Fiat Tipo dizl 1,7 ali 1.6 i.e.

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Odgovori
OmegaM
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni.
Mene zanima kak so kaj ti fiatovi dizli?Nihce mi ne ve nic povedati ker nihce pr nas nima takega avteka,razen 1.4 bencinca.
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: slov. bistrica

med tema dvema vsekakor bencinar. stari fiatovi dizli niso bli kaj prida.
Uporabniški avatar
stas
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: maribor

moj sosed ma 1.7 dizla pa vse kaj hvali na avtu je motor! je reko da je avto za ku...c samo motorja pa ne more prehvalit. pa sej me ne čudi ma prevoženih že xy (beri ogromno) km pa na motorju še ni blo enega problema. crkuje pa mu vse ostalo, kaj pa me glede na to kak ravna z avtom niti ne čudi!

ma pa moja mati bencinca 1.4, pa dela avto brez problema. je pa tudi res da zadnje čase samo še kratke relacije cca 10km na dan!
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Fiatovi dizli so edina dobra stvar. So robustni in vzdržijo dolgo, več kot karoserija. :mrgreen: 1.6 pa nikar, ker je zelo požrešen motor.
Slika
OmegaM
Alfa Member
Alfa Member

Aha,hvala!Kaj imajo Tipo-ti kako vecjo hibo ki moram se posebaj biti previden pri njih?
A bi mi lahko kdo znal povedati priblizno ceno teh avtomobilov tam tam do letnik 92'?

LP
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Avto.net, oglasnik. Tam jih maš na kile. Pazit pa moraš isto, kot pri vseh ostalih dizlih. Glej, da ne ropota preveč, da se ne sliši ventilov, mal poglej tesnila glave in pokrova ventilov, noter ne sme smrdet po antifrizu, dej prst vhladilno tekočino, če je masten, hitro proč, ker je tesnilo glave prebito, mora se lepo odzivat in ne preveč kadit. Če kadi, naj kadi črno in ne sivo modro.
Slika
OmegaM
Alfa Member
Alfa Member

Hvala!
Samo drugace pa med tipotom 1.4 in 1.6 niti kake vecje razlike v moci ane - tam okoli 5 konev ane?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-čist odvisno,obstajajo letniki z 1600ccm in digitalnim števcem in elekt. vbrizgom L.90-92,tu neki in imajo 90km,potem L.93-95 z kat. ki imajo 75km,jaz sem imel L.93 brez kat. in je imel 85km,poraba mešano 8-8,5
-jaz bi iskal 1,6 bencin,pa kaj dobiš =D>
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

OmegaM napisal/-a:Aha,hvala!Kaj imajo Tipo-ti kako vecjo hibo ki moram se posebaj biti previden pri njih?
A bi mi lahko kdo znal povedati priblizno ceno teh avtomobilov tam tam do letnik 92'?

LP
Za letnik 92 ne dat več kot 50 jurjev pa če je zlat avto. Predlagam pa da kupiš letnik 94, ker imajo že novo masko in el.šipe

Moje mnenje pa je da kupi lepo 1,4 bencinarja, ker čist lepo dela, pa ima dokaj normalno porabo.
Imamo takega doma že 10 let s 180.000 km, pa dela kot urca
pero
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Cerklje

jest sm mel 1.4, letnik 95, čist kul avto, če nisi prezahteven. Ni za dirkat, vzdržljiv, poraba pa povprečno 7-8 l.
don1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gora

Bencinarji ponavadi kurjo precej olja. Sam to ni problem pazit morš olje, da ga ne zmanjka pa gre. Mislim, da so imeli nekateri modeli težave z zadnjim vzmetenjem, (roke in amortizerji). Pločevina je pa kar dobr zaščitena proti rjavenju, če ni bil razbit.
Odgovori
  • Informacija