Amotizer Monroe reflex

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bom kar tukaj nadaljaval zgodbo o mojem boju.
Gre za 2003 Alfo 147. Pri zavijanju v levo pri manjši hitrosti (do 30 km/h) škripa oz. bolje rečeno ječi spredaj desno (se pravi obremenjena stran). Pri vožnji naravnost pa ravno tako pri manjši hitrosti narahlo poškripava glede na grbine na cesti ter občasno zaropota.
Menjal sem spredne spodnje roke (original) in sprednje zgornje roke (original) Popolnoma nove so tudi gumice na stabilizatorju ter končniki. Volanska letev je stara probližno eno leto. Amortizerji so stari prav tako eno leto in so Monroe Reflex.
Sam sumin da so amortizerji zanič. Že na samem začetku sem imel težave z njimi saj je levi škripal če si gugal avto na mesti. Če sem med guganjem iz vrha z kleščami zavrtel batnico je škripanje za nekaj časa potihnilo. Ko sem batnico namazal z oljem je potihnilo popolnoma. Zdaj škripa samo še ko se dlje časa vozim po dežju.
Na samem začetku sem šel do uvoznika Monroe amortizerjev ter želel pojasnila in so me zavrnili da ni možno da amortizer škripa. Ker mi je požrlo živce do amena želim narest temu konec. Nisem 100 procentno prepričan v mojo tehzo ker nisem izučen mehanik. Išče se junak ki bi mi lahko pomagal. Uradnega serviserja si ne morem več privoščit.
Kaj mi je storiti?
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

jest bi podru še enkrat pa use dobr namazu.
men nič ne škriplje še pa je že dobr let okol pa cca40k km
je pa res da mam koni pa eibach in da sem menjal koplet podvozje.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teden nazaj ko sem menjal roke sem podrl vse spredaj komplet in vse podmazal. Isto je.
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gorenjska

Možno je da monroe škripa, jaz jih imam tud spredaj, pa se mi pojavlja tako škripanje kot si ga opisal.
Bom v kratkem menjal vse amortizerje in fedre pa bom potem poročal če je škripanje izginilo.
jtd-M 20V
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

Po daljši uporabi bom rekel nikoli več Monroe to je klump sploh poleti zadnji so čisto preveč mehki greš čez majhno luknjo in se potem avto še kar gunca.Ali pa čez ovinek se avto tako posede zadaj ,da sploh ne moreš normalno speljat ovinka.
Matthew
Alfa Junior
Alfa Junior

Menjati moram prednje amortizerje. Ali je potrebno odšraufat tudi zgornjo roko, da lahko dobiš amortizer ven?
Matthew
Alfa Junior
Alfa Junior

...gre se pa za AR 156...
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

ok prebral celo temo a še vedno ne vem kaj naj izberem za najboljšo konkurenco originalnim ... monroe očitno ne .. tudi cena je cca 70€ komad v Ita ..(156 FL sw brez nivomatow zadnji amortizerji)
mož (Pepč stara gorica) mi je rekel da Reflexov nočem naj vzamem če se ne motim Kayaba .. 110€ komad original so pa 140€ torej kaj vi priporočate.. ponujal mi je tudi ene za 50€ od Ita proizvajalca baje da so tudi ok ..
jaz se zelo ogrevam za Kayaba kajti sam prodajalec me še nikoli ni razočaral z njegovim mnenjem in izkušnjami a vseeno vprašam še vas tu

torej vaša priporočila za 156 SW l'05 zadnji amortizerji brez nivomatov ..
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Probaj QH ali pa Sachs.
Probaj za QH. Bi naj bli malo cenejši ampak sem videl 10let stare na avtu pa so še vedno delali kot treba.
Nevem, pa kaka je njihova pokvarljivost.
iz teh vprašanj tak ne postaneš pament, ker enim držijo drugim zopet ne..

