Merilec pretoka zraka - LMM

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

pred kratkim sem postal novi lastnik Alfe 156 1.8TS (l. 2000) in imam manjšo težavo, saj sumim, da mi LMM najverjetneje ne deluje dobro.
Sem ga poskusil očistiti, poleg tega pa še loputo gasa ter nato naredil reset in 'sinhronizacijo' gasa. Moram priznati, da avto lepše deluje, vendar pa me moti, ker za tistih 140KM ni ravno impresiven. Pri pospeševanju avta je okoli 5000 rpm zaznati, kot da ga začne dušiti in se prav matra, ko nabira obrate.
Kar nekaj post-ov tukaj in tudi po drugih forumih sem prebral, tako da mi vzbuja dvome glede pravilnega delovanja LMM-a. Ne izključujem tudi kakšne druge težave ampak avto drugače res lepo deluje (sicer ga pa jaz tudi ravno ne matram).

Prosil bi, če bi bil kdo iz Lj. prijazen in mi pripravljen posoditi za test svoj delujoč LMM. Lahko vse skupaj urediva v 1 uri, če je mogoče da ima rezervnega in ga je pripravljen za kak dan posodit, pa še toliko bolje.
Če bo fuč bom itak kupil novega, ampak ne bi si rad delal stroške brezveze.

Če bi bil kdo pripravljen pomagati, naj mi prosim sporoči, da se uskladiva.

Hvala in lp
Rok
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

odklopi, ga ce bo avto dobil obrate in moc, potem je fuc
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Ta ideja ni dobra, ker avto potem sploh noče delovati...
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kontakt:

Bluesamurai napisal/-a:Ta ideja ni dobra, ker avto potem sploh noče delovati...
Seveda mora avto normalno delat če odklopiš LMM, ko ga odklopiš ti vrže v neki default program in avto bi ti moral it načeloma skoraj tako kot z delujočim LMM.
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Pri dizlih je to res, kaj pa pri bencinarjih? Je res enako?
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV

Ce hocs ga lahko prklopva na tester in bova vidla kaj bo pokazal.:) Sem iz lj. Pri prejsnji 3.0 166 sem imel tud js tezavo z LMMom in k sm ga odklopu je avto bols delu.verjetno bi moglo bit pri tebi isto.

lp
alanjwy
Alfa Junior
Alfa Junior

Lp. Nč ne bo škodlo če ga izklopiš. Men je lepše delalo, edin minimuma mi ni držalo pa mi je na križišču crknu. Glih ya probat par km. :)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Z odkloplenim LMMjom avto nikakor nebo deloval enako kot z vklopljenim delujocim. Ko je odkloplen LMM, racunalnik odcitava prednastavljene podatke ki so pa pisani tako da avto deluje "normalno " , moci nima pa tudi priblizno ne prave. Se pa simptomi kot so cukanje in podobno umaknejo. Ce ti avto z odklopljenim sploh ne deluje bi jaz prvo pogledal lambdo sondo. Pomagalo bi tudi da napises stevilko LMMja ker sta 2 razlicna tipa ce mene spomin ne vara.
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV

Kot ti jebze,colibri povedal sta 2 tipa LMMa tako da napisi stevilko��

lp
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Ojla,

evo mene... številka LMM-a je: BOSCH 0-280-218-019.

Kar zadeva delovanje avta z odklopljenim LMM-om, avto je komaj deloval, potem se je po nekaj sekundah prižgala še 'injection' lučka, tako da vožnje sploh nisem mogel izvesti, avto sploh ni hotel delovati, ga je kar pobiralo.

'didi', bi pa izkoristil tvojo pomoč v kolikor imaš tester, pa bi avto poskušala priklopit in se po možnosti zapeljat.

Lp
Rok
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ce je nevozen avto potem je krivec lambda sonda 100% . To da se je vzgala luca je normalno z odklopljenim LMMjom.
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Po pregledu s testerjem sta bili napaki za lmm in možna težava s sondo, pri tem da sem prvo verjetno sprožil sam z izklopom lmm-a, druga pa je očitno res napaka, ker se je po izbrisu napak in testni vožnji spet pojavila.

'Colibry', a mogoče veš katera je originalna lamda sonda (bosch ali katera druga znamka) oz. če je vseeno katero uporabiš, ker določeni avtomobili so na to zelo občutljivi.

Lp
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

Samo ne vzet tistih "univerzalnih", ki se "štukajo".
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Iz lastnih izkusenj ti priporocam samo originalno lambdo in nic drugega. RAZEN! ce dobis na uradnem servisu ponaredek ki je enak kot original samo da je v drugi embalazi. Prvovgradnje so bile Bosch lambde.
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

colibry napisal/-a:Iz lastnih izkusenj ti priporocam samo originalno lambdo in nic drugega. RAZEN! ce dobis na uradnem servisu ponaredek ki je enak kot original samo da je v drugi embalazi. Prvovgradnje so bile Bosch lambde.
NTK (NGK) naj bi bile tudi dobre. Jaz sem za svojo kupil od Boscha (cca 100€ je ena).
Odgovori
  • Informacija