Kompresor klime 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Mozirje

Še moja zgodba.. klima je spustila ker je bila ena cev preribana. Preden se je to vedelo se je klima nafilala in delala super. Pač tiste dva dni :)
No sedaj se je cev zrihtala in klima testirala z dušikom in povsod tesni, se napolnila, sedaj pa kompresor kar nekaj po svoje vklaplja in izklaplja.

Prej sem imel celo čisto ugasnjeno ventilacijo pa je še nekaj časa vklapljal in izklapljal naključno. Kak predlog?
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

Zdravo :D
Mi zna kdo povedat, majo use 156 pred fl enak kompresor klime?
In ce ima kdo za 156 2,4jtd kompresor, ga kupim :doubt:
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Samo moje mnenje!

A ni brez veze dajat npr. 150€ za rabljen kompresor, če ga lahko na servisu obnovijo za dobrih 100€ in imaš praktično nov kompresor?
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

100€? Dobiu sem podatke, da je med 250-300€ obnova.
Zato sem tako razmislav. Ker 300€ mi je malo zlo za obnovo.

Damijan, kje pa majo take cene?
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se nekaj. Kaj spada pod obnovo kompresorja? Da ostane ohisje tvoje, jedro zamenjajo?
Problem pri meni je, da kompresor pusca. Spodna stran kompresorja je vsa od barve od plina, ostalo pa vse suho
Uporabniški avatar
shark13
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: trbovlje

Damijan napisal/-a:Samo moje mnenje!

A ni brez veze dajat npr. 150€ za rabljen kompresor, če ga lahko na servisu obnovijo za dobrih 100€ in imaš praktično nov kompresor?
pa kje vi fantje kupujete dele
jt ti dam 2 kompresoja za ta dnar
res pa nista od 2,4 ampak 1.9
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Banny: jaz sem dal za servis 220€! Obsegalo pa je obnovo kompresorja, menjavo jermenice kompresorja s sklopko, menjavo tlačnega ventila, testiranje tesnosti in polnjenje klime!

Obnova obsega celoten servis kompresorja, vključno s pretesnitvijo! Razen, če ni zaradi dolgotrajnega puščanja/netesnosti kompresor že preveč poškodovan. Olje v klimatskem sistemu je zelo higroskopično in ta lastnost dela veliko škodo, če zadeva ne tesni.

Po potrebi klime servisiram tukaj in sem ultra zadovoljen. http://www.itis.si/AVTOKLEPARSTVO-PARKELJ-JANEZ?4582378

@shark12: nekako povprečna vrednost ponudb, katere najdeš na netu. Problem je še ta, da ko vidiš sliko kompresorja je verjetno samo še za stran! Kako ti skladiščiš rabljen del klimatske naprave? ;)
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Damijan, hvala za informacije :D
Pa se eno, vrjetno neumno uprasanje. Lahko nesem samo kompresor tja?
Enega imam doma z uniceno jermenico, daje podobrn zvok, kakor jermenica glavne gredi, kadar je unicena. Ta ki je na autu zej, je pa spuscu po 14-ih dneh :doubt:
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Seveda lahko!

Samo je pa vprašanje, v kakšnem stanju je kompresor zaradi skladiščenja! Jaz sem ga snel z avta in zaradi jermena nadomestil z enim čisto zanič, kateri ni vreden obnove.

Lahko pa, da je vse OK!

Ko zadevo odpre ti pove, se splača ali ne.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Damijan napisal/-a:Jaz sem ga snel z avta in zaradi jermena nadomestil z enim čisto zanič, kateri ni vreden obnove.
Ta problem se da rešiti tudi s krajšim jermenom, katerega so uporabljali PFL modeli 156 brez klime. Marsikateri servis namreč ne ve, da isti trik deluje tudi na FL modelih.

Za 2.4 motor s klimo je mikrojermen dolg 1750mm(ali 1760mm) za različico brez klime pa je dolg 1105mm (kataloška 46439000).

Če pa bo kdaj rabil tudi za 1.9 je jermen za modele s klimo dolg 1839mm za različico brez klime pa je dolg 1038mm (kataloška 46540546).
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To je jasno in mi je bilo logično! Vendar sem raje dal gor neuporaben kompresor kot pa kupoval drug jermen. Nepotreben strošek za 2 uri in potem še nimam kaj s tistim jermenom. :)
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Je bilo bolj mišljeno kot informacija za koga, ki nima kompresorja rezerve. :mrgreen:
Emperor of The Dark Realm
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Men mi 14 dni lezi u kleti, tko da upam, da ni nic narobe.
In kako je pravilno skladiscenje?
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V suhem in z začepljenimi priklopi, da vlaga in ostala zunanja nesnaga ne more vstopati v kompresor.
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kake izkusnje mate z BEA servisom?
Men je mahanik tja poslav kompresor, po enem tednu ga klicejo, da se kompresorja ne da popravit, ker naj bi biu zariban. Kar se mi zdi cudno, ker je normalno delav, razn prvo minuto hladnega vziga avta, je biu glasen.
Mi pa novega za 400€ ponuja. Mislem, da je tle precej natega. Lahko, da se pa motim.
Odgovori
  • Informacija