Čiščenje šob JTDm 2.4

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Gothmog
Alfa Member
Alfa Member

Zanima me če je priporočljivo čistit šobe na naslednji način ali pa lahko gre kaj narobe?

https://www.youtube.com/watch?v=C_LLIXMMKS0

Je morda že kateri to poizkusil?

LP!
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Nisem probal. Moje mnenje, brez veze, razen če imaš preveč časa.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

To imajo določeni mehaniki tako napravo da priklopiš avto gor in laufa v štantgasu eno uro na to čistilo...

http://www.wynns.be/Product.aspx?p=6840 ... _PRO_EQUIP
Gothmog
Alfa Member
Alfa Member

Aaaa... Katere cevi bi pa sploh moral dati v posodo če bi hotel tole sprobat? :P
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dovodna in povratna cev iz tanka.

Samo nevem kako bo to laufalo pri common railu, ker rabi pritisk goriva pred visokotlačno črpalko... nevem če bo kar samo od sebe vleklo nafto iz plastenke.

Mislim da je brezveze da se kaj pretirano matraš s tem. Če je kaj resnega narobe z injektorji, to ne bo pomagalo...
Gothmog
Alfa Member
Alfa Member

Ja... Pol to bolj velja za navadne injektorje? najboljše bo da eno flašo vlijem v tank in vidim kaj bo... :P
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vsakič ko uporabiš to "čistilo" imaš občutek da je boljše, ker so v teh dodatkih tudi cetanski boosterji, ki pospešujejo izgorevanje dizla.

In vse je super, dokler ne natankaš frišnega goriva. Potem pa je spet vse po starem. Tako da je vseskupaj bolj blažev žegen.
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

TribesMan napisal/-a:Dovodna in povratna cev iz tanka.

Samo nevem kako bo to laufalo pri common railu, ker rabi pritisk goriva pred visokotlačno črpalko... nevem če bo kar samo od sebe vleklo nafto iz plastenke.

Mislim da je brezveze da se kaj pretirano matraš s tem. Če je kaj resnega narobe z injektorji, to ne bo pomagalo...

na tem posnetku je bil VW PD motor, ta nima el. pumpe v tanku, zaradi tega dela, JTD motor ne bo delal brez pritska na vhodu v visokotlačno pumpo...
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

ce so sobe slabe, je lahko se slabse:/
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

včeraj sva s kolegom govorila o dodatkih za čiščenje šob on uporablja že 5 let STP jev dodatek. notri ga vlije en tank pred menjavo olja potem ko skuri kestl pa naredi servis.
Če je kakšna razlika ali ne pravi, da nima občutka, odatek pa uporablja ,ker mu je tako svetoval serviser. avto je passat 1.9 tdi 130 KM
Za njegovega passata bi pa lahko rekel das auto. cca. 250.000 km, in pomojem ima še skroraj vse originalno na avtu. Še xsenonk ni menjal. in zavoe so že kot palačinke in še vedno primejo.
Gothmog
Alfa Member
Alfa Member

Cool
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Občasna uporaba ne škodi, kake hude koristi pa ne bo...
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

Za to obstaja prav posebna naprava, ki ima svojo črpalko, filter ter števec, ki meri čas ter rezervar kjer naliješ notri vins. Priklopiš pa direktno na visokotlačno črpalko (JTD). Zalaufaš pumpico šele nato motor in pustiš laufat dokler ne zmanjka vinsa ali dokler ne preteče nastavljen čas (ponavadi 1-2 uri na 1l vinsa)
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

no jaz iz lastnih izkušenj povem, da se to da tudi na JTDju
Rabiš pa na vhodu seveda eno pumpo ( jaz sem eno od bencinarja vzel - rabiš nad 2 bara tlaka, drugače avto sploh ne vžge), priklopil sem se za originalnim filterom , namestil menjši pretočni filter, povratek pa speljal nazaj v steklenico.
še pred tem pa moraš vgasniti original pumpo v rezervoarju!!

rezultat po eni uri......nič posebnega, bom pa letos ponovil zadevo, z drugim čistilom...... samo ko se malo ohladi. Namreč pumpa je ponavadi potopljena v nafto / benz in jo hladi, jaz sem jo pa imel v zraku...po pol ure je bila tako vroča, da sem jo moral z ledom hladiti....letos bom to delal ko bo zunaj bolj hladno....
Odgovori
  • Informacija