Bi pa reko da ti škripa zgornja roka pri gumicah na zadnji strani. Tam, ko je guma čez ono blokado za premik roke. Se vidi, zgleda kot neka velika podložka.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

jaz imam sedaj koni str....cca 1 leto.....
stvar je malce (ampak res samo malce )trša kot original (ali pa zato, ker so novi ) .....po 20kkmje stvar podobna, kot prvi dan (avto znižan z pro kitom).....duši ok, zabija nič, gunca tudi nič (kar je tudi prav, saj 20kkm ni veliko km )
Osebno zadovoljen z ceno / kakovostjo.......
Mogoče bi mel raje malo trše vse skupaj, ampak za to ceno, je ok....

ni mi žal, da sem izbral te namesto monro...... če hočeš pa boljše performance, pa je treba seči malo globje v žep za kakšnim boljšim kompletom...

Pred tem sem originalne obnovil in stršal.... nisem bil zadovoljen.

Kayba....kot sem slišal, je tudi ok, samo takrat, ko sem spraševal, je bila kar nekaj dražja....
koni je bil cca 300€ nekaj malega čez (vsi štirje)
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

nižanje pri meni ne pride v poštev... pod nobenim pogojem
prej bi višal kot nižal .. ne mislim pobirati zadnjega odbijača na ležečih policajih .. ali pa nasesti na berjaču
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

folc napisal/-a:nižanje pri meni ne pride v poštev... pod nobenim pogojem
prej bi višal kot nižal .. ne mislim pobirati zadnjega odbijača na ležečih policajih .. ali pa nasesti na berjaču
saj ti nisem rekel, da nižaj!!
z amortizerjem ti avta NE boš nič znižal!!

Nižanje sem omenil iz razloga, da amortizerji, ki niso specifično narejeni za nižje vzmeti,pa so vseeno nameščeni na spuščen avto, bolj trpijo.

Torej, če stvar deluje na znižanem avtu, more na standardni višini delovate enako ali bolje!
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

a tko ne sej nisem mislil kot očitko ampak sem samo hotel poudariti da nočem nižanja :D
samo še vedno pa ne vem katere amortizerje vzet :S
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

več kot toliko, kot sem ti povedal , ne morem.

Za to ceno, so dobri....vsaj za enkrat in bi jih brez pomisleka vzel še enkrat....veliko raje kot monro (ki se je zadnja leta zelo pokvaril)

So nekako nadomestek originalnih in če rabiš le to....je ok
za kaybo sem slišal , da so tudi nadomestek originalnih ( cenejša serija....pa še vseeno dražja od konija), in da so tudi ok....kao boljša izdelava / kvaliteta.....ampak tudi pri KONIji za enkrat z kvaliteto nimam težav....je pa res, da so dokaj novi (1 leto in cca 20000km)

Kot sem rekel, čče hočeš nadomestek originala, je to price / performance po mojem mnenju ok zadeva.
Če bi rrad boljše, pa tudi ni problem....problem potem rata v denarju ;))

KONI sport (ena serija višje od str) se dajo nastavljati malo, cena je seveda višja.... če se ne motim jih uporablja @Alen

FSD.....se baje dobri .....zelo dorbi, samo ne držijo dolgo...cena je €€€€.....uporabljalo jih je kar ene par uporabnikov (@tribesman, @ inti? ali @drager? se mi zdi ....)

Kaj boš vzel, pa se boš moral sam odločiti
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kontakt:

No fantje, bolj ko berem to temo bol sem zmeden kaj bi nabavil :)

Eni monroe reflex hvalite eni ne... Kateri so bili pa prva vgradnja pri alfi 156 sw?

Gre se mi da je avto čimbolj udoben čez luknje, pa seveda da se drži censte in se ne nagiba v ovinkih. Zdej ravno to nej bi nudili monroe reflex, mehkejši čez luknje, trši v ovinkih. Apak kot sem bral "romane" v tej temi je ravno obratno. Zdej a se še kej bolljšega dobi za ta denar kot so monroe reflex? oz kaj pa monroe orignal, razlika med reflex in original je pa 7-10€.

Folc kaj si potem nabavil?
Odgovori
  • Informacija