je malo moteče, da so bile menjane zadnji diski pri 150.000
Zakaj je to moteče? Bi bilo torej bolje, da prodajo avto, ki nima ročne zavore in popolnoma obrabljene obloge?
Če se strogo držimo navodil proizvajalcev diskov potem bi se moral kar precej hitro menjat. Recimo za 156ko je proizvajalec na zadnjih diskih predvidel obrabo do 1mm, potem naj bi bili pa zreli za menjavo. Tako, da to te pomojem ne sme skrbet.
Zadnjič spremenil Scremer, dne To Okt 14, 2014 10:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Zakaj je to moteče? Bi bilo torej bolje, da prodajo avto, ki nima ročne zavore in popolnoma obrabljene obloge?
Po mojih izkušnjah prvi diski nekako zdržijo do 150.000, zadnji pa načeloma več, ker je precej manjša obraba zadnjih zavor. Sam sem recimo zadnje menjal na 220.000 na 156-ki....če poenostavim, malo me bega realnost kilometrov pri tem avtu.
Če se strogo držimo navodil proizvajalcev diskov potem bi moral vsi kar precej hitro menjat. Recimo 156ko je proizvajalec predvidel obrabo do 1mm, potem naj bi bil pa zrel za menjavo. Tako, da to ne sme skrbet, prej razveselit.
me zanima koliko jih menja diske, ko je obraba 1 mm
156 brutale napisal/-a:me zanima koliko jih menja diske, ko je obraba 1 mm
Jaz jih ne, pa se načeloma rad držim priporočil.
156 brutale napisal/-a:Po mojih izkušnjah prvi diski nekako zdržijo do 150.000, zadnji pa načeloma več, ker je precej manjša obraba zadnjih zavor. Sam sem recimo zadnje menjal na 220.000 na 156-ki....če poenostavim, malo me bega realnost kilometrov pri tem avtu.
Zelo zelo veliko je odvisno od voznika in pa tega kje se avto največ vozi (hribi, mesto, avtocesta,...).
Zavore potrošna roba! A ni to samo pozitivno, če so nove zavore? Ker zavore so zato, da se zavira. Pa tudi, če se jih menja pogosteje od rednega servisa.
Po drugi strani pa, zakaj ne zahtevate v rezervoarju še goriva, ki so ganatočili v tovarni?
Meni je samo lahko veliki plus če so novi diski, ker nekateri lep cajt ne menjajo. eni jih pa zglodajo pr 80.000 eni pa pri 200.000km. Odvisno od vožnje. Moj sodelavec vozi na sistem gas v podn, pa bremza v podn pa spet gas v podn pa bremza....in tako 200km jaz na avtocesti zelo poredko pritisnem na zavoro, pred cestnino ali pa če se mi kdo vrine pred mene.
Tako da ta zadev z diski ni čisto točna.
Zadnjič spremenil fixy, dne To Okt 14, 2014 11:11 am, skupaj popravljeno 1 krat.
[/quote]Zelo zelo veliko je odvisno od voznika in pa tega kje se avto največ vozi (hribi, mesto, avtocesta,...).[/quote]
se strinjam. Povedati hočem, da pri avtomobilu za relativno visoko ceno pričakujem realne kilometre, tu pa sem malo v dvomih (kar se druge tiče), tako, da če kdo kaj ve o teh dveh alficah, prosim za komentar.