Odstranitev dpf in pustiš katalizator

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Nibbler
Alfa Member
Alfa Member

Zanima me, če je kdo odstranil dpf in pri tem pustil katalizator.Bolj natančno, da bi samo satovje odstranil, ohišje pa pustil.Večinoma sem slišal, da se kr nadomestna cev gor da, vendar mi ideja ni všeč, ker sigurno bolj smrdi po nafti, pa še cene so astronomske.Baje, da če odstraniš samo satovje nastane prevelik prazen prostor in ni dobro za turbino zato dajo noter nekakšno blendo, ki pa spet duši motor.Moj cilj je, da bi imel katalizator vendar brez raznih blend in omejevalnikov pretoka.Imam pa Alfo z 2.0 motorjem, ki ima nekoliko drugačen dpf.
Uporabniški avatar
shark13
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: trbovlje

na avtu imas dpf IN katalizator, kaj bi ti rad odstranu?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Nobene blende ne rabiš, to so šalabajzerske metode tistih ki ne znajo nastavit ECUja da bi bila kontrola turbine prava.

DPF dol, odrezat en del ohišja, da ga odpreš, spucat del kjer je DPF in potem zapret nazaj. Tako je pri 1.9 in 2.4. Pri 2.0 je DPF stlačen tja zraven turbine, to bo verjetno kar pestro stran dobit, samo ko ga imaš pa zunaj je pa isti postopek.

Aja, pa še tole:

https://www.gov.uk/government/news/new- ... ate-filter

Angleži so že začel, nemci baje tudi kmalu... kakšno leto ali dve pa bo tole pr nas.
Nibbler
Alfa Member
Alfa Member

Hvala Tribes, to me je zanimalo, če se da in kako.Pa tudi iz tega razloga kot je tehnični, bi jaz pustil ohišje gor , da se ne vidi predelava.Sicer se pa da tudi tako prek spravit.
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

Jaz sem tako naredil pri sebi. Demontiral DPF, ga na zgornji strani odprl (samo del kjer je DPF satovje) se pravi zadnji del lonca, ker spredaj cca 10 cm je katalizator. Oostranil satovje ter pokrov privaril nazaj. Super je ker zgleda, da imaš še vedno DPF pa tudi motor ima originalen zvok. Ni tistega globokega kot je pri avtih, ki imajo gor samo cev. Remap je pa naredil Tribesman. :)
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

A cevi v obliki standardnega DPF filtra z obema konektorjema za senzorja pa še noben ni začel prodajat? Mi je malo škoda uničit delujoč DPF...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Prodaja se cev z vsemi priključki za senzorje, čeprav senzorjev res ne rabiš... gor tlačit, jih lahko mirno odklopiš.
Ne prodaja pa se praznih "loncev" ki bi zgledali enako kot original DPF...
klansek
Alfa Junior
Alfa Junior

Sam sem najprej poskusil s cevjo, pa mi nekako ni "sedlo" (nekterim je spremenjen zvok všeč, drugim pač ne ;) ).

Na srečo sem našel rabljen lonec z uničenim DPF-jem. V tega smo samo zvrtali luknjo (do katalizatorja). Svoj DPF sem shranil za čas, ko pride do novih pravil ;) In potem naredil re-map by Tribes. Zaenkrat vse super. Včeraj na tehničnem, vse bp.

Če se boš odločil, da ohraniš svoj DPF in ne najdeš lonca, ti svoj "down-pipe" ugodno prodam. Več na ZS.
Uporabniški avatar
RooooK
Alfist
Alfist

nevem o kakšnem spremenjenem zvoku je tuki govora, ker spremembe praktično ni, tehnični je pa ravno tako narejen BP. Največja bedarija pa je da greš uničevat OEM DPF, namesto da kupiš cev za 50€ (ful drago kao).
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Razlika v zvoku s cevjo je kar velika... pač eni smo na to občutljivi, drugi pa ne :D
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

avto doni, ce namestis cev, je kar mucno na kasni avtocesti :?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Daj ne pretiravajte :) že 2 leti s cevjo, pa nič ne doni :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pač eni ne slišijo tako dobro :)
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

:) jaz mam radio v avtu, pa otroke in punco, tako da......pa še resno, motor se mora slišat, pa naj bo to pri mopedu,avtu ali traktorju.

p.s. kako se sliši šele moja boxerca :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Odgovori
  • Informacija