Točno tako 225 so cenejše a ce te dobijo... Bos ob avto toliko casa dokler ne
Placas avtovleke za odvoz
nabavis novih gum
plačaš kazen
pa se kaka hramba vozila / dan.....
Pa se kaj
Primer iz službe en podizvajalec na tak nacin bil ob dobre 3 tisocake na mestu plus. Denar da je
kombi nazaj dobil.. Nevem koliko je stalo
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching
Ne pa vi to resno da zaradi napačne dimenzije gum take komplikacije in stroški? Ajde ne rečem da maš homologirane 15" pa daš gor 17" to razumem, ne razumem pa da bi me j. zaradi 1cm širine.
Zdej sem najdu en model prodaja rablejene gume se da dobim sam 1 komad istih ko mam jst tko da bo to najcenejša varjanta.
Res upam da me zarad tega nebi jebal in po možnosti še kak tak postopek kot je zograj napisal folc. Žalostno res kar se dogaja, naši policaji se pa vozijo z starimi zlizanimi kitajskimi gumami, to je pa očitno ok :S
Oni so Zakon in si lahko privoščijo. Jah to je ravno tako kot bi imel bodykit na avtu brez homologacije. Postopek je isti za vse. Pnevmatike raje zamenjaj za takšne kot bi morale biti pa magari rabljene kupi.
nočem te strašiti mogoče je tistih 3k€ malo pretirano ker se je šlo za kombi pa tip ni imel izpita za prikolico ... ampak sem se pozanimal sam kakšne so kaj kazni če imaš preširoke ker sem sam tudi tel 225 imeti .. vsi so mi dovrnili ... odvzem vozila ... sedja pa si zamisli .. da te ustavijo nekje u bukojebini pa kličejo avtovleko ... cca 1€ / km .... pomisli koliko sam tam plačaš .. kaj šele kazni in vse ostalo da ti ga vrnejo ... če se da naredi homologacijo za 225 pride cca 38€ ... jaz bom to drugo leto delal ko spilim obojne 215 gume
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching
ce imas napacno dimenzijo gum na vozilu ti ne bojo kar vzeli vozila.
res pa je, da te policaj lahko pelje na tehnicni pregled in ker gume niso ustrezne ti poberejo tablice
No tako malo ste me prestrašili z napačnimi dimenzijami in odvzemom, ampak kot vidim ni tako hudo Tako da te gume ostanejo gor, danes grem pa po en komad iste dimenzije istega proizvajalca in isti model, pa še p možnosti isti letnik in približno isto obrabljeno. Mislim da je to najcenejša varjanta.
Ene par nasvetov sem imel sicer da nej gumo dam zalit, ampak tolk se mam pa še rad da ne bom tvegal
Evo guma zrihtana, dobil isto rabljeno, obrabljena približno isto oz. še malo manj, edino hitrostni razred je 94w namesto 94y, pa rob za zaščito platišča ma, ki ga ostale nimajo. Mislim da zaradi tega nebi smel met problema s policaji če me ustavijo.
Zdravo.
Katere gume priporočate za AR159 2.4 JTDm 210KM?
Trenutno imam gor Pirellijeve gume dimenzij 235/45/ZR18 98y.
Torej, iščem isto dimenzijo, pa cena do 200€ na gumo. Raje seveda manj.
Katere priporočate / s katerimi ste zadovoljni? Nisem nek ekstremist, tako da ne rabim vrhunske gume in vrhunskega oprijema. Ne bi pa rad letel ven iz ovinkov.
Ravnokar sem zamenjal za KUmho KU31 v tej dimenziji. Bila je 115€ na novegume.com. Prej sem imel toyo proxes za 160€ (super guma ampak hitro jo je pobralo) ter kumho KU39 za 145€ (tudi odlicna, malo vec je zdrzala ampak se vedno je hitro slo-sezona in pol). Tale KU31 je sicer manj sportna kar se pozna v hitrejsih ovinkih ampak sem vzel predvsem zaradi odlicne ocene v dezju in tihosti ter v upanju da bo vec zdrzala bomo videli
SchumacherM napisal/-a:Michelin Pilot Sport 3 235/45 ZR18? Za 177 na gumedirekt, ziher še cenej kje.
Te gume so perfektne! Mokro, fajn mokro, suho, mrzlo, vroče.. Nima veze, držijo fenomenalno. Sprobane so sicer na malo drugačni dimenziji ( 245/40/18 ) pa vseeno. Pa tudi ko so že nekaj stare, grip ostane isti. Kilometrino boš pa tud konkretno lahko delal