na masi z OH bi blo pametno delat pozimi, pol pomladi pa začneš na definiciji z manj OH. Ok mogoče sem malo zamudo z maso, pa bom začel delat jeseni/zima , konkretno na masi ker poletje je tu in nočem da me zalije.