Kam na optiko ?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
PAJCI1
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

Prvo so mi lani novembra delali optiko mi je zimske pojedlo. Pol sem dal vse strongflex puše not pa koncnike menjal pa šel še enkrat na optiko. Po enem mescu se je vidlo da znotraj požira gume sem šel še enkrat tja pa so me prepričevali da sem rukno nekam. Pa so dvakrat nastavlali v eni uri, ker je volan stal postrani prvo. Zaj je pa guma znotraj nula zunaj pa 4-5mm in to samo dva mesca od tega. Blo pa vse delano na AMZS Celje.

Glede čokota v Bisterci ti pa samo rečem obvoz, ker šef kronik ni sposobn stat tam. Štiri krat je delal optiko na tastovi alfi 155 pa je avto vleklo na 50m za 1m v desno.
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

Upam da si si izpogajal nove gume.
Kam priporočate da peljem znižano Alfo konec tedna na optiko v Mariboru?
Moje Alfe nezna noben popravit!
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Iz mozirja boš šel v MB na optiko??

Drugače pa LAMOT v Miklavžu.
http://www.lamot.si/index.htm

Najboljša izbira po mojem. Še nikoli nisem imel slabih izkušenj.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

V MB sem trenutno.. :)
Cena verjetno okoli 40€ par € gor dol?
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

NejcZ napisal/-a:V MB sem trenutno.. :)
Cena verjetno okoli 40€ par € gor dol?
Bo kar okol 30 do 35. "tast" moj je dal 32 pred .. 2-3 tedni.
Pokliči prej.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Gre se sam zato da mi zadaj tudi nastavijo, ne pa tak kot večina reče da se nič neda :P

edit: narejeno pri Lamotu, zdej bomo pa vidl kk bo :)
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: maribor

Jaz sem dal tut pri lamotu. Edino za zadaj je rekel da se naklona ne da nastavit, da ni optimalno, ker je pač avto spuščen. optika pa zgleda na papirju tako. Če če kak majster za optiko lahko pokomentira če je ok narejeno?

Slika
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Zadaj ti je na sredini nastavljal? Kaj drugega se res neda, ja.. :)
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

NejcZ napisal/-a:Zadaj ti je na sredini nastavljal? Kaj drugega se res neda, ja.. :)
Ja tiste štange druga tak nima. oz pač naklona je rekel da se ne da zadaj. Edino imam občutek da avto malo vleče v desno. Moram na lepi ravni cesti sprobat, pa če me občutek ne vara pol grem nazaj. Kolk si dal 36,6e?
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Js sm zaenkrat ar se vožnje tiče zadovoljen, mi tut prej ni nikamor vleklo, če pa ti kaj vleče pa pelji nazaj, Dal sem 30 po pregovarjanju :P

BTW, vidim te dostikrat v MB, fajn zgleda avto :wave: kaj punca ma tak nizko sedež al je pač bolj drobna? :D
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

NejcZ napisal/-a:Js sm zaenkrat ar se vožnje tiče zadovoljen, mi tut prej ni nikamor vleklo, če pa ti kaj vleče pa pelji nazaj, Dal sem 30 po pregovarjanju :P

BTW, vidim te dostikrat v MB, fajn zgleda avto :wave: kaj punca ma tak nizko sedež al je pač bolj drobna? :D
Meni prej tut ni vleklo, sedaj pa imam občutek da ga, moram sprobat na lepi ravni cesti.
Hmm poblendaj enkrat, se nikoli ne zavzamem da bi te opazil. Ja mala je to je to hehe. Če boš v prihodnosti videl mojo alfo pa bo zgledalo da se alfa vozi sama ni toto ampak je moja za volanom sam se je ne vidi ven :lol:
kolesar
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1

No danes sem peljal mojo alfico na optiko k amzsju na dunajski...stric mi je reku,da lufta nima sam da pa uzadi nemore cist dobr narest optike...nej bi bli sraufi za zamenjat ali pa most :roll: zdj mi pa povejte ali moram res cel most menjat,da bo optika uredu?? prejsne gume so bile uzadi cist pobrane, gume so bile letnik 09 in so ble po notranji starni pobrane :evil: zdj mam zimske 185 sirine...ali mi zna hitro pobrat notranji rob??kok nej jih pumpam?

Ps. hvala alfasanu in gregsonu,da nisem sel kupovat nove roke in stabilizatorje,ker je skripalo :) zdj lepo posprical z mastjo v spreju in ne skripa :D
kolesar
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1

Hvala vsem za pomoc,sem ze zrihtal :D
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Meni avto malo vleče v desno tako da grem jutri nazaj. Prej ga ni.
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes sem šel nazaj lamotu, pa ni zrihto nič. Prvo si je sprinto ven optiko ki mi jo je naredil pa rekel vidiš vse je ok nastavljeno ja lol na list papirja to lahko tut jaz vidim. In zakrivil dve leti oz dve sezoni stare gume dunlop winter sport 4D, ki jih je premiril in so enakomerno obrabljene. Jih je premenjal iz leve na desno, poslednično jih je mogel obrnit torej cintriranje itd, sem mu še to plačal, grem sprobat na ravno cesto..... rezultat? Avto vleče isto kot prej, grem nazaj reče gume so krive mislim lol. Doma bom še menjal zadnje(lani so bile spredaj) bom dal naprej one nazaj pol pa bom videl če so res gume. Če ne pa grem nazaj pa naj dela še enkrat optiko al pa naj vrne denar pa grem drugam.
Odgovori
  • Informacija