regeneracija

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
rogirogec
Alfa Member
Alfa Member

B_U_R_I napisal/-a:Včeraj sem opazu, da se mi dela regeneracija ravno, ko sem se zapeljal v garažo. Počakal sem sicer še ene 2-3 minute, da je bilo slišati normalen zvok motorja.

Ali je bolje, da se takrat še malce pelješ? Je kaj narobe, če bi samo ugasnil?
če ne veš ali se ti izvaja regeneracija, je najboljši pokazatelj to, ali ti laufa ventilator (hlajenje motorja). samo klimo moraš izklopit pa boš videl. torej, če laufa ventilator (klima je ugasnjena na gumbu) potem se izvaja regeneracija in pustiš auto laufat tako dolgo, dokler se ventilator vrti. sicer je pa vedno dobro, da dokler se ventilator vrti, tudi motor laufa...
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Kje si pa to pobral ??? ta je pa bosa..
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Tole tudi jaz prvič slišim.

Če se izvaja regeneracija slišiš že v spremenjenem tonu delovanja motorja. Jaz to najbolj opazim pri vožnji, ko spustim gas. Opaziš tudi na števčku od turbine, saj le-ta pade takoj na 0, ko spustiš gas. Pa poraba je nekaj litrov višja.
spike
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!
Danes se mi je na breri 2.4 prižgala lučka za ta dpf filter pa sem se pelo cca 20km po avtocesti v 4 pri tri tisoč obratih pa lučka ni zginla. Zdaj me pa zanima če se kam dalje pelam če bi lahko bilo kaj narobe.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Mogoče veš kdaj ti je nazadnje delalo regeneracijo.?Si mogoče ravno vmes ugasnil avto? Maš kabel? Oz poišči nekoga, ki ga ima in poglejta kako je s filtrom. Na servisu predvidevam, da boš ob 30-40 evrakov :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
spike
Alfa Member
Alfa Member

Regeneracijo mi je naredlo te ,ko se mi je lučka prižgala. Ja sej bom dobo enga sam problem je ker moram jutri na daljšo pot cca 300km pa me zanima ,če bi lahko blo kaj narobe da nebi ostav v tujinai na cesti.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Dobro bi bilo da bi vsaj pogledal kakšno napako javlja.

Lahko je okvara na kakem senzorju, v tem primeru se regeneracije ne bodo izvajale in bo avto slej ko prej prešel v safe-mode in bo praktično nevozen...

Lahko pa je kej banalnega.
spike
Alfa Member
Alfa Member

Računalnik je pokazal okvaro releja grelnih svečk pa mi je mehanik to zbriso pol pa ,ko sem avto prižgau se je spet pokazalo in se je začeu regenerirat pa sn se vozo okoli 40km pa je opozorilo zginlo.
Samo ko se je regenerirau pa sn dau v tretji po gasi se je začelo zadaj belo ven kadit pa ,ko sem prišo domov je nekaj tak smerdelo iz auspuha kaj je to normalno?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja ta napaka ki se ti je kasneje pojavila sigurno ni povezana s svečkami... Napaka za svečke se pojavi samo pri štartu, ko se rele aktivira, kasneje računalnik ne detektira napake...

Belo kajenje je povezano z regeneracijo, oziroma bolj z neuspešno regeneracijo, verjetno prenizka temperatura...
spike
Alfa Member
Alfa Member

Ja samo belo kajenje je blo samo ko sem ga prvič stisno po gasi ko sn ga naslednjič ni nič kadiu. Samo zaj je vse ok če neja kaže napake več ne?
Včasih se mi pokaže opozorilo za svečke samo to je 1x na pou leta samo ko se pelam zgine pol pa ko ga ponovno vžgem ni nobenega opozorila.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Za tisto z svečkami, jih pomeri (pri meni je bila prva zanič) in zamenjaj. Imaš temo o tem, pa pazi če boš sam delal. Rabiš 8 cevni ključ in veliko mero občutka. Dela pa je za 10min. Sam sem menjal samo okvarjeno, drugače se kao vse pa še rele. Sam če so dobre so dobre.

Za dpf pa poglej koliko ti kaže procentov,da je zapackano. Če je lučka izginila, bi moglo biti ok.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če lučka za DPF izgine, potem se je vejretno uspešno regeneriral. Lahko da je bila samo kakšna slučajna napaka ki s ene bo več pojavila.

Seveda najbolj ziher je če priklopiš na računalnik, drugače je težko takole na slepo ugibat.
spike
Alfa Member
Alfa Member

Ok bom poglejo tole za svečke. Dpf pa bom v kratkem verjetno odstranil.
Najlepša hvala za informacije :)
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubno na Gorenjskem

Mislim, da se mi je včeraj uspešno izvedla regeneracija. MEd vožnjo po avtocesti do Ljubljane. malce sem spremljal kazalec za turbino, pa trenutno porabo.
Kazalec za turbino je takoj, ko sem spustil plin padel na čisto 0. Ponavadi gre počasi in tudi čisto na 0 se mi ne ustavi?
Pa kurjavaje bila malce povišana. No AC in nekje 130km/h v 6. prestavi in čez 10l. Tako da po prvih ne vem, 60 kilometrih, je bila povprečna poraba 9,4l/100km. Tu se je regeneracija sklepam da uspešno opravila, ker teh simptomov nisem več zasledil.
V Ljubljani sem avto ugasnil za 10 minutk, obrnil nazaj proti Kranju in do doma je trenutna poraba padla na 8,3l/100km. Pa je skoraj ves čas klanec navzgor.

Tako da ja, mislim da se je uspešno vse opravilo. Če je to to, ni nič čudnega da do sedaj tega še nisem opazil :)
1. 147 2002 1.6 105KM_____________4. 147 2008 120KM
2. 147 2005 1.9 150KM_____________5. 147 2008 105KM
3. 159SW 2008 2.4 210 KM TI
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Če ti je števec nehal padati in je poraba padla na normalo še na poti v LJ, potem se je regeneracija uspešno zaključila :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija