Imel sem Nokian wr-d3. Za moje pojme best buy za to ceno (vsaj za 205/55/16). Trenutno so na bavarcu in nimam pripomb. Sedaj bodo ze 3 sezono. Na Alfi imam Goodyear ultragrip 8. Bomo letos vidl kako in kaj, za njimi bo 2 sezona. Glede na izkusnje kolegov bom moral bit zadovoljen.
Na prvem vozilu sem imel Continental ts850. To je pa brez konkurence, nimam besed. Ce financno ni problem samo kupi. Jaz sem bil zelo zadovoljen z njimi.
Jaz sem prejšnjo zimo nabavil Bridgestone Blizzak LM-32 (205/55/R16 91T).
Tiha guma, v februarskem snegu grizle kot nore, aquaplaninga praktično ni bilo.
Me zanima, kakšna bo druga sezona?
Jaz sem za svojo 159 ravnokar naročil Michelin Pilot Alpin 4, kolebal sem med temi in pa TS850. Cena je bila praktično enaka, za Michelin sem se odločil pa predvsem zato da jih sprobam, TS850 imamo že na enem avtu v familiji pa me zanima kakšne bodo v primerjavi z njimi Michelinke. Predvsem na daljši rok, recimo 3. sezona, po testih imajo Michelinke namreč daleč najnižjo obrabo.
EDIT: ni šlo za model TS850 pač pa starejši TS830.
Zadnjič spremenil magfire, dne Ne Jan 04, 2015 5:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jaz bi Michelin priporočal samo tistim, ki delajo ogromno kilometrov na leto in take gume zvozijo v dveh ali maksimalno treh sezonah, ker so te gume že v osnovi precej "trde" (zato je tudi obraba precej majhna), ampak tretje leto so pa zaradi staranja že skoraj plastične.
Kdor se vozi malo se ne splača... je mela moja na svojem avtu zimske in letne michelinke, vozila se je relativno malo, manj kot 15.000 letno. Zimske gume so bile na začetku 4. sezone še k nove, 6-7mm profila. Ko si pa prišel na mokro cesto pa ni bilo nikakršnega oprijema več, kot bi bile iz plastike. Tako da smo jih potem po enem mesecu vožnje v 4. sezoni zamenjali za druge, ker so bile nevarne. Letne je zvozila še 4. sezono, samo je bila drsalnica.
Meni pa ravno Michelin Alpin A4 ni zdrzav nic km. 4 mesece, in sem brez profila ostav. Je pa res, da je drzala super. Dimenzija 185/65/15.
Letos pa nevem kaj bi vzev za eno gumo 205/55/16
Mecelin je plastika ... delam veliko kilometrov samo michelin ne gredo na moj avto nikoli več .. imel enkrat na Cliotu cca 8 let nazaj nikoli več na noben avto .. nove 3 mesece stare prava plastika ... mati mela na cliotu cca 5 let stare kot nove nič znakov obrabe ... oče jih ima na cliotu cca 3 leta nič znakov obrabe ... alfa jih še ni vidla in jih nikoli ne bo !
trenutno mam continental ... lani sme bil zadovoljen z njimi .. je pa res da sem se še aprila vozil z njimi in mi jih je dodobra spililo
bomo videli koliko bodo letos zdržale ...
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching
Jaz od leta 2008 vozim zimske gume striktno samo continental. In ne zarad raznoraznih testov ali kaj podobnega ampak ker je enostavno najboljsa guma za v sneg kar sem jih kdaj vozil ( moj obcutek ). Tudi vecina kolegov in znancov prisegajo na continental zimske gume ceprav niso najbolj ugodne.. Za letno gumo je pa toyo super guma samo jo pobere komplet v malobolj agresivni sezoni
Ne vem o kaki plastiki govorite, meni je ostalo še mogoče 2mm profila pred 2 tednoma ko so končno romale v smeti, ampak to je fenomenalna guma. Čez Golico, Radlpass, celo Koroško so se držale vsakega ovinka kadarkoli mi je zapasalo. Mam pričevanja kolega potnika, ki mu ni bilo jasno od kod po vlažni, mokri, suhi, nima veze kaki cesti avto preprosto gre skozi ovinek...pa ni Stilo presežek italjanske industrije v smislu oprijema ceste, pa vseeno. Proti limitu oprijema so šle sorazmerno, počasi dajale vedeti da zdej pa dost norenja, nikol presenetile z obnašanjem. Vedno sem se lahko zanesu na njih in jih izkoristu.
Tocno take imam jaz,izredno zadovoljen in po mokrem in po suhem,po snegu jih pa nisem prav dosti sprobal,ker je bila lani bolj slaba zima(vsaj u naših koncih)...mam pa dimenzije 185 65 15... sem tudi bral stare teste in so bile na 3. mestu za conti in dunlop.So pa kar mehke tako,da racunam še letos mogoče drugo leto,če jih nam preveč matru
Po dveh zimah in polovici letošnjega poletja so se poslovile moje continentalke ts850 (beri zlizane do konca ). Odlična guma nikoli me ni pustila na cedilu. Edino alfa oz moja neumnost (premalo zaleta) me je pustila na cedilu enkrat ko sem zapeljal v previsok naplužen sneg in avto je obstal na njem . Letos sem pa hotel preizkusiti še kakšno drugo gumo če bo zdržala moje mučenje . Tako sem danes obul alfico v nokian wr a3. Za a3 sem se odločil ker sem bral da naj bi se obnašala malo bolje kot wr d3 in tudi smreka profila se izogibam.