Kam na optiko ?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

Ima kdo papirje od optike ki je vredu narjena? Rabim za homologacijo eibachov če bi kdo bil tko prijazn pa skeniru dobi za pir :D

P.S. Alan tebi sem poslal na FBju slike bi se ti dalo pogledati če je vredu nastavljeno da mi nebojo na homolomo težil ker potem bi kar te papirje vzel.
lp
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6
Kraj: Ljubljana

Na papirju od optike je itak registrska gor ponavadi... tako da edino če boš fotošopal :mrgreen: :mrgreen:
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

.......... :D
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

Danes spet delal optiko...imam Eibach vzmeti, če kdo rabi sken za homologacijo, naj pove, mu pošljem, da ne bo za brez veze plačeval 30€ za optiko :P
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

eno vprašanje glede optike in sicer ...

gre se za AR 156 SW
avto ne zanaša ne levo ne desno ko spustim volan, vendar ima desna prednja guma načet notranji rob ... kaj bi bilo krivo, optika je bila delana ob montaži gum,

pa zunanji robovi so enakomerno obrabljeni na levi in desni (zelo razmigana cesta vsaki dan + včasih kak adrenalinski odsek :D)
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

nekje imaš luft najbrž :)
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

to sem tudi jaz pomislil, a roke so ok .. končniki tudi ... nevem se bom ju3 bolj poglobil
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
PAJCI1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenska Bistrica

Kam na optiko stajerska pa magari do lj. V celju na amzs so mi jo nastavlali dva mesca nazaj pa mi je nove gume pozrlna nulo znotraj!
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

jaz sem bil enkrat pri cizerlu v mb in je bilo dobro narejeno.
Bratu je pa na eni spuščeni hondi, ki je imela camber kr zjeban, čoko v bistrici kr uredu zrihtal.
Slika
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

PAJCI1 napisal/-a:Kam na optiko stajerska pa magari do lj. V celju na amzs so mi jo nastavlali dva mesca nazaj pa mi je nove gume pozrlna nulo znotraj!
Jaz sem peljal k Bučanu v LJ ( https://plus.google.com/100815882098795 ... l=si&hl=sl ) kmalu po tem, ko so mi pri Zegi nastavili optiko totalno mimo in mi je zadaj gume čisto pobralo.
Sedaj imam mir.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

LAMOT v Miklavži. Če si že iz štajerskega predela in MB ni daleč. Do zdaj sembil tam ene 6× če ne več, pa samo 1× sem hodil nazaj, ker mi je volan postrani stal. Tud drugi imajo dobre izkušnje z njim. Cena je nekje 30€ za samo spredaj.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

PAJCI1 napisal/-a:Kam na optiko stajerska pa magari do lj. V celju na amzs so mi jo nastavlali dva mesca nazaj pa mi je nove gume pozrlna nulo znotraj!
Pelji nazaj pa naj častijo nove gume. Meni so enkrat isto zjebali (sicer nekje drugje pa vseeno), pa sem dobil nove gume in optiko še enkrat gratis. Če so lahko naredili optiko pomeni da takrat nisi mel lufta, dvomim pa se se je v 2 mescih kaj tako zjebalo da bi lahko uničil gume. Pa če boš lepo rekel se ti bojo samo smejali.. :wink:
Moje Alfe nezna noben popravit!
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: maribor

Q_4 napisal/-a:LAMOT v Miklavži. Če si že iz štajerskega predela in MB ni daleč. Do zdaj sembil tam ene 6× če ne več, pa samo 1× sem hodil nazaj, ker mi je volan postrani stal. Tud drugi imajo dobre izkušnje z njim. Cena je nekje 30€ za samo spredaj.
Torej priporočaš lamota iz miklavža? A to je ta ki ima vulkanizerstvo? Dam v sredo menjat še preostalo spodnjo roko pol pa kr na optiko. Cena 30€ se mi zdi kr ugodna.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Pa še jaz vprašam, ker bom v kratkem menjal komplet podvozje, pa bo treba optiko zrihtat.

Kam peljat za kvalitetno optiko na Gorenjskem?
Če je ravno, ni zabavno.
Lucky_Boy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Q_4 napisal/-a:LAMOT v Miklavži. Če si že iz štajerskega predela in MB ni daleč. Do zdaj sembil tam ene 6× če ne več, pa samo 1× sem hodil nazaj, ker mi je volan postrani stal. Tud drugi imajo dobre izkušnje z njim. Cena je nekje 30€ za samo spredaj.
tud meni do zdaj delali tam vedno na bravotu. sem pa ko sem kupil nove 18" ter gume, zapelal tja alfo. prvic so nastavli tak, da je vleklo avto v desno, po tednu dni sel nazaj, so naredli se 1x. potem je bilo mnogo bolse, ampak je sedaj mnogo slabse ko sem vzel gume dol in je desna sprednja notranji rob pobran. naredil cca 13.000 km. pred optiko zamenjal vse roke, koncnike, stabilizatore itd... sedaj mi nastavil kolega doma v garazi in morem rect, da se avto lepse pelje, oprijema mnogo vec... ce bo pa pobiralo gume pa bomo vidli.
Fiat bravo 2.0 20V Turbo
Alfa 156 2,4 JTDm
Odgovori
  • Informacija