Alfa Romeo 1.6 TS 120KM rdeča (moj prvi avto)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
tattoomaniac
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gornja Radgona

Lepo pozdravljeni vsi skupaj,

V soboto sem na primorskem kupil svoj prvi avto in sicer Alfo, ki me je že dalj časa mikala in sem pridno varčeval za njo :D Avto je 2004 letnik, ima 108500 prevoženih km in sem ga kupil od prve lastnice ter ga prepeljal slabih 300km stran na štajersko-pomurski konec. Ima nekaj kozmetičnih napak, ki so:
-počen sprednji odbijač in odluščena barva
-manjše praske in udrtine na vratih zaradi parkiranja :evil:
-zbledela in popokana barva na zadnjem odbijaču
-ter obrabljen sprednji in zadnji Alfa znak :?

Ima tudi sprožena sprednja 2 airbaga in napenjalca pasov in ju bo potrebno zamenjat zdaj v februarju ker imam namen avto porihtat in registrirat do konca februarja.

Slika
Slika

Zavore so komplet nove, felte in gume tudi, na desni strani rokice in ostalo zamenjano, saj je lastnica zaradni snega na cestišču v krožnem zapeljala na robnik z sprednjo desno gumo in pri tem so se tudi sprožili airbagi #-o

Nekaj slik:

Slika
Slika
Slika
Slika
Se opravičujem,da je avto tako umazan in so slike v tako slabi kvaliteti, saj so ble posnete ko je avto prevozo slabih 300km po AC in so ble slikane z mobijom.

Malo me je malo skrbelo da bo troslo volan ali kaj podobnega zaradi nesreče, ampak avto drži špuro, ne trese, dobro leži na cesti in se pelje odlično :D
Edino poraba se mi zdi malo visko saj je bila na AC pri 120-130km/h v 5.prestavi med 9 in 10 litri..

Za njo sem odštel 1200€ in me zanima če se vam zdi to veliko glede na stanje, ravno prav al premalo? Bo pa se avto počasi sproti rihtal in bo vedno nekaj novega v tej temi:D

Lp Leon!
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ko sem jaz peljal mojo domov, je bila po BC-ju poraba na AC pri 120 8 litrov, povprečje od Postojne pa do MS pa 7.2 litra (če upoštevam napako pri meritvi bi rekel, da 8). Je pa 120 KM.

Za airbage in pasove kontaktiraj uporabnika Witboy - mislim, da ima cel komplet naprodaj.

Glede na kilometrino počasi razmisli o menjavi jermena, vodne pumpe in svečk.

Naj ti lepo služi!
Uporabniški avatar
tattoomaniac
Alfa Junior
Alfa Junior

Meni je kazalo povprečno porabo za pot 1800km 9.0l, ker nisem znal restirat in sem pustil tak, moja ma tudi 120KM. Sem ga že včeraj zvečer in se dogovarjava. Pri 95k km je bil vlki servis narejen, mehanik mi je reko da zdaj naj samo olje pa oljne filtre menjam, drugo pa vse štima :o

Hvala enako!
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Pri moji 147 120ks je povprečje 6.8-7.5l/100km v umirjenem mešanem ciklu. Je pa odvisno glede porabe na AC saj se pozna že vsak minimalni klanec.

Btw a dejansko se lahko airbaga sprožita, če zapelješ na robnik in pri tem ne sesuješ niti odbijača?
Uporabniški avatar
tattoomaniac
Alfa Junior
Alfa Junior

Čudno, pol meni to nekam dost pije al pa mam težko nogo, če ima avto bol dizelski zvok ko je mrzel to pomeni da je variator že bol slab al totalno zanič al je to normalno?

Je mogoče, sem preveril malo okoli prej kot sem kupoval, in so bli že podobni primeri.

Na tem avtu pločevina nikjer ni bla ukrivljena pa nič in ni blo nič popravljano saj smo temeljito preverli, prvo je zadela z odbijačem ob robnik potem pa še z gumo in so se ji pri 20km/h sprožli airbagi, vsaj tako je rekla lastnica, ki pa je bila pa prav prijetna ženska :D Pa odbijač je počen spodaj na 2 mestih samo se nevidi na sliki :?
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

Glede na prevožene kilometre, če še ni bil narejen glavni servis ti predlagam, da zamenjaš tudi variator. Najceneje ga dobiš na ebayu. Ko sem ga jaz kupoval za svojo me je prišel nekje 120€.
Glede porabe, pri meni je bila tudi 9-10, ko sem zamenjal MAf sem povprečno porabo spravil na 8.
Drugače naj ti lepo služi.

Lp
Uporabniški avatar
tattoomaniac
Alfa Junior
Alfa Junior

Pri 95k km je bil narejen, bom menjal ja, ker se mi sploh ne dopade ta zvok ko je mrzla. Okej hvala za nasvet, MAF in LMM je enako ali sta to dve različni stvari?

Hvala!

Lp Leon.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Čestitke in dobrodošel med alfisti =D>

Lepo (po)skrbi zanjo in boš 100% zadovoljen... :wink:

Srečno!!!
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

Poblem pri menjavi variatorja je, da ti mora cel motor razdret. Na koncu te samo servis pride 100€ + variator. Tako da razmisli če se ti to splača popravljat. Itak pa se ta zvok ponavadi pojavi, ko so hladni dnevi....
Tukaj imaš informacije:
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=20269

Lp
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Še malo ljubezni, pa bo. 8)
Uporabniški avatar
tattoomaniac
Alfa Junior
Alfa Junior

@MaStr hvala, bom ;))
@rajko aja, delo bi pri meni blo skoraj zastojn ker je bliznji znanec avtomehanik, drugače pa je tak zvok bil nasledni dan zjutraj pri -9stopinjah takda je mozno da ga to zajebava saj je bla navajena toplega podnjebja.
@carlo bo dobila vso ljubezen,ki jo potrebuje in se več :D
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

Fajn jo zrihtaj. Zna lepo izpadit.

Na porabo pod 7.5 pri 120 ts pa kar pozabite razen ce ste res poraba freaki. :)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Red_Rocket napisal/-a:Fajn jo zrihtaj. Zna lepo izpadit.

Če nimaš oz. imaš malo mestne vožnje je pod 7.5l z umirjeno vožnjo čisto dosegljivo (vožnja po predpisih).
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Pri 145 1.6 TS sem jo imel čisto malo pod sedem, ampak sem imel samo relacije, zelo malo mesta. Tako da se da brez problema.

Edit: še en namig avtorju teme - slike komot naložiš max. 800x600, da se ne nalaga dolgo. Lahko tudi komot 640x480, tako ali tako je slikano s telefonom in so zelo velike slike brez veze, ker so zrnaste.
Uporabniški avatar
tattoomaniac
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a:

Pri 145 1.6 TS sem jo imel čisto malo pod sedem, ampak sem imel samo relacije, zelo malo mesta. Tako da se da brez problema.

Edit: še en namig avtorju teme - slike komot naložiš max. 800x600, da se ne nalaga dolgo. Lahko tudi komot 640x480, tako ali tako je slikano s telefonom in so zelo velike slike brez veze, ker so zrnaste.
Bom jo probal klko se bo dalo:D
Saj nisem niti pricakoval da bo poraba taka, ker se mi 9-10l pri 120-130km/h v 5. prestavi zdi veliko:s v 4. okoli 60-70km/h pa kaze 7.5l
Okej se opravicujem bon naredil naslednic bolše :?
Odgovori
  • Informacija