ziga_ napisal/-a:alfasan napisal/-a:gledat sem še eno 159 2.4 jtdm
a je to normalno da turbina piska???
Prav tako je trgovec trdil, da je avto nepoškodovan.
Ličar pa mi je rekel, da je bil avto razsut, ker je 3/4 avta barvanega.
Pravi, da je odstopanje debelin ananosa preveliko.
Danes bo lep dan,...
To da je bilo vozilo barvano ne pomeni, da je bilo zaklofano. Zgleda je bilo malomarno pobarvano (kaj takšnega v 90% dobiš iz Španije ali Italije). Moje prejšno vozilo je bilo komplet barvano, ampak samo zaradi vandalizma (v Italiji so ga popraskali). Če je dobro narejeno potem ni panike. To da turbina malo poje ko je mrzlo vozilo ni panika (sem se tudi jaz malo zbal pri svoji - ampak me je serviser pri Zegi pomiril). Potem ko se čisto malo segreje mora nehati, to naj bi piskal egr ventil (ko se vozilo začne ogrevati se egr zapre) in takrat mora tudi nehat piskat. To piskanje pa ne sme biti zelo izrazito, se ga pa malo sliši in je zoprno.
tnx
torej je lahko nekaj narobe tudi s turbino, namreč piska tudi, ko se avto segreje. KEr živ bog ne ve koliko ima avto km kljub "garanciji"
je verjetno vprašanje časa kdaj bo šla. predvidevam da je nova oz. obnovljena z menjavo kar draga. alfa 159 2.4 jtdm 210KM
no in če že jaz ki nimam pojma o avtih vidim da je bil avto štrihan, pomeni, da je bil salbo narejeno.
Avto je uvozilo podjetje ne vem, če se to lahko pove ampak iz Dolenjske cca 15 km iz Ljubljane.
Pa še nekaj a ste vedeli da se garancija GSV ne prenaša na novega lastnika. Sem poslal na zavod za varstvo potrošnikov povpraševanje, če je to v skladu z zakonom.
namreč po moji glavi je garancija vezana na stvar, saj namreč gre za stvarno napako, kjer je človeška napaka oz. krivda izključena. Torej je lastnik samo medij uveljavljanja pogodbenih obevznosti.