Naši mopedi, motorji in vse o motociklizmu

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

res je, in kakor vem si bil med lastniki tudi ti :) .
Pred cca. 3kkm je prejšnji lastnik tam naredil preventivni servis (olje,svečke,filtri,olje v zavorah ...).Ko sem motor kupil pa sem opazil, da je bilo v mašini preveč olja. Ven sem ga moral izpustiti 4dl. da sem prišel malo pod zgornjo črtico na indikatorju.

Glede na starost motorja pa bo treba menjati jermena čeprav ima za enkrat le 8700km.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ARfan napisal/-a:res je, in kakor vem si bil med lastniki tudi ti :) .
Tako je, v moji lasti je bil od marca lani do aprila letos. Ko sem ga kupil je imel 1.600km, prodal pa z nekaj več kot 4.000km.
Si dobil originalne plastike zraven in če so bili na motorju vsi pripadajoči karbonski dodatki?
Glede servisa, sam sem ga opravil v Tomačevem, kjer ima delavnico mehanik, ki je delal v Motolegendi in je "štručko" za Ducatije, pri njemu servisira motocikle veliko članov Ducati kluba. Menjava jermenov in nastavitev ventilov naj bi računal okoli 300€.

Pokrovček rezervoarja za zavorno količino je bil že pri meni pri nakupu malce oksidiran, kar naj bi bil dokaj pogost pojav.

DB killerji, če jih misliš namontirati v izpuh se boš zelo namatral, da jih boš zopet odstranil, skoraj misija nemogoče, edino če niso sedaj kaj pobrušeni za lažje odstranjevanje.

Poleg tega pazi pri pranju motocikla, saj ima odprt airbox in ti lahko pride voda v filter. Pri pranju dvigni tank in čez airbox nastavi pvc vrečko.

To da ima zdrsljivo sklopko pri prestavljanju navzdol si verjetno že ugotovil. Sprva sem imel precej nenavaden občutek pri prestavljanju navzdol, saj ni bilo občutiti motornega zaviranja, kakršnega imajo ponavadi dvovaljniki.

Si uspel ceno zdilati še za kakih 300-400€?

Lp
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem se ogreval za tega Monsterja, ko je bil še v tvoji lasti in ko sem se nekako že odločil mi ga je sedaj prejšnji lastnik speljal :).
Bom tudi jaz na veliki servis kar na Tomačevo peljal.

Motor sem dobil z vsemi karbonskimi dodatki ter original deli skupaj s torbo za rezerovar, dušilci,vse ključe itd...
Menjane so bile še gume (Dunlop Sportsmart) ter kot že rečeno opravljen mali servis.

Motor je še vedno kot nov in upam, da bo tak tudi še dolgo časa :) . Praktično ga kazijo edino pokrovčki rezerovarjev, ki so po zadnji menjavi zavorne tekočine dodatno oksidirali. Sem pa opazil, daima večina ducatijev to hibo.

DB kilerjev ne mislim namontirati ker je zvok res fantastičen, problem zaradi glasnosti pa bi bil edino tehnični, ki pa je na srečo šele spomladi 2014 :) . Od prejšnjega lastnika pa sem sicer dobil tudi neko home made orodje, ki naj bi malo olajšali odstranjevanje killerjev.
foggy napisal/-a:Poleg tega pazi pri pranju motocikla, saj ima odprt airbox in ti lahko pride voda v filter. Pri pranju dvigni tank in čez airbox nastavi pvc vrečko.
Hvala za nasvet glede pranja, to mi namreč res ni bilo na misel . Na srečo pri zadnjem pranju nisem nič šprical okoli filtra in rezerovarja.

Glede sklopke pa se res zelo občuti razlika, npr. pri znančevi Hondi VTR1000 te je dobesedno nabilo v rezerovar :) .

S ceno sem se zdilal za znesek ki si ga navedel, sem pa v splošnem res zelo zadovoljen z motorjem.

lp
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bo kdo od vas na MassMoto showu v nedeljo?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

SubjectX napisal/-a:Bo kdo od vas na MassMoto showu v nedeljo?
-meni je malce predaleč,zdaj ko so dnevi krajši (in hladnejši),vreme tudi ne bo najbolj naklonjeno :doubt:
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

A se vam že kej toži po pomladi, temperaturah nad 20°C in lepem vremenu?

