več zraka

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
BRAVO HGT
Alfa Junior
Alfa Junior

Q_4

Če boš tankal 98 pa dodal luft boš 100% pado.
Jaz sem z 1,5iE ki ma labmdo in katalizator šel na tehničnega z športnim luft filtrom in 98 kotanskim bencinom pa sem zak nažgal plinov da smo se skor zadušli tam not. Pol pa sem skuro 98sko ven pa natankal 95 pa dal navadn (originaln) luft filter pa oni ni mogo verjet kak je to lahko tak padlo. (0.05%)
Tak da. jaz ti priporočam 95 pa nič odpirat lufta pa originalni luft filter.
Men je palilo.

Ajde
To je lari fari! Jaz sem na hgt-ju imel sportni filter+benz.98-okt,pa je slo brez problema( sonda: 0,098 pa plini v povprecju)Glavno je da nimas luknje v izpuhu pa da katalizator dela,pol pa more it skozi :D
Vse je relativno!
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

No kaj zdej a je dobro da imam lukno v izpuhu ali ne? Ker lahko menjam, je še en izpuh na lagarju.
Drugače pa počeno je tik pred zadnjim loncem in se malo sliši da zvok prehaja tudi od tam, pa kadi se izpod avta ko je mrzlo.
PS: Kaj je tisti "šravfek" na škatli od jet tronica. Kaj se z njim da regulirat?

LP Joseph
ginek
Alfist
Alfist

Josephe napisal/-a:No kaj zdej a je dobro da imam lukno v izpuhu ali ne? Ker lahko menjam, je še en izpuh na lagarju.
Drugače pa počeno je tik pred zadnjim loncem in se malo sliši da zvok prehaja tudi od tam, pa kadi se izpod avta ko je mrzlo.
PS: Kaj je tisti "šravfek" na škatli od jet tronica. Kaj se z njim da regulirat?

LP Joseph
Če ima avto uravnavan izpuh (kat, lambda) potem luknja ni dobra ker bo sigurno pokvarilo lambda vrednost (presuho razmerje zrak/bencin).
Če avto nima uravnavanega izpuha, potem je dodaten zrak (luknja) v redu, ker zmanjša % CO.
don1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gora

Moja 75 tka ima na merilcu pretoka zraka šrevfek s katerim štelaš %CO.
Mislim da bi tud 33 ka mogla met kej takega.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

don1 napisal/-a:Moja 75 tka ima na merilcu pretoka zraka šrevfek s katerim štelaš %CO.
Mislim da bi tud 33 ka mogla met kej takega.
:?
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ja na merilcu zraka je tak plastičen šravfek? Samo za kaj je?????
Pomoje ne za uravnavanje mešanice, če se pa motim pa naj me kdo popravi.

LP Joseph
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Josephe napisal/-a:Ja na merilcu zraka je tak plastičen šravfek? Samo za kaj je?????
Pomoje ne za uravnavanje mešanice, če se pa motim pa naj me kdo popravi.

LP Joseph
Prosti tek, v kombinaciji za unim šraufkom pri loputi...
don1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gora

Use 75 tke z bosch motronicom ML 4.1 imajo na merilcu pretoka vijak za nastavljanje CO. Po moje ga mora met tud navadna 33-tka.
Zagotovo ga ma 16v.
V poštev ne pridejo avtomobili z katalizatorjem in sondo v izpuhu.
Pravilen % CO-ja za mojo je okoli 1%, dovoljeno na tehničnem je pa 3.5%.
Nastavi se približno takole: (če nimamo naprave za merjenje CO ja)
Vijak na merilcu se vrti toliko časa v nasprotno smer urinega, da motor v prostem teku začne spreminjati vrtljaje (vrtljaji mu padajo in naraščajo).
Nato zavrteti vijak v obratno smer dokler se vrtljaji ne ustalijo ponavadi zadošča 1 do 2 obrata. Pogoj za nastavljanje:Motor mora biti obvezno segret na delovno temperaturo in vključeni morajo biti vsi oz. čim več električnih porabnikov po možnost še ventilator od hladilnika.
Nastavljanje seveda bolj malo pomaga če so zanič svečke, kabli prebijajo, umazan zračni filter itd.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

don1 napisal/-a:Use 75 tke z bosch motronicom ML 4.1 imajo na merilcu pretoka vijak za nastavljanje CO.
#-o

Kak šraufek?
BDW CO je posledica slabega izgorevanja.
Odgovori
  • Informacija