Streha od tu ime strešne sani....ne trešne in ne strašne !
Na temo; kaj kakšen Avtotriglav nima ? ali pa na Dunasjki c. v LJ prodajajo strešne nosilce različnih proizvajalcev !
To tudi meni zanima. Ali ima s tem sploh kdo izkušnje? Koliko pride naknadna montaža strešnih sani na 159 SW ali 156 SW??? Precej uporabna zadeva, na žalost pa jih ima le malo rabljenih alf!
ramo napisal/-a:To tudi meni zanima. Ali ima s tem sploh kdo izkušnje? Koliko pride naknadna montaža strešnih sani na 159 SW ali 156 SW??? Precej uporabna zadeva, na žalost pa jih ima le malo rabljenih alf!
kako je pa z demontažo, če se hočeš hudiča znebiti?
ramo napisal/-a:To tudi meni zanima. Ali ima s tem sploh kdo izkušnje? Koliko pride naknadna montaža strešnih sani na 159 SW ali 156 SW??? Precej uporabna zadeva, na žalost pa jih ima le malo rabljenih alf!
Obujam temo, ker me zanima odgovor na zgornje vprašanje...kako se znebiti strešnih sani na 159 SW? Kako so sploh pritrjene?
Ne me držat za besede ampak enkrat je blo govora o sami strehi s sanmi ali brez. Tista z naj bi bila ojačana. Sani so pritrjene z vijaki. V strehi so zavarjeni vložki kamor pride vijak. Lahko da se dobi tudi takšne sani ki pašejo na obstoječe zatiče v kanalčku kjer se pritrdi navadne nosilce, ampak dvomim.
Obujam temo, ker me zanima odgovor na zgornje vprašanje...kako se znebiti strešnih sani na 159 SW? Kako so sploh pritrjene?
Spredaj, zadaj in v sredini imaš vijake. Če boš dal sanke dol bojo luknje od vijakov Lahko pa probaš tako da zadaj odmakneš plastiko ( potegneš nazaj).
alex146 napisal/-a:
Spredaj, zadaj in v sredini imaš vijake. Če boš dal sanke dol bojo luknje od vijakov Lahko pa probaš tako da zadaj odmakneš plastiko ( potegneš nazaj).
Zdravo,
ma slučajno kdo kako sliko kako dol dat sanke? kaj samo oni plastični del porineš naprej oz. nazaj?
mogoče bo tudi komu koristna informacija. Za demontažo strešnih sani je deomontaža notranje tapete na stropu na žalost neizbežna...
lp Urban
Vzamem vse nazaj... čeprav sem govoril z mehaniki na pooblaščencih in raznimi kleparji vključno z mojim, ki so mi vsi govorili da se sani ne dajo odstraniti brez demontaže stropa v avtu se je oglasil Janez pa mi poslal tele slike. Mogoče bojo še komu koristile...
Slišal sem da nej bi nekatere 156sw ki so bres strešnih sani že predhodno imele ojačano streho in predpripravljene nosilce. Je kdo tže probaval in celo zmontiral?