Podvozje: Škripanje/ Pokanje/ Drgnjenje... - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

V bistvu je bilo govora o original vs. obnovljene roke. Pomoje nima veze, če je spredi al pa zadi - verjetno boš za dalj časa imel original.

Sicer naj pa nekdo pove, ki ima kaj izkušenj... Jaz bolj na pamet govorim
croco
Alfa Member
Alfa Member

Moja alfa je začela spet spuščat neke čudne zvoke. Cca 1 teden nazaj sem opazil, da pri močnejšem zavijanju v levo, če je kašna luknja na cesti, se sliši pokanje oz. tolčenje iz sprednje desne strani. Včeraj sem peljal avto k mehaniku, da pogleda kaj je in pravi, da roke in stabilizatorji so ok.

Danes, ko sem se peljal slišim ta zvok na vsaki grbinici. Zveni kot, da neka votla zadeva nekam tolče. Spodaj prilagam posnetke, zvok je kar dober, tako, da se lepo sliši čez cel posnetek kako nekaj tolče.

Cca 10.000 km nazaj so bile zamenjane zgornje roke, spodnje roke in stabilizatorji s Prekom obnovljenimi.

Pri pospeševanju na polno ni slišat pokanja. Pri zavijanju v desno tudi (mislim da) ni slišat pokanja. Najbol izrazito je pri zavijanju v levo in pojavi se na vsaki luknji oz že neravnini na cesti. Po občutku bi reku, da prihaja od desno spredaj.

Kratek: https://dl.dropboxusercontent.com/u/122 ... _short.mp3
Cel: https://dl.dropboxusercontent.com/u/122 ... e_full.mp3

Je imel kdo podobne težave oz. mi zna povedat kaj je to?
croco
Alfa Member
Alfa Member

croco napisal/-a:Moja alfa je začela spet spuščat neke čudne zvoke. Cca 1 teden nazaj sem opazil, da pri močnejšem zavijanju v levo, če je kašna luknja na cesti, se sliši pokanje oz. tolčenje iz sprednje desne strani. Včeraj sem peljal avto k mehaniku, da pogleda kaj je in pravi, da roke in stabilizatorji so ok.

Danes, ko sem se peljal slišim ta zvok na vsaki grbinici. Zveni kot, da neka votla zadeva nekam tolče. Spodaj prilagam posnetke, zvok je kar dober, tako, da se lepo sliši čez cel posnetek kako nekaj tolče.

Cca 10.000 km nazaj so bile zamenjane zgornje roke, spodnje roke in stabilizatorji s Prekom obnovljenimi.

Pri pospeševanju na polno ni slišat pokanja. Pri zavijanju v desno tudi (mislim da) ni slišat pokanja. Najbol izrazito je pri zavijanju v levo in pojavi se na vsaki luknji oz že neravnini na cesti. Po občutku bi reku, da prihaja od desno spredaj.

Kratek: https://dl.dropboxusercontent.com/u/122 ... _short.mp3
Cel: https://dl.dropboxusercontent.com/u/122 ... e_full.mp3

Je imel kdo podobne težave oz. mi zna povedat kaj je to?
Ta čuden zvok je bil notranji homokinetični zglob. Zobnik na koncu akse je bil pobran in vse skupaj je imelo kašnih pol cm lufta. Vsak mesec nekaj #-o

Očitno je post v napačni temi, ampak vseeno ...
kolesar
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1

Torej ko dodam gas v 4 in 5 mi pri gumah cudno cvili,kot pri avionu,ki se dviguje(neznam drugace opisat)..najprej sem mislil,da so gume sam sem opazoval in niso to mi dela samo ko mocno pospesujem...kaj bi lahko bilo?

aja avto ne trese,ko pospesujem... :wink:
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Verjetno pušča kakšna cev turbine, zgornja ali spodnja, ali pa hladlinik polnilnega zraka...
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

Od TRW ja je prednja spodnja roka 123€ a je kje še cenejša.
gusar188
Alfa Junior
Alfa Junior

simnov napisal/-a:Od TRW ja je prednja spodnja roka 123€ a je kje še cenejša.
pošlji povpraševanje na [email protected] jaz sem pri njemu dobil zelo ugodno.
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Aha,bom pogledal,ker ze po nakupu k sem dal pregledat avto k mehanikom so mi rekl,da je avto u super stanju sam,da pa cevi zgornja in spodnja da bojo pocasi za zamenjat(popkane so ble)pa erg je pokazal tester,ki smo ga pa postimal...

Jan
NeP
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

a že ma kdo dalj časa te roke od rdg-ja notri? kake so izkušnje?
gusar188
Alfa Junior
Alfa Junior

NeP napisal/-a:a že ma kdo dalj časa te roke od rdg-ja notri? kake so izkušnje?
katere roke pa to misliš? Jaz sem pri njemu kupil od proizvajalca TRW to je tak isto kot prvovgradnja. Mislim da ima tudi neke cenejše, sam jaz sem se odločil za TRW.
NeP
Alfa Member
Alfa Member

Trw sem milsil.. Tiste za 40 eur komad verjetno nebojo za dolgo. S trw pa si zadovoljen? Kolik casa oz. Km jih ze imas?
gusar188
Alfa Junior
Alfa Junior

lani spomladi sem jih zamenjal, naredu pa okol 20k km. zaenkrat so še OK
NeP
Alfa Member
Alfa Member

pol bojo za mene tut dobre=) Hvala za odg.
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

Ali ima kdo kakšen posnetek kako se slišijo prednje spodnje roke če so zluftane.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Zabijanje, rožljanje in škripanje - kovina na kovino. Ne moreš zgrešit. Pelješ čez ležeče policaje in takoj veš koliko je ura :doubt:
Odgovori
  • Informacija