Problem z naknadno vgrajenim avtoalarmom gemini

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
xsicht
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Naj opišem težavo.. Imam Alfo, 156 sw. 1.9 jtd z naknadno vgrajenim avtoalarmom Gemini, ki je vezan tudi na daljinsko centralno zaklepanje avta - dodaten pilot.. Kakorkoli, zadeva je bila že vgrajena v avto, ko sem ga kupil, do pred kratkim je delala super, čeprav alarma ne rabim.. Motilo me je le to, da stock sistem za daljinsko zaklepanje in odpiranje prtljažnika na ključu ni deloval.. Ampak ok.. Se je dalo živet s tem. Torej.. Včeraj pa se je alarmu dobesedno zmešalo. Ko sem hotel odklenit avto, se je alarm vklopil, in se ga sploh ni dalo izklopit. Naj omenim, da je avto normalno vžgal - ob alarmu bi se naj vklopila blokada motorja (menda). Po moji kmečki logiki, namreč rahlo se mi je mudilo, sem enostavno precvikal kabla, ki vodita do sirene, da se nisem vozil naokrog z vžganim alarmom.. Vsi štirje smerokazi so pač vseskozi delali, ker je alarm kao deloval..

Zdaj pa končno vprašanje: :))

Zanima me, kje je modul od že vgrajenega serijskega zaklepanja avta (gemini modul je vgrajen levo pri vozniku zraven varovalk) da bi enostavno tega odklopil, in ga priklopil nazaj na serijskega.. In če je slučajno serijski nedelujoč, koliko pride nov?

Upam, da nisem preveč dolgovezil..

Hvala za odgovore! :)

LP
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Novi pride tolk, da ti bodo na servisu predlagali spet isto zadevo :lol:

vsaj tako delajo na našem koncu.
xsicht
Alfa Junior
Alfa Junior

Si mislim ja :) Če bi imel višek financ, bi ga zapeljal na servis, in rekel, naj rešijo.. Zato pa iščem alternative.. :)
Odgovori
  • Informacija