Jaz sem šel danes en kratek krog do primorske in nazaj, mal pajke spucat iz izpuha in sprobat nove amortizerje...
Fino je bilo, edino malce hladno in vlažno, ne toliko ozračje kot cestišče in posledično bolj umirjena vožnja.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

krucymucy napisal/-a:A se vam že kej toži po pomladi, temperaturah nad 20°C in lepem vremenu?

Jaz sem šel danes en kratek krog do primorske in nazaj, mal pajke spucat iz izpuha in sprobat nove amortizerje...
Fino je bilo, edino malce hladno in vlažno, ne toliko ozračje kot cestišče in posledično bolj umirjena vožnja.
sej s tem kozolcem tut ne morš hitr peljat... :mrgreen:
:)
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Po ravnem res ne.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

krucymucy napisal/-a:A se vam že kej toži po pomladi, temperaturah nad 20°C in lepem vremenu?

Prejšnji vikend je še uspelo narediti ene 150km...moram rečt da glede na nizke temperature se guma še vedno rada segreje in prekleto dobro drži.
Včeraj pa samo še ene 50km, potem sem pa raje odnehal, ker so ceste že čisto preveč usrane in ponekod mokre.
Slika
Tako da sem ga kar spucal, razmastil, podmazal in pokril za čez zimo :) Zdj pa naj sneg zapade, da se bomo lohk drgač preganjal čez vikende 8)
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-jaz sem ga tudi danes malo pognal iz hleva 8) :D
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

gecco napisal/-a:

Prejšnji vikend je še uspelo narediti ene 150km...moram rečt da glede na nizke temperature se guma še vedno rada segreje in prekleto dobro drži.
Včeraj pa samo še ene 50km, potem sem pa raje odnehal, ker so ceste že čisto preveč usrane in ponekod mokre.
Slika
Tako da sem ga kar spucal, razmastil, podmazal in pokril za čez zimo :) Zdj pa naj sneg zapade, da se bomo lohk drgač preganjal čez vikende 8)
Slika
Mater je hud!
Manjkajo mu samo še kakšni karbonski termiji.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Ali se pri nas, da dobiti kaj temu podobnega??

Slika

Torej, vmesnik med kljuko in motorjem.
Sam sem prišel do še ene boljše variante, samo kdo se bi spopadal z našimi birokrati.
Torej, ali je kaj za ta namen in je ustrezno homologirano?
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

tole je po moje ena velika bedarija..
In potem ti motor odzadaj (glede na naše vrhunske ceste) skače čez vsako luknjo #-o . Poleg tega si ne predstavljam kako bi se zadeva obnašala pri večjih hitrostih. Za par sto evrov dobiš prikolico
POTENZA ITALIANA
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

seby7 napisal/-a:tole je po moje ena velika bedarija..
In potem ti motor odzadaj (glede na naše vrhunske ceste) skače čez vsako luknjo #-o . Poleg tega si ne predstavljam kako bi se zadeva obnašala pri večjih hitrostih. Za par sto evrov dobiš prikolico
Only in America =D> . Problem slabih cest je izpostavil že seby7, potem je tukaj še problem da moraš luči naštimat na rit od motorja in pa na koncu znucaš gumo 1,2,3, brezda bi se prav veliko vozil :doubt:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Scremer napisal/-a:
seby7 napisal/-a:tole je po moje ena velika bedarija..
Only in America =D> . Problem slabih cest je izpostavil že seby7, potem je tukaj še problem da moraš luči naštimat na rit od motorja in pa na koncu znucaš gumo 1,2,3, brezda bi se prav veliko vozil :doubt:
Ne spadam med tiste, ki bi zadjno gumo obrabljal po sredini :wink:
Kar se pa tiče luči, bi se pa najbrž dalo postavit vmesnik in se koristilo luči motorja (pozicija, smerokaz in zavorna luč).

Pri prikolicah je neprijetno, da se je potrebno z njo peljati v obe smeri.

Kako to??

Bi šel na odpust z motorjem, če potem ne bi bil popolnoma odvisen od vremena na povpratku. Marskido je tudi par dni prej z dopusta zato.

Priklop bi načeloma prevzel zelo malo prostora, ko bi bil podrt.

No, ceste so zanič (čeprav nabolj pogosto na kolesnicah dvoslednih vozil) in ni smiselno razmišljati naprej :doubt:
Odgovori
  • Informacija