A kdo ve, kdaj in kako narediš da se Alfa regenerira? Men je med vožnjo na dopust pri 160km/h kar naenkrat vrglo na displaj znak za mašino in napisalo Have engine checkt. Alfi je zmanjkalo moči in sem se peljal samo 110km/h do prvega počivališča. Tam sm ga ugasno in prižgal nazaj. Lučka je še zmerm gorela ampak je dobila nazaj svojo moč.Lučko sm kasneje ugasnil z zadušitvijo motorja med speljevanjem. Naslednji dan po obisku pooblaščene servisa sem dobil odgovor. Da so mi saje zamašile en ventil in da to ni nič takega, da naj pač avto malo poteram po ACju oz.kje drugje.
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
Najbrž EGR ventil. Drugače če je PDF lahko regeneracijo sproži servis. Najprej se drži njihovega nasveta, ko je motor segret greš malo po ovinkih, potem pa na koncu kakšnih 20Km umirjene vožnje po AC. Regeneracijo prepoznaš po tem, da ti poraba noro poskoči, ko spustiš gas pedala pade pritisk turbine zelo hitro na 0, pa če stojiš na mestu se kazalec od turbine premika.
Samo če je EGR to najbrž ne bo kaj veliko pomagalo, to je za DPF.
Vprašanje
Ali je lahko software blindiranje EGR-a povezano z odsotnostjo regeneracij?
Obstaja še možnost , da pri ........... ne znajo narediti reseta motornega in dpf intervala.
No vsekakor avto ji imel regeneracije že 2.500 km, kar je do oljnega servisa bilo razumljivo (ker je bil past due).
Res pa ne bi rad pokasiral zabitega DPFja.
Zadnjič spremenil ROBERTH, dne Ne Jun 16, 2013 9:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne, blindiranje EGRja ne vpliva na regeneracije... med regeneracijo je EGR itak stalno zaprt.
Po čem sklepaš da regeneracije ni bilo že 2500km? Si pogledal parametre z diagnostiko, ali samo po občutku?
Če ti nebi resetirali intervala za obrabo olja bi se ti prižgala lučka za motor (sicer ne takoj, verjetno tam po 10.000km), vendar tudi to ne vpliva na regeneracije...
TribesMan napisal/-a:Ne, blindiranje EGRja ne vpliva na regeneracije... med regeneracijo je EGR itak stalno zaprt.
Po čem sklepaš da regeneracije ni bilo že 2500km? Si pogledal parametre z diagnostiko, ali samo po občutku?
Če ti nebi resetirali intervala za obrabo olja bi se ti prižgala lučka za motor (sicer ne takoj, verjetno tam po 10.000km), vendar tudi to ne vpliva na regeneracije...
Jaz imam tudi sedaj že 2500km avto, pa še nisem zasledil regeneracije DPF Sem imel že kar nekaj vožen iz morja domov, pa sklepam da se mi ni naredila...
Nekaj ste omenjal za preverit, kdaj se je nazadnje naredila. Verjetno je to s priklopom na računalnik?
Sam sem opazil samo 2 regeneracije, pa imam avto cca 50000km. Ko mi je tribes blokiral egr, je reku da je od zadnje regeneracije 700km, se pravi jo imam cca 1x na teden....
buxter napisal/-a:Jaz imam tudi sedaj že 2500km avto, pa še nisem zasledil regeneracije DPF Sem imel že kar nekaj vožen iz morja domov, pa sklepam da se mi ni naredila...
Nekaj ste omenjal za preverit, kdaj se je nazadnje naredila. Verjetno je to s priklopom na računalnik?
Na 2.4 bolj poredko kot 500km težko prideš. Brez skrbi da se ti je že naredila... večkrat
TribesMan napisal/-a:Sej se nobena lučka ne prižge ko dela regeneracijo. Samo delovanje motorja se malenkost spremeni. Ampak tega sploh ne opaziš če nisi pozoren...
no tako je bilo pri meni, sploh nisem opazil regeneracije dokler mi tribes ni reku, da se je že ene parkrat naredila od kar imam avto. No zdaj smo tko naštimal, da regeneracijo delam samo jaz,...
TribesMan napisal/-a:Sej se nobena lučka ne prižge ko dela regeneracijo. Samo delovanje motorja se malenkost spremeni. Ampak tega sploh ne opaziš če nisi pozoren...
Kako da se ne prižge mi si 159 lastimo 2 leti in do sedaj je enkrat delalo regeneracijo no vsaj opozorilo je pokazalo enkrat verjetno regeneracijo dela bolj pogosto samo ko je bolj zafucano verjetno opozori vsaj v našem primeru je pa takrat avto bil vozen 1 mesec po približno 20 km na dan. Za regeneracijo je potreboval kar nekaj časa vsaj po lučki ki se je vžgala v ajdovščini in ugasnila v logatcu in to ne po avtocesti.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein