Lancia Dedra 2000 turbo

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

No tako, avto je doma. Ma pa eno težavo, kar je bilo pri tej ceni za pričakovati.

Avto nekaj duši. Ne vleče sploh, če pohodiš. Lastnik oziroma Thomas je reku, da naj bi kao puščal intercooler. Ne vem. Mate vi kakšno idejo? Drugače nič ne cuka, al podobno. Motor deluje mirno. Tudi turbina ne piska.
Slika
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnica pri MB

Ja to je čisto možno, da je intercooler spustil!

Drgače ko sem jaz mojo Q4 kupil je bilo poplnoma isto, pa veš kaj je bilo?

Cev za turbo, tazadnja kolena ko pride gor na loputo na ses. kolektorju je bila počena in seveda je vse mimo pihalo :lol: :lol: tak da 6500 sit, novo koleno gumjasto pa problem rešen pa že piple :wink:

veloce preglej vse cevi, da ni katera počena :wink:
Dean
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala Dean, si me pomiril. Sam dej bolj opiši to cev, kje se nahaj, kakšna izgleda.

LP

Veloce
Slika
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

veloce napisal/-a:Hvala Dean, si me pomiril. Sam dej bolj opiši to cev, kje se nahaj, kakšna izgleda.

LP

Veloce
Kako naj ti tak napamet opišem, za Q4 točno vem, za Lncio pa ne, žal---ti samo idi kar od turbine dalje, ko je zasukano pa cev gor, idi od turbine se pravi "polnilni del" oz. del ki je pod tlakom turbine, pa takorečeno cev s turbine na intercooler, pa pol z intercoolerja cev ko ti pa pride pol na loputo, na sesalni kolektor, preglej te cevi!! :wink:

Možno je tudi da je celo katera odtegnjena, ali celo da jo je že dol spipalo "tak je men na 5gt turbo", takrat voziš valda čisto brez turbine :lol:

Če ni to je pa možno da je preparela katera oz. počena....toliko okoli cevi, lahko pa je tud intercooler že spustil, ni tak grozna zadeva, da se hitro in poceni sanirat :wink:

Vzameš intercooler dol, robeke odvihaš previdno, dihtung ven daš, vse lepo očistiš, namažeš s kitom, potem vse lepo skupaj sestaviš, zavihaš robove in pustiš kakšen dan da se lepo dokonca posuši, če se greš takoj zatem pelat je nevarnost da ti bo spet spustil, zato raje takoj za tem vozit brez tlaka oz. prej menjavat, drugi dan pa ni blema-gremo do daske :wink:

...toliko za sedaj, če ti kaj koristi (sem že opet celi roman napisal) :roll:

:lol: :wink:
Dean
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Roman gor ali dol, važno da pomagaš. :mrgreen: In kako se ti je poznalo pri Alfi, da ne vleče? Moja Dedra recimo že mal povleče iz štarta, pol pa je naprej lena kot, da bi vozil 1.6.
Slika
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja kak ti naj povem tole? Ja isto nekje je bilo z mojo Q4, saj avto je šel, ampak jaz sem točno vedel kaj mora delat turbač :mrgreen:

Q4 mi je šla, kot recimo 1.8 ts ali ja prej navadna 2.0ts - tako nekako, ni potegnila nekaj, obrati so naraščali počasi, ko sem zamenja cev pa ja avto pokazal :evil: v sebi, ko me je zalimalo še bolj kot v 5 sem vedel kaj avto skriva v sebi :mrgreen:

Sčasoma se navadiš vsega, pa nič več ne čutiš, le sopotniki čutijo kak vleče :wink:
Dean
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

E, točno to se dogaja pri meni. Obrati naraščajo počasi. To bo to! Sam ko jo zrihtam, bo pa pelo! 8)

Pol pa že razmišljam o kakšem tuningu. Mi moraš na PS povedat, kaj maš zdej eno čarovnijo noter, da še jaz sprobam.
Slika
Uporabniški avatar
kocko
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

veloce napisal/-a:Pol pa že razmišljam o kakšem tuningu. Mi moraš na PS povedat, kaj maš zdej eno čarovnijo noter, da še jaz sprobam.
a nou mela tega avta žena? :mrgreen: kaj če ona s tuningom :lol:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Eh, nej ma žena BMW, tako ali tako Italijanov ne mara. Čez teden se itak nikamor ne pelje, čez vikend pa sili za BMW-ja. Nej ma tisto švabsko kiblo.

Bom kar jaz mel to Dedro. Sej to je itak avto za par let in ga potem proč zafasat. Pol pa spet kakšno turbinco in tako dalje. :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Veloce.. poglej okoli objemk, če je guma preperela oziroma razcufana. Verjento tam mimo piha.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bom, če se da, bom zamenjal vse te cevi za nove. Kje pa se dobijo pri nas, recimo od konkurence? Kakšen Vargalant in podobni?
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Če hočeš najbolše uzemi SAMCO. Drugače pa tko kot si rekel ja. SAMCO ma mislm da Jemc.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kje je Jemc? Naslov.
Slika
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

veloce napisal/-a:Kje je Jemc? Naslov.
Tudi mene zanima za Jemca! Sem slišal da dela avspuhe in to tiste perfektne, za turbače in nasploh "caf ma od njega baje celoten sistem"

Tako da bo treba do njega stopit, oz. ga poklicat prvo!

btw:kaj je to mogoče res tisti jemc ki je dirkal v rallyju pri nas "Tomaž Jemc"?
Dean
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uuuu, to mi deli! Dober auspuh! Se bom pozanimal.
Slika
Odgovori
  • Informacija