Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

MaStr napisal/-a:Peezda, me kar malo mika, da bi zamenjal (Slo alfa, 1. lastnik, Ti,...):
Ejga stari. Osla maš že doma ne rabiš še enga.
Kupi konja, če misliš.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Mika ja po slikah...

Me zanima kdo je realno pripravljen to plačat :D Sicer pa res odlično izgleda.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfasan napisal/-a:Ejga stari. Osla maš že doma ne rabiš še enga.
Kupi konja, če misliš.
Že, že, ampak tale je lepotica proti moji. Moti me le usnje in SW.
Če bi bila pa Tbi, potem bi kljub tem "pomanjkljivostim" ( :mrgreen: ) dobro premislil... :-k

bvogri napisal/-a:Me zanima kdo je realno pripravljen to plačat :D
Hja, nekje je treba začet, potem se pa že pogodiš za kakšno razumno ceno...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

ta je bla že enkrat na avtonetu...pa tudi takrat je bila "zasoljena" cena...mislim da bo mogo krepko spustit če jo bo hoto prodat...

@MaStr do popolnosti ji manjka 2.4 Q4 pa brez SW 8)
Kenan77
Alfa Member
Alfa Member

Zasoljena cena že, sam zgleda pa super. Po moje, če bi nekdo plačal 12k€, mu nebi bilo žal. Če je pa premalo moči, je pa itak Tribes tukaj. :)
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sej 12 bi bla sprejemljiva cena,...15 je pa malo preveč...čeprav druge znamke se prodajajo te letniki za še več(čeprav niso vredne), ampak tak pač je :?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uvožene ti letnik 2007 se prodajajo za 12k€, tale je pa letnik 2009 z manj kilometri, od 1. lastnika in bo kar enako vredna, ne pretiravat fantje. Sicer pa zakaj se obremenjujete s cenami drugih... Avtomobil je star 4 leta, nov je stal 30k€ in zdaj je 15k€ pretirana cena, s tem da se zagotovo da še kaj dogovoriti glede cene. Kam smo prišli #-o

Kdor ima denar in si želi tak avto ga bo kupil, za ostale je pa tako vseeno....

Glede popolnosti, kakor za koga, za moje pojme je Q4 v takšnem avtomobilu odvečen balast, pravtako 2.4 ne upraviči svoje konjaže, večje porabe, dražje registracije, težkega nosu...Za mene je recimo 1.9 z malce optimizacije veliko boljša izbira, ok 2.0 jtdm bi bila še boljša....

Če pa kdo želi imeti dirkalnik v karavanski različici, naj raje pogleda za nemško trojko :wink:
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Foggy napisal/-a:Uvožene ti letnik 2007 se prodajajo za 12k€, tale je pa letnik 2009 z manj kilometri, od 1. lastnika in bo kar enako vredna, ne pretiravat fantje. Sicer pa zakaj se obremenjujete s cenami drugih... Avtomobil je star 4 leta, nov je stal 30k€ in zdaj je 15k€ pretirana cena, s tem da se zagotovo da še kaj dogovoriti glede cene. Kam smo prišli #-o

Kdor ima denar in si želi tak avto ga bo kupil, za ostale je pa tako vseeno....

Glede popolnosti, kakor za koga, za moje pojme je Q4 v takšnem avtomobilu odvečen balast, pravtako 2.4 ne upraviči svoje konjaže, večje porabe, dražje registracije, težkega nosu...Za mene je recimo 1.9 z malce optimizacije veliko boljša izbira, ok 2.0 jtdm bi bila še boljša....

Če pa kdo želi imeti dirkalnik v karavanski različici, naj raje pogleda za nemško trojko :wink:
se strinjam kar se tiče cene. Za 12 jurjev dobiš bolj ali manj slabše ohranjeno TI (letnik 2009, cca.110kkm), razen če imaš res srečo in se nekomu zelo mudi s prodajo avtomobila zato ima posledično nižjo ceno.
Pri tej sem ziher, da se lahko cena za kakšnih 500€ še spusti.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Aless napisal/-a:@MaStr do popolnosti ji manjka 2.4 Q4 pa brez SW 8)
Kot je že Foggy napisal:
Foggy napisal/-a:...za moje pojme je Q4 v takšnem avtomobilu odvečen balast, pravtako 2.4 ne upraviči svoje konjaže, večje porabe, dražje registracije, težkega nosu...Za mene je recimo 1.9 z malce optimizacije veliko boljša izbira, ok 2.0 jtdm bi bila še boljša....
...za moj okus je rdeča 159-ka Ti berlina z 1.75Tbi motorjem že prava erotika - taka, kot jo ima "Rintintinc". Tudi usnje bi že nekako prebavil, mogoče celo (dvomim) vzljubil...

