Alfa Romeo 4C

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Kot z vsemi novimi avti, se menja tako, da greš k mehaniku. :)
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

A ponujajo tudi 24h/dan vzdrževanje na cesti všteto v to ceno? :D
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

MAXTER napisal/-a:Me zanima kako za vraga se potemtakem žarnice menjajo? Gre luč dol ali gre celotna havba gor...to je seda vprašanje :D
Havbo je potrebno vzet dol. Enako, če želiš, da kdo kaj menja spredaj na hladilnem sistemu. Ker je praktično votla, v bistvu je vse narejeno za trdnost in za preživetje v primeru kabuma.

Slika

Črno je karbon, srebrno je aluminij. Na sprednji polkrog so nameščene luči, na sprednji alu del vsi hladilniki položno, havba je položena gor in pritrjena. Notri imaš še zavorno tekočino s hladilnikom, servo hladilnika ne rabiš, ker nima servo volana. Zajem zraka je pri scudettu, za motor pa ob strani avta.

Slika

Karkoli torej rabiš pregledat ali menjat, je potebno it do AR servisa, da ti razstavijo prednji del avta :mrgreen:
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

wtf? nima servo volana ?dobro vem,da to ni famaly avto ampak vseeno ??
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

LaŠko-TeaM napisal/-a:wtf? nima servo volana ?dobro vem,da to ni famaly avto ampak vseeno ??
kar je super. Tudi na testih se niso ravno pritoževali nad preveliko težo volana.Konec koncev je avtomobil precej lahek.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Kaj ti bo servo pri takem avtu? Spredaj je teža minimalna, ko se pelješ je pa itak vseeno oz bolje brez pri takem avtu.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

lohk bi elektro dal not, sam to je spet odvečna teža in obupn občutk na volanu :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

jaz mam elektro in je bomba z prstom lahko vrtiš volan.
drgač pa ja sej pri vožnji itak ne rabiš servoja.
Kak je z tem,če ni servoja maš zihr bol direkten občutek z avtom ali?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Brez servo volana je edino obračat volan na mestu malo težje, pri sami vožnji ni neke razlike.

El. volan je pa itak obupna zadeva #-o
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ce avto stoji na mestu bo tezko vrtet volan...tud 101ka ni mela ene tone pa z 155 gumami si se namatral da si vrtel volan. Sam cim si se pa premikal pa ni blo problkema. In tu je isto. Baje ma tudi prednje gume ozje kot zadnje.

LP
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

101-ke in ostali pra-avti so imeli volanski prenos preko polža. Z zobato letvijo je precej drugače in lažje! V obeh primerih brez servota! ;)
fd3s
Alfa Member
Alfa Member

se strinjam da elektro volan ni za nikamor. No, vsaj v takem avtu ne. V mestnem avtomobilu kjer pač ni pomemben feedback iz ceste pa se ga seveda nebi branil.
Altmann

Slika

Ja, plastika je taka kot je, moram pa reci, da na fotografijah izgleda veliko slabse, kot je v resnici. V bistvu ji manjka le povrsinska obdelava, kaksen relief, pa bi cisto kulturna bila. Isto je pokrov motorja. Ampak vse to je drugotnega pomena pri tem autu.
Za sminkeraj, kdor hoce vso to sodobno tehnologijo, si naj omisli tole lepotico
Slika.

ta auto, naj bi bil nekaj v smeri teh legend

Slika

Slika

zato se enkrat pravim, popolnoma brezpredmetno se je pogovarjati, kaj ta Bella nima!
Bistvo je, kaj ima, in cemu je namenjena!

Alfa samec,
hvala ti za informacijo. Naj ti povem, da niti prodajalec, niti sef tam nista vedela in sta na vsak nacin hotela odpreti haubo.
Ja, pri tezi so sparali 100 na uro. Ne vem, ce si opazil na sredinski konzoli gumb za zaporo dotoka zunanjega zraka? Enostavno drsni vzvoz ki premika zajlo in direkt na loputo.

Glede vrtenja volana, jaz sem ga obracal v salonu na suho. Resda so bile ploscice po tleh, a meni se je zdelo cisto OK, hmm, kot stara AR33 npr.
Vozil pa na zalost nisem, sem bil le Beifahrer, pa se to po spletu okoliscin..
Ker Probefahrt zaenkrat lahko izvedejo le narocniki, Stare stranke znamke Alfa Romeo in izbranci Posrednikov. Pa se ti se morajo prijaviti, potem pa caakaati...
Ker imajo za prezentacijo le to Bello, ki se potem seli po Nemciji.
Tako mi/nam je bilo receno
No ja, eno zakamoflirano vidim se v Bosch-u...

Kolesa so pa tudi razlicna. Spredaj 205x40 R18, zadaj 235x25 R19

Slika

Je pa govor o sledeci Belli

Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfa samec,
hvala ti za informacijo. Naj ti povem, da niti prodajalec, niti sef tam nista vedela in sta na vsak nacin hotela odpreti haubo.
Ja saj - nenazadnje ne moreta mimo renomeja najslabše informiranih prodajalcev celotne palete vozil. Itak slovijo AR prodajni ljudje kot eni najslabših v tem poslu, to je samo dokaz.

Jaz mimogrede še vedno čakam na informacijo o tem kdaj in za koliko bo na voljo v Sloveniji, ker sem želel dati na portal novico. Mislim, sem na AT pisal in klical pred parimi meseci, odgovora jasno še ni, niti kaj v smislu "hvala za zanimanje, ko bomo kaj vedeli vam sporočimo". Nič, megla, niente.

Ko so recimo Angleži že pobirali prednaročila za Launch Edition (to je bilo lani, še pred prestavitvijo sameha modela na sejmu), so Italijani še vedno vztrajno zanikali, da jo bodo poslali na trg ... Vabila so tudi Angleži dobili za sejem pred vsemi drugimi (vsak, ki je vplačal polog za naročilo 4C je namreč dobil domov vabilo za sejem in ogled modela pa še eno darilo zraven). In take fore.

Moram reči, da so Angleži preko njihove mreže tukaj daleč pred vsemi. Vedli so reči še za opremo, cenike, dali so v javnost slike iz proizvodnje, pa teste in vse. Italijani pa megla. Edino kar je prišlo v javnost z njihove strani je bilo privatno testiranje v Italiji 4C in Lotus, pa še to se je izvedelo tako po ovinkih. Nemci so recimo eno 4C razstavili in jo pokazali v javnosti, imajo jo na razstavi za ogled - tu je imel verjetno kaj zraven Wester, ki tudi švaba.

Itd. Tega je milijon.
pirlo
Alfist
Alfist

Servo ni samo elektronski. Tudi v F1 jih uporabljajo, pa tam še bolj šparajo na teži :)
Odgovori
  • Informacija