Kako se vam zdi ta 145-tka?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

čamp napisal/-a:Njegova zadnja cena je 1,3 mio. Glede pa ostalih alf, ki naj bi se prodajale bom pa rekel da so sekret. To pa vem ker kupujem že kar pol leta. Pa že vse so bile razbite in imajo 100.000 km ali več.
Res dobiš podobno za 1 mio. Potem mam pa še menjavo svečk, jermen,... in to je samo tisto kar veš da moraš zamenjat, kaj šele česar ne vidiš. In sem na min. 1,3 mio. Ta je pa že vse to zamenjal. Pri tej sem vsaj na jasnem, ker avto poznam. .
Hmm no zdej vidite mojo dilemo.

Hvala za pomoč fantje in dekleta.
-pri 52000km je ta vse to že zamenjal?????
-zakaj pa????
-veš da!!!!! :doubt: :doubt: :doubt:
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kamnica pri MB

valda da ni pisal tam-kak vpognjenec 50000km olja ni dolil, pa je zaribo - pol so pa to vse zamnjali :lol: :lol:

(just kidding) :mrgreen:
Dean
čamp
Alfa Junior
Alfa Junior

O.k. Vidim da sem naredil precejšnjo "zbrko" s to alfo. Da povzamem to alfo; poznam prvega in drugega lastnika . Za oba vem kako sta jo vozila in pa koliko. Prvi je imel relacijsko (Dunaj - Lj), ker ima tam hčerko. Avto je res dober in lep. Vprašanje je bilo le glede cene. Poceni vem da ni, vpš. je le ali je predraga, če veš kaj kupuješ. Res je da so l. 2000 za 1,5 mio, ampak so vse 1.4. Sorry ampak moj sesalec je močnejši. Pa brez zamere tisti ki imate 1.4.

Lp vsem in hvala za nasvete.
čamp
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja pa še to. Pravi da je bilo vse to zamenjano, ker je potrebno na 100k km ali 5 let. Oba sta se pa držala servisnih pravil do črke. Glede tega sem se pozanimal in ima prav da je vse to zamenjal. Tako, da tisti ki še nimate 100k in imate starejši avto kot 5 let pohitite ker nikoli ne veš kdaj se strga preperel jermen.

Lp
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Glede 1.4TS, vozil sem jo 4 leta ina avto dejansko za 1.4 gre ko svinja, zdaj mam 2.0TS, ne bom rekel,da ni razlike, ker je, ampak 145 1.4TS gre zelo v redu, z mojo bivšo sem bil marsikateremu veliko močnejšemu avtu trn v peti
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

GTAm napisal/-a:Glede 1.4TS, vozil sem jo 4 leta ina avto dejansko za 1.4 gre ko svinja, zdaj mam 2.0TS, ne bom rekel,da ni razlike, ker je, ampak 145 1.4TS gre zelo v redu, z mojo bivšo sem bil marsikateremu veliko močnejšemu avtu trn v peti
Pa še cesto si posesal. :D
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

:D :D :D
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

čamp napisal/-a:O.k. Vidim da sem naredil precejšnjo "zbrko" s to alfo. Da povzamem to alfo; poznam prvega in drugega lastnika . Za oba vem kako sta jo vozila in pa koliko. Prvi je imel relacijsko (Dunaj - Lj), ker ima tam hčerko. Avto je res dober in lep. Vprašanje je bilo le glede cene. Poceni vem da ni, vpš. je le ali je predraga, če veš kaj kupuješ. Res je da so l. 2000 za 1,5 mio, ampak so vse 1.4. Sorry ampak moj sesalec je močnejši. Pa brez zamere tisti ki imate 1.4.

Mislim, da poznam tole alfico, oziroma sem jo enkrat videl v živo.
Če je lastnik mlajši tip, tam nekje 25 let in živi v Lj.-Dolgi most potem je taprava.

V glavnem če je to isti avto je res v nulo ohranjena, vsaj pred cca 6 meseci je še bila. Sem celo pregledal in mi ni bilo jasno kako je lahko otlk star avto, tako lepo ohranjen.

Kar se pa cene tiče, je pa čist prehuda. Jest sem dal 1,5 mio za mojo alfo pred enim letom in pol, ko je bil avto star 4 leta in pol, tale je pa že zdaj stara 7 let.

Ni pa bistveno kaj je bilo menjano in koliko ima kilometrov, ker vsi gledajo samo letnik. Malo računaj za koliko jo boš prodal čez tri leta, ko bo stara 10 let.
čamp
Alfa Junior
Alfa Junior

No, da mi jo za 1,3 mio. Res pa je da je stara že 7 let, ampak je redno zahajala na fitness in se zdravo prehranjevala :D .
Z vidika nadalnje prodaje pa mislim, da nobena alfa ni nek "pameten" nakup, ker bi lahko rekli da jim cena čisto nepravično pade :cry: . Ampak to je stvar neinformiranosti in jugo mentalitete (fičo ali golf), no pa tudi obdobje 1980-1995 ni bilo preveč ugodno za alfo. To ni moja pogruntavščina ampak od nekega analitika. Ampak to mene ni ustavilo da bi imel že 12 alf .

Lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

čamp napisal/-a:O.k. Vidim da sem naredil precejšnjo "zbrko" s to alfo. Da povzamem to alfo; poznam prvega in drugega lastnika . Za oba vem kako sta jo vozila in pa koliko. Prvi je imel relacijsko (Dunaj - Lj), ker ima tam hčerko. Avto je res dober in lep. Vprašanje je bilo le glede cene. Poceni vem da ni, vpš. je le ali je predraga, če veš kaj kupuješ. Res je da so l. 2000 za 1,5 mio, ampak so vse 1.4. Sorry ampak moj sesalec je močnejši. Pa brez zamere tisti ki imate 1.4.

-če mu želiš plačat 1,3 mio je tvoja odločitev #-o
-pred enim letom sem dal staro za novo 145 1,8 TS L2000,68000km za 1,7mio,se pravi letos bi dobil 1,5 mio ali manj :doubt:
-ALI SEM BIL DOVOLJ JASEN???!!!
Uporabniški avatar
kocko
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

oglas je že odstranjen, je mogoče bral kaj naš forum? :mrgreen:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

GTAm napisal/-a:Glede 1.4TS, vozil sem jo 4 leta ina avto dejansko za 1.4 gre ko svinja, zdaj mam 2.0TS, ne bom rekel,da ni razlike, ker je, ampak 145 1.4TS gre zelo v redu, z mojo bivšo sem bil marsikateremu veliko močnejšemu avtu trn v peti
-imel sem 1,4TS in 1,8TS,1,4 je upravičila moja pričakovanja,1,8 pa ne, čeprav je npr.razlika v porabi manj kot liter,razlika 2 sec. v pospeških pa me ni prepričala,zato se pa čuti razlika pri polno naloženem avtu (kot dizel,ni čutila hriba),in 20 km/h končne hitrosti
-kljub temu priporočam obe,stvar odločitve posameznika čemu da prednost (nenazadnje npr.1,8 za dva razreda višje zavarovanje) =D> =D> =D>
Odgovori
  • Informacija