Glede cene: itak, da je ne bo prodal za 15k€, ampak ceno je potrebno nastaviti na nek maximum, potem pa se stranka in prodajalec že dogovorita. Sam sem mnenja, da je cca.1000€ sigurno rezerve v tej ceni. Če je alfa maximalna, potem je vredna tega denarja.
Join the dark side:
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja, eksotike posameznega avtomobila in splošnega finančnega stanja na trgu, ki pa je nažalost v pizdi.
avto ni nič posebnega, roko na srce.
Ima 1.9 jtd motor, ki ne opravičuje športnosti, ki jo kaže znakec TI.
lepa je enako kot vse 159ke saj so navsezadnje vse enake.
stvar je samo v všečnosti barve.
če prav pomislim koliko sem dal jaz za mojo in koliko je ta vredna samo zato ker ima usnje notri, pa ti volan in števce in 19 colske gume potem ni vredna 2,2x več.
maksimalno bo dobil zanjo 12.000 €, če bo dobil, pa dvomim.

nekdo je napisal da 2.4 ne opravičuje , kaj že,....
bistveno lepše gre kot 1.9
poraba pri enaki vožnji ne verjamem da je 0,5 litra višja, in cestnina, registracija in zavarovanje je za 150 € dražje a se vsekakor splača. pa še zvok je lepši.

pa dva kromirana rora na riti, sta tudi precej lepša kot en zarustan.

ko enkrat voziš 5cilindraša te težko prepriča šterak na svoje prednosti. vsaj za enkra mene še ne prepriča.
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

alfasan napisal/-a: ko enkrat voziš 5cilindraša te težko prepriča šterak na svoje prednosti. vsaj za enkra mene še ne prepriča.
To pa še kako drži :D =D> =D>
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

meni se tudi malo "kolca" po stari 156ki...5 cilindrov je le nekaj drugega kot 4...ampak takrat ko sem 159ko kupoval je bla ponudba bolj slaba...kaj šele kakšno dobro 2.4 dobit #-o
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

alfasan napisal/-a:cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja, eksotike posameznega avtomobila in splošnega finančnega stanja na trgu, ki pa je nažalost v pizdi.
avto ni nič posebnega, roko na srce.
Ima 1.9 jtd motor, ki ne opravičuje športnosti, ki jo kaže znakec TI.
lepa je enako kot vse 159ke saj so navsezadnje vse enake.
stvar je samo v všečnosti barve.
če prav pomislim koliko sem dal jaz za mojo in koliko je ta vredna samo zato ker ima usnje notri, pa ti volan in števce in 19 colske gume potem ni vredna 2,2x več.
maksimalno bo dobil zanjo 12.000 €, če bo dobil, pa dvomim.

nekdo je napisal da 2.4 ne opravičuje , kaj že,....
poraba pri enaki vožnji ne verjamem da je 0,5 litra višja, in cestnina, registracija in zavarovanje je za 150 € dražje a se vsekakor splača. pa še zvok je lepši.

pa dva kromirana rora na riti, sta tudi precej lepša kot en zarustan.

ko enkrat voziš 5cilindraša te težko prepriča šterak na svoje prednosti. vsaj za enkra mene še ne prepriča.
:wink:

Točno to. Sicer pa ja za 14.000 bi bil pa že kdo na poti do lastnika? Avto je samo teoretično vreden tolk v glavah ljubiteljev, ki ga ne bi kupili ampak gledajo slikce.

Če bi mel 14.000 na lagerju pa dvomim da je kdo tukaj, ki bi odštel ta znesek.

Sicer pa 210hp 2.4 je klasa višje... sploh ko ga mal popedenaš :D
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

alfasan napisal/-a:cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja, eksotike posameznega avtomobila in splošnega finančnega stanja na trgu, ki pa je nažalost v pizdi.
Drži.
alfasan napisal/-a:Ima 1.9 jtd motor, ki ne opravičuje športnosti, ki jo kaže znakec TI.
Oznaka Ti nima nobene veze z motorjem...
alfasan napisal/-a:če prav pomislim koliko sem dal jaz za mojo in koliko je ta vredna samo zato ker ima usnje notri, pa ti volan in števce in 19 colske gume potem ni vredna 2,2x več.
Koliko si ti dal za svojo, ne vem. Kakšna je ohranjenost/vzdrževanje tvoje in omenjene tudi ne. Vem pa, da je usnje, prvi sedeži, podvozje in še kaj, precej drugačno, 19 colarce z gumami vred pa tudi niso ravno zastonj.
Ali je (po tvoji navedbi) 2,2x razlika v ceni opravičena? Ej stari, tega tudi ne vem ;)
alfasan napisal/-a:maksimalno bo dobil zanjo 12.000 €, če bo dobil, pa dvomim.
Zelo verjetno.
Glede na to, da sem jaz kupil dobro leto in pol staro za 18k€.....
alfasan napisal/-a:nekdo je napisal da 2.4 ne opravičuje , kaj že,....
2.4 gre boljše kot 1.9 - jasno. Če pa 1.9 malo zmodificiraš je razlika v moči/pospešku skoraj ničelna, v ovinek pa gre zaradi manjše teže v nosu celo bolje. Pri porabi, registraciji, zavarovanju in ja, na žalost tudi v zvoku, pa ostane :wink:
alfasan napisal/-a:poraba pri enaki vožnji ne verjamem da je 0,5 litra višja, in cestnina, registracija in zavarovanje je za 150 € dražje a se vsekakor splača. pa še zvok je lepši.
Glede razlike v porabi je na forumu že preveč napisanega (Info: vsaj 1 liter)

Si kdo lasti oz. ali je kdo probal modificirano 2.0 jtdm?
Join the dark side:
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Mam jz ta zadnjo eco verzijo doma. Kaj te zanima? :wink:
Zaklenjeno
  • Informacija