Moderator: Tehnika moderatorji
4momo napisal/-a:Nikoli do zdaj (30 let) mi niso po 2 ali 3 letih menjali zavorno tekočino

Menja se takrat, ko je v zavorni tekočini preveč vlage oz. vode. In to se da izmeriti.godlike napisal/-a:4momo napisal/-a:Nikoli do zdaj (30 let) mi niso po 2 ali 3 letih menjali zavorno tekočino
No jaz sem bil na servisu po 2 letih in 4 mescih.
Vem pa za Polota, da se menja prvič po 3 letih potem pa na vsake dve. Sem pa jaz tudi pogledal, ker bi ti to ja mogli prej rečt.
V povprečju pride do absorpcije okoli 3-4% vode nekje med 18 do 24 mesecih v zavornem sistemu, zato ima večina avtomobilov predpisan časovni interval menjave zavorne tekočine dve leti.carlo napisal/-a:Menja se takrat, ko je v zavorni tekočini preveč vlage oz. vode. In to se da izmeriti.
Samo opozorilo:4momo napisal/-a: Malo so se bunili a nimajo za kaj saj ustreza tovarniškim zahtevam.
.
A si prepričan? Ker kolikor je meni znano je standard GS1 in edino olje, ki mu sploh ustreza - Selenia Digitek Pure Energy 0W-30 zahtevano za TwinAir motorje in ne MultiAir v katere naj bi se točila olja S2.LiLo napisal/-a:Za 1.4 MultiAir mora biti olje standarda FIAT 955535-GS1 (vsaj v knjižici tako piše). Kakšna je razlika nimam pojma, ampak če bo slučajno treba uveljavljat garancijo (upam da ne) zna kdo komplicirat.

Kaj moje slike niso dovolj zgovorne?SHadowX napisal/-a:A si prepričan? Ker kolikor je meni znano je standard GS1 in edino olje, ki mu sploh ustreza - Selenia Digitek Pure Energy 0W-30 zahtevano za TwinAir motorje in ne MultiAir v katere naj bi se točila olja S2.LiLo napisal/-a:Za 1.4 MultiAir mora biti olje standarda FIAT 955535-GS1 (vsaj v knjižici tako piše). Kakšna je razlika nimam pojma, ampak če bo slučajno treba uveljavljat garancijo (upam da ne) zna kdo komplicirat.
Že, vendar je bilo priporočeno olje za MultiAir spremenjeno s septembrom 2013. Od takrat dalje je v knjižici zapisano olje standarda FIAT 955535-GS1 oziroma Selenia Digitek P.E. 0W30 ACEA C2.alfafil napisal/-a:Kaj moje slike niso dovolj zgovorne?SHadowX napisal/-a:A si prepričan? Ker kolikor je meni znano je standard GS1 in edino olje, ki mu sploh ustreza - Selenia Digitek Pure Energy 0W-30 zahtevano za TwinAir motorje in ne MultiAir v katere naj bi se točila olja S2.LiLo napisal/-a:Za 1.4 MultiAir mora biti olje standarda FIAT 955535-GS1 (vsaj v knjižici tako piše). Kakšna je razlika nimam pojma, ampak če bo slučajno treba uveljavljat garancijo (upam da ne) zna kdo komplicirat.

Eh petrovcic je bol tak tak sam , da dnar pokasira pa cao. Taka je bla moja izkusnja z njimi. Tak da nevem ce se izobrazujejo kaj v tej smeri posodobitev in novitet.godlike napisal/-a:Na servisu na 30k nalili noter pri Petrovčiču Selenia Star 13.6.2014
Kaj te ne zna uvoznik obvestit poblaščenih serviserjev.
Jao.
A dela kdo na pooblaščenem, lahko najde če je kako priporočilo prišlo glede drugega olja, al pa je to samo pri FL.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost