Katerr puse naj kupim za spodnjo roko na sredini kjer pride privijacena vilica od amortizerja? Original mi škripa tak da se ne sliši na 200 metrov / nevem ali naj vzamem original ali powerflex/strongflex??
Original je treba prešati ,powerflex pa ni potrebe kajne??
Še eno vprašanje
Ropotalo je spredaj levo. Zamenjal sem gumice stabilizatorja in oba končnika oz palčke stabilizatorja. Zdaj ropota desno. Zgornje roke majo še garancijo. Seleni na spodnjih zgledajo ok.
Kako preverit če je tisti končnik na spodnji roki hin?
Ob vožnji čez "lepše" slovenske ceste se sliši škripanje iz sprednjega dela avtomobila. Škripanje je prisotno tudi če se na težko nasloniš na sprednji levi ali desni armotizer. Zadaj ta zvok ni prisoten oziroma se ne pojavlja. Škripanje je slično majanju "razcigane" lesene postelje. Kaj bi to lahko bilo? Kako lahko sam odkrijem izvor tega neprijetnega zvoka?
Zvok sicer ni zelo glasen in je ob minimalni glasnosti radia praktično neslišen. Ampak vseeno. Vem da je prisoten in ga želim odstraniti.
Vzmeti niso originalne ampak "športne" /nižano vozilo.
NejcZ napisal/-a:Še eno vprašanje
Ropotalo je spredaj levo. Zamenjal sem gumice stabilizatorja in oba končnika oz palčke stabilizatorja. Zdaj ropota desno. Zgornje roke majo še garancijo. Seleni na spodnjih zgledajo ok.
Kako preverit če je tisti končnik na spodnji roki hin?
Si podložil gumice stabilizatorja, kot sem to že enkrat na veliko povdaril?
Težava je, če si kupil od Prekom gumice, da imajo že v štartu nove luft, je treba dobro podložit gumice, da res dobro objemka stisne stabilizator. Lahko, da leva dobro drži, desna pa ne...
lp
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
moreno147 napisal/-a:Ob vožnji čez "lepše" slovenske ceste se sliši škripanje iz sprednjega dela avtomobila. Škripanje je prisotno tudi če se na težko nasloniš na sprednji levi ali desni armotizer. Zadaj ta zvok ni prisoten oziroma se ne pojavlja. Škripanje je slično majanju "razcigane" lesene postelje. Kaj bi to lahko bilo? Kako lahko sam odkrijem izvor tega neprijetnega zvoka?
Zvok sicer ni zelo glasen in je ob minimalni glasnosti radia praktično neslišen. Ampak vseeno. Vem da je prisoten in ga želim odstraniti.
Vzmeti niso originalne ampak "športne" /nižano vozilo.
Najverjetneje ti škripajo zgornje roke...s časoma, se mast iz puš odstrani in pojavi se škripanje, ki je opazno predvsem pri kakšnih polnih raztegih, npr. ko zapelješ čez ležečega policaja...
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Se strinjam, zgornje roke bo treba zamenjat. Original roke nabavi, pa bo mir nekaj časa
Hint: če ne boš sam menjal, pelji na pooblaščen AR servis, 2 leti garancije.
Nisem, ker ko se je zašraufalo je držalo ko pas mater... razen če se je zdaj razrahljalo Sicer pa je nekje pri volanski letvi luft, kar se je očitno naredilo ko sem zvil felno na avtocesti
Točno tako kot je rekel Bojanxe obvezno original roke ker ponaredni so zanič in ti v roku pol leta začne ponovno škripat tudi sam sem jih lani zamenjal in še vedno je use tiho
P.S. : Se diagnoza spremeni, če dodam da se škripanje pojavi samo v popoldanskem času in to samo ko je res vroče? Dopoldan in potem Zvečer škripanja ni.
moreno147 napisal/-a:P.S. : Se diagnoza spremeni, če dodam da se škripanje pojavi samo v popoldanskem času in to samo ko je res vroče? Dopoldan in potem Zvečer škripanja ni.
Malo še počakaj, če si kupil ta avto ki ga imaš za prikazano, bo čez pol leta vožnje z temi platišči, pol podvozja za zamenjat . Če ti samo škriplje, razdri, snami zgornje roke in jih podmaži.
lp
Haha res je, ali pa kar vnaprej nabavi še stabilizatorje nove pa kak končnik na zalogo
Sicer če res malo škripa bi jaz pustil pri miru, oz počakaj do zime da se začne konkretno oglašat