Bom kar tukaj nadaljaval zgodbo o mojem boju.
Gre za 2003 Alfo 147. Pri zavijanju v levo pri manjši hitrosti (do 30 km/h) škripa oz. bolje rečeno ječi spredaj desno (se pravi obremenjena stran). Pri vožnji naravnost pa ravno tako pri manjši hitrosti narahlo poškripava glede na grbine na cesti ter občasno zaropota.
Menjal sem spredne spodnje roke (original) in sprednje zgornje roke (original) Popolnoma nove so tudi gumice na stabilizatorju ter končniki. Volanska letev je stara probližno eno leto. Amortizerji so stari prav tako eno leto in so Monroe Reflex.
Sam sumin da so amortizerji zanič. Že na samem začetku sem imel težave z njimi saj je levi škripal če si gugal avto na mesti. Če sem med guganjem iz vrha z kleščami zavrtel batnico je škripanje za nekaj časa potihnilo. Ko sem batnico namazal z oljem je potihnilo popolnoma. Zdaj škripa samo še ko se dlje časa vozim po dežju.
Na samem začetku sem šel do uvoznika Monroe amortizerjev ter želel pojasnila in so me zavrnili da ni možno da amortizer škripa. Ker mi je požrlo živce do amena želim narest temu konec. Nisem 100 procentno prepričan v mojo tehzo ker nisem izučen mehanik. Išče se junak ki bi mi lahko pomagal. Uradnega serviserja si ne morem več privoščit.
Kaj mi je storiti?