Vodna pumpa problemi

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Mehanik mi je pri velikem servisu menjal vodno pumpo (je pričela cureti še preden sem naredil 90.000k). Nova vodna pumpa mi je spustila oz. precurela že po tisočih kilometrih, sedaj je notri že tretja vodna pumpa, ki zopet pušča že po nekaj tisoč kilometrih. Rabim nasvet in pomoč kaj bi lahko bilo narobe. Verjamem, da se lahko zgodi, da je nova vodna pumpa slabo narejena in da je zato spustila, ampak dve ne verjamem! Kaj bi bil lahko drugi vzrok, temperatura na števcu je vedno enaka nekaj pod devedeset malo niha če je klima in če vozim avto v klanecc- je mal višja, v dolino pa potem malo pade "logično". Če se bi ustvarjal tlak v vodnem sistemu, bi najverjetneje kje počila kakšna cev prej kot, da vodna pumpa spusti. je mogoče problem v naleganju jermena na jermenico na vodni pumpi?

Če je bilo že kaj o tem napisano mo prosim posredujte link, hvala.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pušča na osi ali na tesnilu?
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:Pušča na osi ali na tesnilu?
Nisem sto procenten, nazadnje je puščala na semeringu, tale ko je pa zdaj v vozilu pa je še nisem dol vzel, da bi preveril.
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Kontaktiral mehanika obe pumpi dta spustili na semeringu, ta stara na okoli 90.000k in nova na 1.000k. Ta, ki je pa zdaj v avtu, pa še ne vem točno kje pušča, v ponedeljek gre dol pa bom točno vedel, ampak najverjetneje spet na semeringu, možni vzroki????
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Čudno... probaj drugega proizvajalca...
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:Čudno... probaj drugega proizvajalca...
Saj, tudi mehanik pizdi, kva majo to za eno šrot robo, zdaj bodo tak in tak oni zamenjal pumpo.
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

ridley napisal/-a:
TribesMan napisal/-a:Čudno... probaj drugega proizvajalca...
Saj, tudi mehanik pizdi, kva majo to za eno šrot robo, zdaj bodo tak in tak oni zamenjal pumpo.[/quote

Mal sem pozen, vstavljena vodna pumpa drugega proizvajalca, se vozim kakih 4.000 k, pa je vredu, upam da zdaj bo. =D>
slavko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Raka

Da si sposodim tole temo....
tudi meni je začela spuščati pumpa...baje na osi...servis je bil narejen pri pooblaščencu, dve leti nazaj, ravno sedaj bo....me pa zanima naslednje...glede na to, da imajo vsi originalni deli 36 mesečno garancijo, vsaj tako pravijo, jaz pa sem prevozil že dobrih 90 tkm....je tu še smiselno zatežiti z garancijo...ali bo to boj z mlini na veter...ker za ostale stvari, kakor so roke in podobno res velja 36 mesečna garancija, vendar z omejitvijo kilometrov 40tkm...verjetno je tudi tu meja ali pač ne...je imel že kdo, podoben primer....
lp
sergio87
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 156 2.4 mjet

Kok pa stane vodna pumpa, da vem ko me to doleti:)
in JTD we trust
jgsays
Alfa Member
Alfa Member

Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma ziher je neka meja v prevoženih, drugače pa dajo na "test" in ti po 3 tednih sporočijo, da garancija v tem primeru ne velja...
sergio87
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 156 2.4 mjet

Aja vodna crpalka, sem mislu da je govora a bosch pumpi, tej za gorivo crpalki ki je pa zelo draga.. Se opravicujem za trapasto vprasanje..
in JTD we trust
Odgovori
  • Informacija