Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kosir1234 napisal/-a:dej mi povej kaj vse je blo pri jugotu treba zamenjat po 250k km? me res zanima :D
Jugeca sem kupil ko je imel 100.000 km prodal ko je imel 250.000, Pel je na "Jug"
kaj vse sem menjal.
vprašaj kaj vse nisem menjal.
toda, ko sem potegnil črto je bilo takrat vse tako poceni.
Prodal sem ga pa zato, ker je imel totalno pregnit zadnji most, drgač pa je še vedno šel. Pa kupca sploh ni motil. Sicer pa je imel verjetno pod haubo že več oslov kot pa konjev.
Uporabniški avatar
Brlja
Alfist
Alfist
Vozilo: 159 SW 2.0 JTDm
Kraj: Koper

Fleks4
Alfist
Alfist

Meni ta od RBA-ja deluje še najlepša od teh in ima vsaj nekaj opreme...je sicer nisem videl v živo,vem pa da je zelo korekten prodajalec...Glej vsaj Distinctive opremo,k Progression je men osebno zelo pusta,prazna notranjost...
Denis 159
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sevnica

Pozdravljeni! Kar nekaj časa že nisem več lastnik alfe, ampak še vedno rad prebiram forum :)

Za prijatelja ki kupuje alfo pa prilagam tale link, če mogoče kdo ve kaj o njej:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7112118&show=1

Slika
Lp
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Po slikah sodeč je videti ful dobro občuvana,kak pa je v resnici pa bo treba it pogledat.Feltne se ji fajn pašejo.

l.p.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

gledat sem še eno 159 2.4 jtdm
a je to normalno da turbina piska???
Prav tako je trgovec trdil, da je avto nepoškodovan.
Ličar pa mi je rekel, da je bil avto razsut, ker je 3/4 avta barvanega.
Pravi, da je odstopanje debelin ananosa preveliko.

Danes bo lep dan,...
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V

alfasan napisal/-a:gledat sem še eno 159 2.4 jtdm

Danes bo lep dan,...
To da je bilo vozilo barvano ne pomeni, da je bilo zaklofano. Zgleda je bilo malomarno pobarvano (kaj takšnega v 90% dobiš iz Španije ali Italije). Moje prejšno vozilo je bilo komplet barvano, ampak samo zaradi vandalizma (v Italiji so ga popraskali). Če je dobro narejeno potem ni panike. To da turbina malo poje ko je mrzlo vozilo ni panika (sem se tudi jaz malo zbal pri svoji - ampak me je serviser pri Zegi pomiril). Potem ko se čisto malo segreje mora nehati, to naj bi piskal egr ventil (ko se vozilo začne ogrevati se egr zapre) in takrat mora tudi nehat piskat. To piskanje pa ne sme biti zelo izrazito, se ga pa malo sliši in je zoprno.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ziga_ napisal/-a:
alfasan napisal/-a:gledat sem še eno 159 2.4 jtdm

Danes bo lep dan,...
To da je bilo vozilo barvano ne pomeni, da je bilo zaklofano. Zgleda je bilo malomarno pobarvano (kaj takšnega v 90% dobiš iz Španije ali Italije). Moje prejšno vozilo je bilo komplet barvano, ampak samo zaradi vandalizma (v Italiji so ga popraskali). Če je dobro narejeno potem ni panike. To da turbina malo poje ko je mrzlo vozilo ni panika (sem se tudi jaz malo zbal pri svoji - ampak me je serviser pri Zegi pomiril). Potem ko se čisto malo segreje mora nehati, to naj bi piskal egr ventil (ko se vozilo začne ogrevati se egr zapre) in takrat mora tudi nehat piskat. To piskanje pa ne sme biti zelo izrazito, se ga pa malo sliši in je zoprno.
tnx
torej je lahko nekaj narobe tudi s turbino, namreč piska tudi, ko se avto segreje. KEr živ bog ne ve koliko ima avto km kljub "garanciji"
je verjetno vprašanje časa kdaj bo šla. predvidevam da je nova oz. obnovljena z menjavo kar draga. alfa 159 2.4 jtdm 210KM
no in če že jaz ki nimam pojma o avtih vidim da je bil avto štrihan, pomeni, da je bil salbo narejeno.
Avto je uvozilo podjetje ne vem, če se to lahko pove ampak iz Dolenjske cca 15 km iz Ljubljane.

Pa še nekaj a ste vedeli da se garancija GSV ne prenaša na novega lastnika. Sem poslal na zavod za varstvo potrošnikov povpraševanje, če je to v skladu z zakonom.
namreč po moji glavi je garancija vezana na stvar, saj namreč gre za stvarno napako, kjer je človeška napaka oz. krivda izključena. Torej je lastnik samo medij uveljavljanja pogodbenih obevznosti.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Beja testira turbino za 50 €, če bo koga zanimalo.
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Garancija in stvarna napaka sta dve povsem različni stvari. Po poteku garancije, lahko ti še vedno uveljavljaš stvarno napako. Uveljaviš jo pa lahko le, če je zadeva res problematična in se to pojavlja na množici enakih izdelkov. Npr. kupiš nek hud telefon in potem vsem, po enem mesecu, po preteku garancije začne "crkovati" ekran... v tem primeru ti garancija ne koristi nič več. Stvarna napaka pač.
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V

Alfasan daj link na forum in naredi obvoz! To ima ziher zjahano turbino (vsaj takšne info sem dobil od Zege ko me je za mojega zanimalo glede piskanja).

Tiste garancije so pa tudi prirejene njim... Drobni tisk je pogreb. Meni osebno je edina zaupanja vredna Motive Service garancija. Ostalo pa bolje da ne slišiš kako gre po realni poti :lol: .
Uporabniški avatar
Brlja
Alfist
Alfist
Vozilo: 159 SW 2.0 JTDm
Kraj: Koper

Fleks4 napisal/-a:Meni ta od RBA-ja deluje še najlepša od teh in ima vsaj nekaj opreme...je sicer nisem videl v živo,vem pa da je zelo korekten prodajalec...Glej vsaj Distinctive opremo,k Progression je men osebno zelo pusta,prazna notranjost...
Hvala za info!
Sej mi je ta res med lepšimi. Samo baje, da je bila barvana po celem boku, havbi...
Fleks4
Alfist
Alfist

Barvan avto mene osebno ne moti,važno je,da je mehansko tak,kot mora biti...pač,hitro pride do poškodb na parkirišču...Ga pa premeriš z merilcem po stebričkih in sprednjih krakih,pa takoj vidiš ali je bil razbit ali samo poškodovan...tukaj je velika razlika :wink: Kar se kilometrov tiče so pa pri RBA pošteni...obstaja še nekaj prodajalcev,ki ne obračajo števcev :wink:
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6993367&show=1
Kaj pa tale avto in izkusnje s tem trgovcem.

Mi lahko prosim kdo odgoviri, zakaj imajo avtomobili uvozeni iz ITA manj kilometrov kot ostali, se posebej pa italijanski avtomobili.
Hvala
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Italijanski avti nimajo nič manj km, od lastnika jin uvoznika je odvisno kok bo prevožen. :wink: Maš v nemčiji 4 leta stare avte s 30kkm in imaš v italiji take s 400kkm, pravila ni nobenega,...
Zaklenjeno
  • Informacija